Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen idézetet/verset írjak...

Milyen idézetet/verset írjak 15 hónapos gyerekeim nevében a nagymamáknak anyák napjakor?

Figyelt kérdés
Rákerestem, aranyosakat találtam, de mindben valami ráncos vén néninek van leírva a "nagyi", akinek már tiszta ősz a haja és remeg a keze. Szerintem ez bántó lenne, ha ilyet írnék nekik, egyáltalán léteznek fiatalos nagymamáknak szóló idézetek/versek? Nem minden nagymama öreg, reszkető kezű, bottal járó...
2011. ápr. 16. 22:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Írtam idézeteket neked fentebb, és engem is megdöbbent, hogy pár embernek nem jut eszébe a mamája anyák napján...

világéletemben felköszöntöttem a nagymamáimat is anyák napján, együtt mentünk a szüleimmel, és a 2, 8, 11 éves gyerekeimet is erre neveltem, nekünk, nekik ez abszolút természetes! Virág, képeslap, verssel, idézettel, csoki, rajz! Persze, hogy nem én költök verset, tudják ezt a mamák is, de értékelik! Sőt, nálunk is hagyomány a mamákat hívni anyák napjára az ovinkban, iskolánkban!

2011. ápr. 18. 10:22
 12/15 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled, nálunk is tudják a mamák, a verset nem a gyerek írja, hogy is írná ő... De így teljes az egész. Köszönöm a kedves soraid és az idézetet!
2011. ápr. 18. 12:29
 13/15 anonim ***** válasza:

" és engem is megdöbbent, hogy pár embernek nem jut eszébe a mamája anyák napján... "

Akkor már az apákat is fel lehetne köszönteni anyák napján. Ha egyszer anyák napja, akkor anyák napja! Meg amúgy is, elvileg valamelyik szülő a nagymama gyermeke, nincs elhanyagolva Ő sem. Nálunk ebből nem volt még durcáskodás sohasem. Nem csak egy ünnepnap miatt ünnepeljük őket...

2011. ápr. 18. 15:56
 14/15 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Akkora butaságot írtál, hogy már fáj:(

Egy nagymama egyben anya is, miért kellene az apákat is köszönteni?! Ha gúnyolódni akartál, nem sikerült.

Ha már az apákat akarod köszönteni, arra majd ott lesz június harmadik vasárnapja!

Az anyák napja pedig az anyáké, nagymamáké, dédmamáké:)

2011. ápr. 18. 18:12
 15/15 A kérdező kommentje:

15:56-os válaszoló: nem tudom miért erőlködsz ennyire a nagyik felköszöntése ellen, felesleges. Mi közük ehhez az apáknak? Nem kéne gúnyolódni. Ahogy írták, a mamák is anyák.

Nem is gondoltam volna, hogy a kérdésemmel ekkora vitát okozok. Meglepődtem a nagy véleménykülönbségen, és azon, valakinek anyák napjakor eszébe sem jut a nagymama.

2011. ápr. 18. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!