Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasság, de csakis szerződéssel?

Házasság, de csakis szerződéssel?

Figyelt kérdés

Pár hónapja szóba került köztünk a házasság és felvetette a házasság előtti szerződést nekem a párom. Már akkor sem tetszett az ötlet. Felénk ez nem szokás, bizalmatlanságra vall, így nem díjazom. Nekem nem kell semmije, ha megromlik a kapcsolat, örülök, hogy szabadulok tőle majd szerintem. Nem egyezett a véleményünk, így arra jutottunk, hogy mi nem leszünk házasok, jól elleszünk papír nélkül is.

Ma megint előkerült a téma és immár akar a párom házasságot, de csakis szerződéssel.

Azt tudni kell, hogy autót lízingel és még bőven van belőle, idén vett lakást, hitelre, ő mégis azt szeretné, ha házasság előtt lefixálnánk, hogy ez csakis az övé. Mert majd biztos szemét lennék és kisemmizném... Ha ennyire nem bízik bennem, minek ez egyáltalán?

De kérdem én:

Akkor az én keresetem hova megy? A házasság egy vagyoni közösség is, szóval minden közös csak a lakás meg a kocsi. Vagy nem?

Csak én nem érzem korrektnek ezt?

2011. ápr. 11. 20:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező: ha együtt fizetitek a lakást, akkor egyszerűen írassátok át, hogy amilyen arányban fizetsz bele, olyan arányban legyen a te tulajdonod.

Érdemes ezeket a viszonyokat tisztán, rendezetten tartani. Ha valami jogosan 40%-ban a tiéd, akkor legyen papíron is az.

2011. ápr. 11. 20:37
 12/22 anonim ***** válasza:
68%

20:28

Ebbe, ha van egy nagyon pici eszed, a büdös életbe nem mész bele! Ha közösen fizetitek a lakást, akkor az nem csak az övé. Bár már ezzel elkéstél, ha most is az ő nevén van, viszont a hitelt együtt fizetitek és ez nincs sehol feltüntetve. Máris kútba dobott pénz.

Így már teljesen más a helyzet. Felét kifizeted a lakás, de ő papírt akar róla írni, hogy ha véletlenül elváltok, akkor semmi közöd ne legyen hozzá, maradjon az egész az övé?

2011. ápr. 11. 20:39
 13/22 anonim ***** válasza:
86%
Azért, mert együtt fizetitek, olyan arányban hogy lenne már a tulajdona? Tegyük fel, az egyszerűség kedvéért, hogy egy hét millás lakás, a faszi három és felet befizetett három és fél a hitel, a törlesztő felét fizeti a nő. Hogy lenne már akkor a fél lakás az övé? Max a negyede...
2011. ápr. 11. 20:40
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

20:40

Igazad van, nagyon leegyszerűsítettem, bocs.

De akkor is azért kellene róla valami papír, hogy mennyit törleszt a kérdező, mert azért olyan arányban csak neki is van benne része.

2011. ápr. 11. 20:42
 15/22 anonim ***** válasza:
94%

Amúgy nem értem mit kell így besértődni rajta, max megmodnod neki, hogy oké legyen, de te egy fillért nem adsz a hitelébe és el se képzelje, hogy akkor meg a rezsit lesz csak a tiéd.

Amúgy minek mégy hozzá, ha ilyen alapvető kérdésekben ennyire különbözik a hozzáállásotok?

2011. ápr. 11. 20:46
 16/22 anonim ***** válasza:
74%
írjatok szerződést, aztán gondosan ügyelj rá hogy a kocsiba és a lakásba soha egy fillért ne ölj bele, a maradék költségen meg osztozzatok meg felesben (kaja, rezsi), és amid marad tedd félre a te számládra.
2011. ápr. 11. 22:31
 17/22 anonim ***** válasza:
58%
Én is szerződéspárti vagyok, de ahogy komolyabban belegondolok, BAROMIRA elveszi az egész házasság érzelmi oldalát ez az egész anyagias hozzáállás. Ez az egész lefixálósdi, a kiterjedt pénzügyek, a jéghideg számítás. És mindez a sz@ros pénz miatt. Egy kedves barátunknak volt nemrég az esküvője, és láttam, milyen az, amikor két ember valódi szerelemből köt házasságot. Nem számít nekik a pénz, mindent odaadtak a közös életükre. Minden egyes fillért. Nem szöszöltek azon, hogy a közösen vásárolt lakásuknak hány %-ban lesznek tulajdonosai, alapból 1/2-1/2 lett, ahogyan az autó is. A több pénzzel rendelkező fél nem óvta féltékenyen a pénzét, nem akarta bebiztosítani magát a legrosszabbra, mert igazán szerelmes, pedig már régóta együtt vannak. És amikor ilyen párokat látok, akkor a szerződés iszonyatosan szánalmasnak és szomorúnak látszik, mert az egész házasság alapját, a feltétlen bizalmat és odaadást kérdőjelezi meg.
2011. ápr. 12. 07:13
 18/22 anonim ***** válasza:
41%

A szerződés nem akkor kell,amikor rózsaszín felhő és lilaköd az élet.Hanem,amikor tányércsapkodás van és üvöltözés,vagyis válás.Az kicsit sem romantikus,ha azon kell veszekedni,hogy te mennyit dolgoztál meg ezért vagy azért és én mennyit.Ekkor kerül elő a szerződés,ami tiszta vizet önt a pohárba és nagyon gyorsan lezavarja a válást.

Lehet romantikusan,szerelmesen férjhez menni,de szerelemből nem lehet jóllakni és tetőt biztosítani,ezeket felnőtt ember módjára végig kell gondolni és nem válás esetén sírni,hogy kisemmiznek.

2011. ápr. 12. 09:20
 19/22 anonim ***** válasza:
93%
Kár lenne így házasodni. Azt megérteném ha ő hozna egy kész házat meg kocsit, ok, legyen az övé. De amit ketten fogtok törleszteni, az is őt illeti szerinte? Kérdem én, hol itt a szeretet? Én nem mennék bele. Vagy csak úgy, ha ő fizeti a lakást, kocsit. Rezsi felesbe, a maradékot meg te bankszámlára teszed, ami csak a tiéd. De ez az egész már megint olyan, mintha az egész csak az osztozkodásról szólna, sehol semmi szeretet, akkor minek házasodni?
2011. ápr. 12. 11:13
 20/22 anonim ***** válasza:
72%

"Nekem nem kell semmije, ha megromlik a kapcsolat, örülök, hogy szabadulok tőle majd szerintem."

Ezt most mondod, de ha odakerül a dolog nem ezt fogod majd mondani.

Sajnos mi sem kötöttünk, a feleségem is ugyanezt mondta és most még az örökségem felét is elszedné, meg édesanyámat is kirakatná a házából, csakhogy minél több pénzt csavarjon ki belőlem.

Teljesen jogos igény a házassági szerződés, mert másként gondoljátok most a dolgokat, mint ahogy fogjátok később.

2011. ápr. 12. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!