Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 18 éves vagyok és semmi célom...

18 éves vagyok és semmi célom nincs az életben, azt sem tudom a jövőben mit szeretnék csinálni? Más is van/volt így?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és egyáltalán semmi célom nincs az életben. Most fogok érettségizni, de foggalmam sincs hogy mit szeretnék utána csinálni. Mindenki mondja hogy menjek fősulira vagy egyetemre, ez oké de azt sem tudom, hogy milyen szakra, hogy mit szeretnék csinálni!
2011. aug. 30. 16:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
ezzel én is így voltam, el is bäsztam utána pár dolgot, most 21 évesen jött meg az eszem:D
2011. aug. 30. 16:14
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
ugyan ebben a cipőben evezek. Vannak ötleteim, de annyira labilis mindegyik, hogy inkább visszakozok :/
2011. aug. 30. 16:16
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
18/L voltam
2011. aug. 30. 16:16
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
nyugi, ne idegeskedjetek ezen, majd kialakul
2011. aug. 30. 16:17
 5/13 anonim válasza:
100%

És ebbe szerinted mi tudunk segíteni?

Te tudod, mi az ami esetleg érdekelhet! Még nem késő, hiszen most kell igazán hajrázni a felvételikre!

GOndold át, melyik tantárgyak érdekelnek, esetleg az élet mely területei izgatnak.

Mittomén: állatok, növények, pénzügy, számítógépek ilyesmik...

2011. aug. 30. 16:17
 6/13 Vree ***** válasza:

Ez normális 18 évesen érettségi előtt, különösen olyan sulikban/családoknál ahol a pályaválasztás témát elhanyagolták. Elvileg az lenne az ideális ha a gimi elkezdése előtt elkezdenél gondolkodni, de a járj iskolába/szerezz jó jegyeket rutin mellett ez sokszor elsikkad.

Ha nem tudsz most dönteni, ajánlom próbálj meg elmenni egy évre valami munkára (ebben nincs semmi szégyellnivaló: jobb, mint ha belekezdesz egy suliba aztán egy év múlva kilépsz). Esetleg indíts egy OKJ-s képzéssel, az csak 2 év és van mellette időd gondolkodni hogy ezt szeretnéd-e életpályádnak vagy váltani fogsz. Amibe belekezdesz, azt lehetőleg fejezd be (de épp ezért ne kedzj bele 4-5 éves suliba amíg bizonytalan vagy, vagy ha igen akkor válaszz legalább (neked) könnyen tanulható és piacképes szakmát).

Ja, és még egy tipp: jó esélyed van rá, hogy 5-10-15 évente állást, nemegyszer szakmát is kell változtatnod, tehát ne ijedj meg túlzottan a gondolattól hogy ha bármi suliba most belekezdesz akkor azt fogod csinálni egész életedben. Jó esetben még akár többször is diplomázhatsz majd, de mindenképpen tovább és át is fogod még majd képezni magad.

2011. aug. 30. 16:19
 7/13 anonim ***** válasza:

mindentanfolyam.hu

olvasd át őket. hátha találsz valami neked valót.

2011. aug. 30. 16:20
 8/13 anonim ***** válasza:
ma 16:16 vagyok újra. Nekem nem azzal van gondom, hogy még behatárolni sem tudom, mit akarnék, hanem hogy nem tudnék belőle a későbbiekben megélni :/ Választhatok: olyat tanulok amit a későbbiekben szeretni is fogok, de kevés pénzt viszek haza, avagy elmegyek valami olyannak, amit habár gyűlölök, de legalább pénzem lesz. Hát nem könnyű :D
2011. aug. 30. 16:25
 9/13 anonim ***** válasza:
Én 22 vagyok és én se tudom, mivel akarok foglalkozni, semmi nem érdekel, vagy ami mégis abban vagy nem vagyok jó, vagy nem lehet belőle megélni.
2011. aug. 30. 16:27
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos egyre többen vannak így ezzel. 27 vagyok, és nagyon sok 17-18 éves nem tudja mit akar az élet tőle. amikor az osztályunk elballagott középiskolából szinte a 20 emberből senki nem tudta mihez kezd majd. a legtöbben beálltak valahova melózni, pénzt keresni, de mostmár ez sem könnyű.

Valaki itt jól rávilágított a lényegre hogy mi nem tudunk segíteni Neked, majd kialakul. Csak túl sokáig ne várj.

2011. aug. 30. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!