A női szakácsok mennyire elfogadottak a mai világban?
Ha elég határozott akkor persze.
(nemrég kapott michelin csillagot egy magyar szakács, nő)
Én is nő vagyok és szakácsnak tanulok. A gyakorlati helyemen szakácsnő van (vannak férfiak is), plusz van egy séf nő is. Az iskolában is női szakács tanít.
Kitartás kell hozzá, erő is bizony, mert nem 2 főre főzünk ám, megoldó képesség (elfogyott valami és nincs raktáron), számolni is tudni kell (anyaghányad), plusz bírni a meleget.
Van rá esély!
21/L
04-14 14:26-nek: nézd meg, hogy a mesterszakácsok hányada nő, aztán mondd azt, hogy nőknek való.
Amúgy van esélye. Mi éttermet üzemelünk, a nem nálunk nem kritérium, sokkal több múlik azon, hogy mennyire főz jól, mennyire kreatív, hogy lopja-e a kaját (sajnos ezt is figyelni kell már manapság..), valamint hogyha a főnöke szól neki valamiért, akkor nem behisztizik, nem játsza az Istent, hanem megcsinálja.
Volt férfi és nő konyhafőnökünk is, mind a kettővel meg voltunk elégedve. A férfival több gond volt, mint alkalmazott, mert folyton szembe akart szállni. Nem bírta elviselni, hogy nem ő az üzletvezető.
Szóval nők szerintem nincsenek hátrányban.
Szerintem ehhez érzék kell, nem elég a suli. A volt párom egy konyhaművész volt, úgy, hogy soha nem tanult főzni.
Az öcsém a Gundelben tanul szakácsnak...mit ne mondjak, inkább eszek vajas kenyeret, mint az ő főztjét :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!