Néha rettentő féltékeny tudok lenni mindenkire. Hogy változtassak ezen?
Tudom,hogy ez csúnya dolog,mivel olyan emberekre is féltékeny vagyok,akiknek nagyon sok problémájuk van,és azt kívánom,hogy legyen nekik mégrosszabb:rontsanak el dolgokat,és hogy ne sikerüljön nekik elérni amit akarnak.Én akarok lenni az egyetlen aki jól táncol,és jár táncra,azt akarom,hogy csak engem dícsérjen meg a tanárnő a jó logikámért,stb..
Tudom,hogy ez nagyon-nagyon szemét dolog,és arra utal,hogy a szüleim elrontottak valamit a nevelésemben,vgy hogy én vagyok túl elkényeztetett,de szerintem valami másról van szó.Valahogy különleges szeretnék lenni a magam műfajában(azokban a dolgokban,amiket én tudok,a többi nem érdekel).Rossz érzés az álandó féltékenykedés és a rosszakarás.Hogy múlasszam el az érzést?
szia:)
ez egy nagyon jó lépést, hogy tudod min kéne változtatnod:)
figyu...ugye írtad, hogy szeretnéd ha csak téged dicsérnének meg, ha csak te lennél a legjobb...ezek szerint elismertek már néha...ami azt jelenti, hogy jó vagy abban, amit csinálsz, pl. tánc...:) kell ennél több?ha annyira nem lennél jó, nem is dicsértek volna meg...:)
az pedig, hogy más is jó vmiben, ne úgy gondolj rá, hogy akkor te már nem lehetsz jobb...:) ne legyél féltékeny, hanem próbálj meg együtt örülni mások sikerének is...:)
ha pedig tudod, hogy féltékeny vagy, és rossz gondolataid vannak, akkor gyorsan tereld el a gondolataidat, gondolj szép dolgokra, és mond azt magadnak, hogy ezt énis tudom, ebben énis jó vagyok, örülök, hogy vannak még rajtam kivül tehetségek:)
most gondolj bele, ha pl. te lennél az egyetlen, aki táncra jár, kivel tudnál a sikereidnek örülni?ki értene meg téged?mert ha más nem is ismerné azt a dolgot, amit te, akkor nem tudnának veled együtt örülni, nem tudnák értékelni azt, amit te csinálsz...lehet nem is érdekelné őket, mert nem tudják milyen egy jó táncos...:)
és ha úgy érzed vki jobb nálad, ne gondolj rá úgy, ahogyan írtad is, hanem inkább figyeld őt, hogy mit tanulhatnál még tőle, esetleg ismerkedj meg vele, kérj tőle tanácsot, beszélgessetek a közös témákról:)
mert aki egy vmiben ugyanolyan jó, az nem jelenti azt, hogy akkor az egyik elsöpri a másikat, hanem éppen hogy kiegészítheti egymást, és lehet, hogy csoportjátékosként nagyobb sikereket érhetnek el...emelett egy olyan kapcs. lehet közöttük, ami szintén remek:)
fel a fejjel csajszi:)
remélem segítettem:)
Hasonló helyzetben voltam évekkel ezelőtt. A kezembe került Dale Carnegie, Sikerkalauz 1. és 2. kötete. A hülye címmel ellentétben nagyon jó dolgokat ír le a könyvben és nekem is sok dolgoban megváltoztatta a hozzáállásomat.
Az első kötet inkább a "hogyan bánjunk másokkal", a második a "hogyan dolgozzuk fel a minket érő külső behatásokat" témakörrel foglalkozik.
A két kötet tanácsai együtt komoly fegyverarzenált jelentenek egy ilyen helyzetben.
Nagyon ajánlom őket, nekem egyedül nem ment volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!