Házasság, de csakis szerződéssel?
Pár hónapja szóba került köztünk a házasság és felvetette a házasság előtti szerződést nekem a párom. Már akkor sem tetszett az ötlet. Felénk ez nem szokás, bizalmatlanságra vall, így nem díjazom. Nekem nem kell semmije, ha megromlik a kapcsolat, örülök, hogy szabadulok tőle majd szerintem. Nem egyezett a véleményünk, így arra jutottunk, hogy mi nem leszünk házasok, jól elleszünk papír nélkül is.
Ma megint előkerült a téma és immár akar a párom házasságot, de csakis szerződéssel.
Azt tudni kell, hogy autót lízingel és még bőven van belőle, idén vett lakást, hitelre, ő mégis azt szeretné, ha házasság előtt lefixálnánk, hogy ez csakis az övé. Mert majd biztos szemét lennék és kisemmizném... Ha ennyire nem bízik bennem, minek ez egyáltalán?
De kérdem én:
Akkor az én keresetem hova megy? A házasság egy vagyoni közösség is, szóval minden közös csak a lakás meg a kocsi. Vagy nem?
Csak én nem érzem korrektnek ezt?
Kérdező: ha együtt fizetitek a lakást, akkor egyszerűen írassátok át, hogy amilyen arányban fizetsz bele, olyan arányban legyen a te tulajdonod.
Érdemes ezeket a viszonyokat tisztán, rendezetten tartani. Ha valami jogosan 40%-ban a tiéd, akkor legyen papíron is az.
20:28
Ebbe, ha van egy nagyon pici eszed, a büdös életbe nem mész bele! Ha közösen fizetitek a lakást, akkor az nem csak az övé. Bár már ezzel elkéstél, ha most is az ő nevén van, viszont a hitelt együtt fizetitek és ez nincs sehol feltüntetve. Máris kútba dobott pénz.
Így már teljesen más a helyzet. Felét kifizeted a lakás, de ő papírt akar róla írni, hogy ha véletlenül elváltok, akkor semmi közöd ne legyen hozzá, maradjon az egész az övé?
20:40
Igazad van, nagyon leegyszerűsítettem, bocs.
De akkor is azért kellene róla valami papír, hogy mennyit törleszt a kérdező, mert azért olyan arányban csak neki is van benne része.
Amúgy nem értem mit kell így besértődni rajta, max megmodnod neki, hogy oké legyen, de te egy fillért nem adsz a hitelébe és el se képzelje, hogy akkor meg a rezsit lesz csak a tiéd.
Amúgy minek mégy hozzá, ha ilyen alapvető kérdésekben ennyire különbözik a hozzáállásotok?
A szerződés nem akkor kell,amikor rózsaszín felhő és lilaköd az élet.Hanem,amikor tányércsapkodás van és üvöltözés,vagyis válás.Az kicsit sem romantikus,ha azon kell veszekedni,hogy te mennyit dolgoztál meg ezért vagy azért és én mennyit.Ekkor kerül elő a szerződés,ami tiszta vizet önt a pohárba és nagyon gyorsan lezavarja a válást.
Lehet romantikusan,szerelmesen férjhez menni,de szerelemből nem lehet jóllakni és tetőt biztosítani,ezeket felnőtt ember módjára végig kell gondolni és nem válás esetén sírni,hogy kisemmiznek.
"Nekem nem kell semmije, ha megromlik a kapcsolat, örülök, hogy szabadulok tőle majd szerintem."
Ezt most mondod, de ha odakerül a dolog nem ezt fogod majd mondani.
Sajnos mi sem kötöttünk, a feleségem is ugyanezt mondta és most még az örökségem felét is elszedné, meg édesanyámat is kirakatná a házából, csakhogy minél több pénzt csavarjon ki belőlem.
Teljesen jogos igény a házassági szerződés, mert másként gondoljátok most a dolgokat, mint ahogy fogjátok később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!