Más nő is úgy érzi, hogy a férjétől függ anyagilag?
Még ha ki is lépne egy házasságból, nem teheti, mert anyagilag még minimális szinten sem tudja eltartani magát. Házat venni egyedül képtelenség, egy albérlet megfizetése egy átlagfizetésből szintén. Ha gyerek van, főleg nagyon nehéz.
Én ilyen helyzetben vagyok, és mennék ezerrel, de nem tudok!! Úgy érzem, a férjem fogja vagyok, a rabszolgája. Más is van hasonló helyzetben?
1. A férjemmel nem lehet beszélni, nem én vagyok, aki nem alkalmazkodik, hanem ő. Hosszú évek óta rossz a házasságunk, nincs mit helyrehozni rajta.
2. Én nem tehetek róla, hogy mások 60 ezer forintból élnek. Nagyon sokat tanultam azért, hogy ennyire is fel tudjam tornázni a fizetésemet. Ettől függetlenül semmilyen munkától nem ijedek meg.
ma 13:17
Most nézem, hogy "nő létemre"... Ezt hogy értetted? Egy nőnek kevesebb a kiadása, vagy mi?
:)
Akkor sok sikert! Remelem, hogy boldog leszel. En is neztem, hogy mi az, hogy no letedre ne kolts ennyit. Egy no alapbol tobbet kolt olyan dolgokra, amik tenyleg kellenek, mert kulonben egybol azt mondjak ra, hogy slampos, igenytelen. Egy ferfi siman el van 2-3 nadraggal meg par poloval, ha olyan a munkahelye, de egy no joval tobbet kolt meg ha nem is jar fodraszhoz, kozmetikara stb., ami noknel szinte alap elvaras a kulvilagtol.
Szerintem 40 evesen, sok eves munkatapasztalattal nem sok 120 ezer Ft fizetes. Nem tudom, hogy miert sajnaljatok a kerdezotol. Az a jo, ha meg tud elni. Attol, hogy neki ennyi a fizetese, masnak nem lesz sem tobb, sem kevesebb.
Igen, ezt vallaltam a gyerekvallalassal, de igazan csak akkor döbbentem ra, amikor benne voltam. De valamit valamiert. Ha az emlitett "B-tervet" valasztom, akkor nem szülök gyereket, es valoszinüleg sosem lesz, es szerintem nagyon sokan vannak ebben a helyzetben. :)
Minel közelebb vagy a szüleshez, minel kisebb a gyerek, annal inkabb ki vagy szolgaltatva a ferjednek, plane, hogy nagyon gyakran egeszsegügyi gondok is vannak szüles utan.
Külföldön lakunk, es a gyerek elött itt nem sikerült munkat talalnom. Igy a külf-i lakhely miatt a volt magyar munkahely utan semmit sem kapok. Csak a gyes+ferjem fizetese van (amiröl csak pozitivan tudok nyilatkozni), amig nem talalok munkat. Rokonok segitsege hijan pedig idöben is kevesbe tudom megoldani, mint a gyerek elött. Egyetlen megoldas a költözes egy nagyobb varosba, ahol külföldikent vannak eselyeim munkat talalni, es remenykedem, hogy olyant, ami mellett meg a gyerekfelügyeletet/oviba...stb vinni/hozni is meg tudjuk oldani.
Mi nagyon jol kijövünk a ferjemmel, es mindig arra koncentraltam, ami a legjobb az adott helyzetben, neki is sokat beszeltem erröl, hogy ezt tegyük meg magunkert...stb, es szerintem a kapcsolatunk ennek köszönhetöen jobb iranyba formalodott. Tökeletes tars amugy sincs, es lehet, hogy van, akivel nem lennenek ekkora különbsegek köztünk, de ezt valasztottam, es tekintve a celjaimat, hogy a gyermekem boldogan nöjjön fel (a valas megrazo egy gyerek lelkivilagara), törekszem ebböl a legjobbat kihozni. Mindig az a kerdes, a jelenlegi helyzetemben mi a legjobb, amit tehetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!