Hamvasztás vagy normális temetés?
vélemények?
melyik jobb/rosszabb és miért?
De sztem butaság ez a föld alatt való felébredés...Eleve aki a föld alatt felébred, az már nem tud beszélni, tehát honnan tudhatná az aki idefent van, hogy felébredt az aki el lett temetve? Sehonnan.
A másik meg: ha valaki meghalt, akkor megvizsgálják, hogy tényleg beállt-e neki a halál. Aztán mindenkit átszállítanak a hűtőterembe (mivel 10 percen belül nem tudják eltemetni) tehát napokig kell várni arra, hogy eltemessék. Az egyik rokonomat majdnem 3 héttel a halála után temettük el, azért annyi napig a hűtőben lenni étel/ital, levegő nélkül, nehézkes lett volna túlélni, hogy még felébredjen a föld alatt...
Másik rokonomat majdnem 2 hónappal a halála után hamvasztották el, és nem hiszem hogy élt volna (boncolás után+ a 2 hónapos hűtőben tartózkodás után). Szóval nem tartom valószínűnek hogy a hamvasztás közben ébredjen fel valaki...
Magyarul ez az egész kamu.
"Lehet nem is apádból van..."
Elszomorítsalak? Lehet... Furcsállom, hogy még egyikőtök sem említette, de én hallottam ilyen helyen dolgozó ismerősömtől arról, hogy milyen személytelenek a hamvasztások. Egymás után égetik a holttesteket, szinte futószalagon. Ide egy kis hamu, oda egy kis hamu, aztán ki tudja már ki kivel keveredik. Ha ő hazudott, én is hazudok, de a mai világban mindent el tudok képzelni. Úgyhogy én maradok a koporsónál. Bár ki tudja, még fiatal vagyok és szeretnék sokáig élni. Hátha addigra feltalálnak valami humánusabb lehetőséget ezen a kettőn kívül.
Számomra teljesen mindegy, miként van valaki eltemetve. Akár temető, akár urnafal, nem jelent semmit. Emlékezni az agyammal emlékezem.. Láttam már halottat koporsóban, és éppen annyira idegen volt az ismert személytől, mint egy urnányi hamu.
A családomban vegyesen fordulnak elő a temetések mindkét típusból, de mostanában mindenki - én is - arra hajlik, hamvasztás és szétszórás valami szép helyen, erdőben, természetben.
Egyébként a hamvasztás éppen ugyanannyira bevett és normális, mint a föld alá temetés. Gondoljatok csak a vikingekre.. Ha én meghalok, nem akarok egy rakás kő alatt feküdni egy temetőben, keresztek alatt - főleg hogy kereszténység ellenes vagyok - inkább fújja el a szél, vigye el a víz a hamvaimat, kerüljek vissza a természetbe azonnal, a szeretteim pedig emlékezzenek rám akkor, mikor egy szép helyen járnak, vagy mikor rügyeznek a fák, hullanak a levelek, és jusson eszükbe: Ő ott van odakint, jó helyen, szép helyen.."
Csak azért mert más a véleményed, légyszi ne használj ilyen erős kifejezéseket ha valaki épp nem a te véleményedet osztja - mint
Halottgyalázás !
Jó !
Véleményt kértél, megírják neked, nem kell megbánts senkit, mert így jön le ám.
Egyébként ez változhat az emberben, hogy melyik szimpatikusabb megoldás neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!