Mi a véleményetek? Én vagyok a hibás valamiért?
A párommal elmentünk haza a születésnapomra a szüleimhez,és aznap vissza is jöttünk.
Találkoztunk a párom nagyanyjával,aki megkérdezte hogy mit kaptam a kedves szüleimtől?
Én mondtam neki hogy 5ezer forintot,tortát,és egy dzsekit.
Erre azt mondta a mama hogy szép szüleim vannak,verje meg az isten tetűvel őket!Csak ennyit kapok tőlük!
Tudom hogy azért mondta hogy fájjon.
A párom mellettem volt,de nem szólt egy szót sem az érdekemben,amikor mondogattam neki hogy hogyan lehet ilyen a nagyanyja,csak hallgatott,de nem szólt akkor sem hogy megnyugtasson,vagy érzékeltetné hogy mellettem van,pedig azt mondta hogy ő mindig mindenkitől megvédene.A szó elszáll ezek szerint?Mit kéne csinálnom?
Szerintetek jogos ha a páromra is haragszok,hiszen csak azért nem szóltam semmit a nagyinak,mert tudom hogy őt védené,de ha valakinek a szüleit bántják,akkor azt hiszem az mindenkinek rossz!
Kiben van a hiba?Nem ez az első h hasonló megnyilvánulásai voltak a nagyinak.Ráadásul a párom anyaként tekint rá,mert azt mondja mindig hogy őt a nagyanyja nevelte fel.
Jó!Vele lehet hogy rendes,de másokat folyamatosan bánt.
A párom azt mondja hogy túlságosan érzékeny vagyok,és hogy miért nem védem meg magam,mikor tudom hogy ha visszaszólnék a nagyinak,én lennék a szar.
Őt védené,merthogy ő idős,meg beteg.
És a rosszindulatúságra nem beteg?
Ti mit tanácsolnátok nekem?
1. én meghallgatnám a másik (2) felet is
2. neked elvitte a cica a nyelvedet, hogy megmondd a nagyinak kulturáltan, hogy a szüleidnek hálás vagy, hogy tisztességgel felneveltek, nem a pénz a lényeg, szereted őket?
3. ha nem tetszik, nem kell odamenned, nem kell ezzel a pasival járnod; attól, hogy itt megmondják, hogy igazad van, ő meg egy sz*r alak, neked még nem lesz jobb, legközelebb sem véd meg
De nem érted hogy akármit mondasz neki,ő nem fogja fel,mert
hiába állnék le vele vitatkozni,őt nem érdekelné!
Mondaná a magáét,és kész.
Egyszerűen nem szeret engem,mert úgy érzi el akarom venni tőle az unokáját,mert szinte csak ő az egyetlen aki foglalkozik vele.
Szerintem a parod tisztaban van vele, hogy a nagymama oreg, ugysem valtozik, max. jol megsertodne, ha visszaszolnatok. Nem hiszem, hogy sokat adna a velemenyere. Mar biztos, hogy hozzaszokott es tudja, hogy az a legjobb, ha elengedi a fule mellett.
Ami nem jo, hogy a parod megszokta a nagymama stilusat, erzeketlenne valt. Ezt pedig a paroddal meg kell tudnod beszelni. Nem a nagymama a fo gond, hanem a parod hozzaallasa. A nagymama mar nem fog valtozni, vele nem erdemes osszeakasztani a bajszotokat.
Én megmondom neked őszintén nem rossz az az ajándék amit kaptál.Engem rengeteget támogatnak, de szülinapra én sem kapok többet. Szóval az én szememben ez nem rossz ajándék. Együtt is éltek a pároddal? Vagy m,ióta vagytok együtt?
A kedves mama mennyivel támogatott meg titeket? Vagy ha elkezditek a közös életet?
Itt nincs mese, a párodnak kikell állni mellette. Én azt mondom hogy a pasidnak azt kell mondani a mamának ok ha bántod nem jövök, majd észbe kap, hidd el. Nekem egy mamával és egy 88 éves dédivel kellett megküzdenem, úgy hogy a szüleim jól állnak anyagilag, tanult vagyok és az unokájuk az első férfi az életemben.
Már lassan hetven éves.
Hát...én már azon sem lepődnék meg,mert folyton átkozódik,a párom apjának a barátnőjét is.
pedig ő sem tett neki semmi rosszat.
Szegénynek műtétje volt,és eltávolították a méhét,aztán a saját fülemmel hallottam hogy azt mondta h "a rák egye ki annak a k.rvának a méhét" és akkor megszólalt utána hogy "ja már nincs is méhe" Ilyeneket el sem mondanék neki soha,mert nem vagyok pletykás,és nem is tudom hogy reagálna,a másik meg az h akkor ki tudja hogy miket mond rám a hátam mögött.
Ciganyok atkoznak igy.
Nagymama biztos szenilis, parod tudja, miert alljon le vele vitatkozni.
Ha rosszul erzed magad a nagyi kornyeken, ne menj fele.
Te is megvedhedted volna magadat, ha kedved van vitatkozni. Miert varod el a parodtol.
Ez mind szep es romantikus, hogy "mindenkitol megved", de megsem egy lovag egy feher lovon, majd a nagy szerelem utan rajosz.
Együtt élek már a párommal egy éve lassan,és tudom h azért szeret a párom de...talán néha nem tudja hogy ki mellé álljon.Vagy nem tudom.
Azért mondom h semmi sem fog változni,maximum akor ha visszaköltöznék haza,és nem látnánk többet a nagyival egymást.Tudom h örülne neki.
Tudom hogy nem rossz ajándék,én még erre sem számítottam.A kicsit is megbecsülöm,és mindig az a lényeg hogy valaki legalább gondol rám.
Óooo hát én el sem tudnám képzelni h milyen lenne ha én kapnék valamit tőle!De nekem nem is kellene!
Ja gyerekek!És annyit nem mondott hogy boldog születésnapot!
Nem ertem, hogy miert irod azt, hogy csak akkor nem latnad a nagyit, ha visszakoltoznel a szuleidhez? Nem a nagyinal laktok, ugye? Nem kotelezo neked menni hozza, ha akar, a parod mehet, nem vagy koteles elturni az atkozodast. Nem ertem, hogy a parod apjanak a baratnojet is hogy birta igy kiidegelni, ok ott laktak vele? Hat MIERT nem mentek el onnan? Ott kell az ilyent hagyni egyedul, fojjon a sajat gonosz leveben :) Ne hagyd, hogy idegesitsen.
Parod teljesen mas kerdes. Vele le kellene ulni es megbeszelni a dolgot: ha nincs igaza a nagyinak, akkor miert nem all melled. Beszelj vele oszinten, meglatod, hogy fontos vagy-e neki, vagy nem; hogy mit gondol a nagyi viselkedeserol, miert turi, ... Meglathatod, hogy vegul is megeri neked paroddal maradni, vagy nem.
Mindenesetre fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!