A női szakácsok mennyire elfogadottak a mai világban?
Én szerintem nem az a lényeg hogy mennyire elfogadott e,hanem hogy mennyire akarja ezt csinálni és mennyire van érzéke hozzá és persze mennyire bírja a strapát!Sokan azt gondolják hogy ez arról szól mint az otthoni főzöcskézés,de el kell hogy keserittsek sok embert hogy itt közel sem arról szól a dolog hogy jókat főzöcskézünk,ez kemény fizikai munka ami van hogy 14-16 órás munkával jár,reggel 8-tól este 11-ig,persze vannak helyek ahol 8 órát dolgoznkak mint pl:ovoda,iskola,kórházak konyhája,de azok nem éppen a konyha művészetről szól és hát a fízetés sem a legjobb!Egy átlagos étteremben is 12 óra a munka idő,de valahol akár 16 is!Persze vannak nyugisabb helyek ahol el lehet lavírozni és nincs akkora pőrgés,de azokon a helyeken nem fejlődik az ember,ahhoz hogy valaki igazán jó és elismert szakács legyen az nagyon sok idő és sok lépcsőt be kell járni és minnél több helyen megfordulni minnél több stílusu étteremben dolgozni!
Én már jó pár helyen megfordultam és egyszer dolgoztam egy női szakácsal aki egy idegbeteg férfi állatra hasinlitott leginkább mint egy kellemes nőre!:)
Ezt tudomásul kell venni hogy ez egy kemény szakma ami nagy stresszel jár!Ha nem bírja a bezártságot és a stresszt akkor alapban felejtős a dolog,mert azért nem olyan kellemes 14 órát bezárva lenni egy konyhán heti 5 napban!De a kérdésedre a válasz az hogy persze lehet női szakács,de én azt látom hogy nagyon kevés van,mert általában hamar kibuknak,mert nem bírják,persze ez férfiakra is igaz,de nőkre még jobban!Én azt javaslom hogy probálja ki és majd meglátja hogy mi lesz és hogy mennyire bírja és tetszik neki.De én mint szakács,biztos hogy ha lesz vagy lenne lányom,akkor nem e pálya felé terelgetném!
Most lehet kicsit elkeserittő volt amit írtam,de ez az igazság!
De persze sok sikert neki hogy ha tényleg ezt válassza és kitartást,de sokat!
Ha van még kérdésed akkor kérdezzél nyugodtan!
Egy 10 éve szakácsként golgozó voltam,aki utája mint a szart ezt a szakmát!Hamarossan váltok.....
Érdekes ez hogy miért van a helye a nőnek a konyhában, ha szinte férfiakból áll a szakácsvilág?
Nem azért, mert ha ingyen kell dolgozni akkor jó anő, ha meg sztárkodni és sok pénzt keresni akkor jó a pasi?
Ha meg ennyire jók a pasik a konyhában, akkor legyen a férfi helye a konyhában: főzés, előkészítés, mosogatás.
A nő meg csinálja a mosást takarítást.
Így talán még igazságos is lenne a szereposztás.
Érdekes ez hogy miért van a helye a nőnek a konyhában, ha szinte férfiakból áll a szakácsvilág?
Nem azért, mert ha ingyen kell dolgozni akkor jó a nő, ha meg sztárkodni és sok pénzt keresni akkor jó a pasi?
Kedves utolsó,én voltam az elötted író ember,de látom ezek szerint nem olvastad el amit leírtam!
A szakácsságot mint munkát,ne hasonlitsd össze az otthoni nyugis kis főzésekkel,mert ez nem éppen egy stressz mentes munka,itt nincs idő szép nyugissan főzöcskézni!Egyébként Stahl juditt is sztár szakács ha már itt tartunk,de ő le is tett valamit az asztalra hogy azzá váljon!Lehet itt hőbörögni kedves hölygek,lányok,ki kell probálni is akkor majd meglátjátok hogy nem olyan leányálom mint amikor otthon főzöcskézek!Félre értés ne essék nekem semmi bajom a női szakácsokkal és szívessen dolgozam velük,néha jobban szeretk nővel dolgozni,de ez akkor is egy kemény munka,amit nem minden nőnek ajánlok,mert ez nem mindenkinek való és ez természetessen férfira is igaz ez!Ezeket csupán azért írtam le,hogy megkiméljem a csalódástól aki erre a pályára készül!
De aki ezt akarja csinálni annak hajrá,úgy is mindenki egyetemet akar végezni,nem árt az után pótlás!
Én szoktam otthon is főzni,de amikor lenyom az ember 14 órát egy konyhán, magához sincs kedve nem hogy főzöcskézni
otthon!
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:26
Még annyit üzennék hogy én elötte épitkezéseken dolgoztam,mert a szakács sulit késöbb végeztem el!
De néha vissza sírom hogy milyen jó is volt ott kinnt a szabad levegőn ahol egy picikét meg lehetett állni fújni egyet,itt nincs megállás,mert ha jön a vendég akkor nem rakhatod le a fakanalat és van olyan hogy 100 ember esik be egyszerre,ha lemegy a turnus akkor se állhatsz le,mert elő kell készülni a következő turnusra,mert az is akár mikor beeshet!
Én merem állittani hogy jobban elfáradok itt ebben a munkában,mint amikor épitkezésen véstem a falat és majteres vödröket hordtam!
Én csak megszeretném kimélni a kérdezőt,vagyis a lányát az esetleges csalódásotól!Mert nem mindenkiből lesz sztár szakács és ha csak sima "mezei" szakácsnak sikerül maradnia ahogy nekem,akkor az annyira nem jó,ahhoz hogy viszont shef legyen ahhoz sok idő és munka kell és persze nem mindenkinek van meg az adottsága ahhoz hogy schef legyen!
Nem a nők ellen írányult az írásom ha úgy is jött le,inkább szeretném megkimélni azt aki ezt választja esetleg mégsem jön be neki a dolog és sajnos a legtöbb nő hiába végzi el a sulit,mégis pályát módositt!
Kedves "ex-szakácsnő":D
akkor méginkább beigazodik, hogy a konyha nem a nők helye:D
ezért is írtam amit írtam, lehet így lesz egy nőből házisárkány?
A konyha a nők helye is, de egészen más egy étteremben dolgozni, mint otthon egy ebédet elkészíteni.
Én szakácsnak tanulok, ezerszer másabb munkahelyen főzni akár 1000 emberre is naponta, mint 2-5 emberre otthonra. Van különbség, ezt értsd meg! Otthon mindenkinek egyszerűbb összedobni egy kis pörköltet galuskával, szépen lassan elfőzögetni, az alapanyagokat felvágni, míg a munkahelyen pikk-pakk össze kell vágni mindent, és azonnal feltenni készülni. Ott nem 1/2-1 kg (pl.) húsból megy egy kaja, hanem sokkal többől, óriási fazekak, lábasok vannak. Oda aztán kell a kitartás, de próbáld ki és megtudod, addig ne ítélkezz, ne mondj véleményt!
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!