Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasság, de csakis szerződéssel?

Házasság, de csakis szerződéssel?

Figyelt kérdés

Pár hónapja szóba került köztünk a házasság és felvetette a házasság előtti szerződést nekem a párom. Már akkor sem tetszett az ötlet. Felénk ez nem szokás, bizalmatlanságra vall, így nem díjazom. Nekem nem kell semmije, ha megromlik a kapcsolat, örülök, hogy szabadulok tőle majd szerintem. Nem egyezett a véleményünk, így arra jutottunk, hogy mi nem leszünk házasok, jól elleszünk papír nélkül is.

Ma megint előkerült a téma és immár akar a párom házasságot, de csakis szerződéssel.

Azt tudni kell, hogy autót lízingel és még bőven van belőle, idén vett lakást, hitelre, ő mégis azt szeretné, ha házasság előtt lefixálnánk, hogy ez csakis az övé. Mert majd biztos szemét lennék és kisemmizném... Ha ennyire nem bízik bennem, minek ez egyáltalán?

De kérdem én:

Akkor az én keresetem hova megy? A házasság egy vagyoni közösség is, szóval minden közös csak a lakás meg a kocsi. Vagy nem?

Csak én nem érzem korrektnek ezt?

2011. ápr. 11. 20:10
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
72%

Pont azért, amit magad is leírtál. A házasság egy vagyonközösség is. Lehet hogy téged szeret, el akar venni feleségül, de nem akar vagyonközösséget, mert a mai világ már ilyen. Mi van ha te tíz év múlva megcsalod, és az új pasid segédletével elszeded az összes vagyonát. Nem egy ilyen volt már, nekem is rengeteg olyan ismerősöm van, aki fülig szerelmes volt, megbízott a nőben, de az pár év után úgy kicsinálta a váláskor, hogy semmije sem maradt.

Logikus hogy egyre többen akarnak házassági szerződést, mert az utóbbi évtizedekben nagyon megváltozott a nők viselkedése.

Mindez pedig köszönhető annak az egyre több feminista, kapzsi nőnek, akik visszaélve női mivoltukkal kiforgatják a jóhiszemű férfiakat.

2011. ápr. 13. 08:12
 22/22 anonim ***** válasza:

A házassági szerződés jó dolog. írasd bele azt is, hogy a pasid tudomásul veszi, hogy te egy fillért sem adsz törlesztőrészletre, illetve kamatostól visszafizeti válás esetén.

Aztán menj hozzá feleségül, és mérgezd meg. Majd örökölj boldogan. :)

2011. ápr. 16. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!