Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Semmi sem jön össze az életben...

Semmi sem jön össze az életben. Meddig kell ezt türni?

Figyelt kérdés

Már unom az egész életet. Semmi sem jön össze már több mint 30 éve. Szinte senkim, és semmim nincs. Mindíg falakba ütkzök akár hányszor próbálkozok bármivel. Már meguntam. Anyagiakban sem tudok elörébb jutni, hiába próbálkozok, társam sincs, bárhol, bármit csinálok, mindenhol az egyedüllétet vonzom be. Már az is csak illúzió hogy legyen egy saját/

v.legalább nevelt gyerekem. Kipróbáltam már mindent, még a sok "hókuszpókusz" -emberek, és az agyturkászok is csödöt vallottak. Internet,beszélgetések,társkeresö,vallás,hit,méregdrága tréningek,híres pszichologusok és pszichiáterek,pozitív gondolkodás,könyvek,határozott lépések/tettek,amatör öngyilkossági kísérlet,alkohol,drog - bármivel próbálkoztam az életben ami mást megváltoztat nálam mind csödöt vallottak. Ugyanugy, és ugyanott maradtam, semmi sem változik, sem elöre sem hátra, sem kifelé az életböl. Már egyáltalán nem félek a haláltól; - lesz*rom, bár az sem sikerült. De annyira (sajnos?) meg még nem hülyültem meg hogy drasztikusabb eszközökhöz folyamodjak. Bár az is szívás hogy anya miatt nem tehetem meg: nem tudnék megbocsátani magamnak ha rá gondolok. Ördögi kör, egy csapda az életem. Legalább lenne valakim vagy egy cél az életemben akiért/amiért érdemes küzdeni. De a tárgyi célok így egyedül nem különösebben érdekelnek, szemfényvesztés múló csábítás az egész, párkapcsolat terén meg már leírtam hogy mi a helyzet. Olyan mintha nem is léteznék ebben a világban, de mégis itt kell rostokolnom. Csak lennék már túl rajta végre... Bár amilyen "szerencsém" volt eddig, biztos élek majd vagy 130évet ebben a nagy sz*rban.

2011. ápr. 17. 22:00
1 2
 1/14 anonim válasza:
75%
Sajnos megértelek.30f
2011. ápr. 17. 22:10
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Te nagyon pesszimista ember vagy..Az igazság az,hogy az elmúlt 35 év alatt én rájöttem,hogy ne a sült galambot várjam,ha haladni akarok akkor magamnak kell megtenni a lépéseket.Ha csak az jár a fejedben hogy egy csőd vagy,és csak ezért tudsz panaszkodni,bizony semmi nem fog változni..Van hol aludnod,van mit enned..Egészséges vagy..

Van miért örülni is...

Miért nem nézed mindenek a jó oldalát?

Pl: Neked van anyukád...Már szerencsésebb vagy mint én..Nekem sosem volt.

2011. ápr. 17. 22:13
 3/14 A kérdező kommentje:
"Végre" valami, amiben nem vagyok egyedül.
 4/14 anonim ***** válasza:
Addig kell tűrni, amíg élsz vagy amíg nem változtatsz. Talán kezdhetnéd azzal, hogy felhagysz az önsajnálattal és elkezdesz örülni annak, amid van. Ha meglátod az apró jó dolgokat az életben, sokkal vonzóbb személyiség leszel mások számára is. Egy olyan ember senkinek sem kell, aki mindig csak sajnálja magát, folyton össze van zuhanva lelkileg, mindig szomorú. Próbáld meg erről az oldalról megközelíteni a dolgot. A legfontosabb pedig, hogy amíg te magad nem akarsz változtatni ott legbelül ezen a helyzeten, nincs az az ember vagy csoda, ami megváltoztathatná az életed!
 5/14 A kérdező kommentje:
második Válaszolónak: Jó igazad van. Csakhogy ettöl még nem változik meg semmi. Ö nem tudja megoldani helyettem ezeket a problémákat. A pesszimista/optimista gondolkodás viszonyát meg hagyjuk. Ha más már annyiszor próbálkozott volna ezekkel kapcsolatban mint én, rég megunta volna még azt is hogy másokat ilyen jelzövel illessen.
2011. ápr. 17. 22:17
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de elég sz@r a felfogásod. Rinyálsz csak. Tegyél magadért ahelyett h sajnáltatod magad. Tod senki se szán meg. Az élet ilyen játék. Elcseszni egyszerü, talponmaradni nem, de egyszer még olvashatod nevetve amit itt leírtál. Rajtad áll hogy az örömtől, vagy az őrülettől.
2011. ápr. 17. 22:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Elmondanám, hogy olyan nincs, hogy próbáltam öngyilkos lenni. Ha valaki igazán akar akkor sikerül. Akinek nem, az tudat alatt élni akar, akármennyire szar is az élet. Egyébként ha ennyi minden nem segített, akkor talán túlzottan rágörcsölsz. Élj úgy, hogy ne várj semmit az élettől, így mindennek örülni fogsz ami történik veled. Élvezd ki az apró dolgokat. Ne akarj világot megváltani, csak legyél és kész. Aztán majdcsak történik veled valami amitől értelmet nyer minden.
2011. ápr. 17. 22:22
 8/14 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Panaszkodni is fölösleges. Ha nem teszem, magamba folytom, ha meg megpróbálom megosztani másokkal, akkor meg csak szidást kapok.
2011. ápr. 17. 22:25
 9/14 anonim válasza:
100%

