Ki a példaképed a családodból?
Vagy lehet olyan is,aki nem a családod tagja valamint kit tartasz a legjobb embernek a világon?
Tudom hogy ez a kérdés nem igazán ide tartozik,de úgy vettem észre hogy itt kaphatom a legértelmesebb válaszokat.
A nagyanyám aki özvegyen nevelt fel és taníttatta két fiát. Akinek röhejesen kicsi volt a nyugdíja , mégis rengeteg pénze volt mindig, mert pillanatok alatt látta át a lehetőségeket és szorgalommal,kitartással mindig megvalósította terveit. Soha nem gügyögött nekünk. Halk szóval egyszerűen vezetett rá a megoldásokra,a helyes útra úgy h azt hihessük mi jöttünk rá:)
A nagyapám aki megjárta a frontot, hadifogságot, futballista volt és olyan beszélőkéje,szókincse, humora fogalmazó készsége h a Fábry leckéket vehetne tőle.A legszomorúbb történeteit is úgy tudta elmesélni, h sírva röhögött tőle az egész család.Rengeteg sztorija volt és élmény volt hallgatni.
Az apám akinek a karakánsága , szorgalma, akaratossága, kiállása , szakértelme, tartása és kitartása imponáló volt. Ritka szavai mindig telibe találták a lényeget.Összetett mondatokat csak káromkodásoknál használt, de azt nagyon vágta mert képes volt percekig és anélkül, h ismételné magát, olyankor egy félmosoly is megjelent a bajusza alatt.Olyan ember volt akire csak felnézni lehetett és büszkének lehet lenni arra is amit megvalósított, létrehozott egyszerű kétkezi munkás létére.
De leginkább az életvidám mindig minden helyzetben derűs és jókedvű ugyanakkor pontos és mindent tökéletesen előre látó , kiszámoló anyukám a legnagyobb példaképem.Szeretetből , humorból,jóindulatból ,kedves szóból kifogyhatatlan egyénisége miatt nem lehetett nem szeretni , esetleg irigyelni az élethez való viszonyulását.Mert azt vallom én is mint Ő ;h élni csakis vidáman ,derűsen ,optimizmussal telítve érdemes!
Nyafogjon csak az akinek arra van hajlama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!