Nem vagy normális.

Sajnáltatod és sajnálod magad,pedig tudnál tenni ellene.

Én is magányos vagyok,de próbálok tenni ellene.Néha elég ha elmegy sétálni az ember,leül egy parkban / internetkávézóban /bárhol olvasni-nézelődni...

36 éves vagyok,van egy lakásom,egy elég bonyolult "kapcsolat szerű" valami,rengeteg barát a való életben és a neten egyaránt ( köszönhetően egy játéknak).

Nagyon jó emberekkel lehet igy megismerkedni,pedig mégcsak nemis találkoztam velük ( majd a nyáron talán).

Gyereket én is szeretnék,de nem fogok azon görcsölni,hogy jajj miért nincs.Ha eljön az ideje,majd lesz,de ha erőltetem akkor csak elrontok mindent.

Hagyd a dolgokat megtörténni,nem szabad görcsösen ragaszkodni és erőltetni mindent.

2011. ápr. 17. 22:26
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Sajnos nem tudom, hogy hány éves vagy és milyen nemű, talán az alapján könnyebben tudnék tanácsokat,ötleteket adni, nem tudom, hogy a "több, mint 30 évet" szó szerint kell-e érteni,ha igen, akkor egy középkorú, esetleg idősebb emberről lehet szó esetedben. Tényleg sokszor van úgy az életben, hogy azt érezzük, hogy semminek sincs értelme, nincs erőnk bármit is tenni, és legszívesebben a 4 fal között gubbasztanánk, sötétben egész nap. De pont ez az, ami kiszívja az ember erejét, a semmittevés és a céltalanság.Nagyon sok mindent leírtál, hogy mikkel próbálkoztál.Én azt mondom Neked, legyen elég a komoly dolgokból és abból, hogy tudatosan próbálsz boldog lenni, vagy változtatni az életeden, mert akkor 100%, hogy nem fog változni.Legalábbis pozitív irányba nem.Ez ilyen "murphy törvény" szerintem.Minél jobban,minél görcsösebben akarsz vmit, annál inkább nem jön össze.Lazíts!Ha semmi nagy tragédia nem történt Veled az életben, olyan, amit nem lehetne feldolgozni, akkor nincs okod búslakodni és a halálon gondolkozni!Az emberek azért hiszik azt,hogy az élet sz*r, mert a rossz dolgokat felnagyítják, a szép és örömteli dolgokat pedig alig veszik észre.Pedig millió van belőle!!!Először keress apró jó dolgokat, amiktől jól érzed magad, legyen az bármi.Egy buli,egy zene,egy kis napozás, most hogy jön a jó idő,olvasás, játék, egy aranyos kutya vagy macska,tényleg bármi.És ha egyszer elindul a jó érzés benned,sokkal könnyebb lesz nagyobb dolgokat véghezvinni, és a problémákat áthidalni,megoldani.Nekem is volt,nem egyszer, hogy úgy éreztem,áhh a fenébe,annyira rossz minden.Elkezdtem filmeket nézni,időtöltés képpen.Vígjátékokat,romantikus filmeket.Ami könnyedebb.És annyira elvarázsolt az,amit a filmben láttam.Hogy az emberek utaznak,ismerkednek másokkal,dolgoznak,berendezik az otthonukat,vásárolnak,nyáron a tengerparton napoznak és bort iszogatva mámorosan megbeszélik a dolgokat,hogy én is kedvet kaptam hozzá!Boldog vagyok,hogy egészséges vagyok,hogy van hol élnem,és hogy mennyi minden vár rám!Iszonyú jó dolgok vannak a Földön,és mindet akarom!Biztosan találsz Te is,mert számodra is vannak ilyen dolgok!Csak nyugodj meg,és aztán hajrá előre!!!:)
2011. ápr. 17. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!