Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha megtudtam,...

Mit csináljak, ha megtudtam, hogy anyósom az összes megtakarított pénzét elkölti (már folyószámla hitelből él)?

Figyelt kérdés
Ahelyett, hogy pl. a házát újíttatná fel (ami lassan a fejére dől) /nem tudunk neki anyagilag segíteni, mert mi is elég nehezen állunk/ elmegy luxus utazásra pl.
2011. ápr. 8. 10:25
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
50%

Elöször is Te semmit, mert nem a Te ügyed, hanem a ferjede. Tehat Te annyit, h a ferjeddel megbeszeled... Mivel ö (+unokai) fogjak fizetni, ha ugy hal meg az anyja, h adossag marad utana, neki kell erröl beszelni vele! Ha nem "beszamithato" vagy hasonlo, akkor az önkormanyzatnal lehet kezdemenyezni, hogy gondnoksag ala helyezzek, de ugy tudom, ezt neki is el kell ismerni, csak igy megy, kiveve ha orvosi papiraitok vannak erröl (?)... Ezen a forumon olvastam csak erröl, szerintem nezz utana hivatalos helyeken, megbeszelni az önkormanyzatnal. DE: tenni csak a ferjednek javaslom, Te csak vele beszelj szerintem!!

(Többek között azert is, mert pszichologiai oldalakon, könyvekben utananezhetsz: egy anyos, jellemetöl függöen mar eleve neheztel azert mert "elvetted a fiat", nem direkt, hanem az anyai szeretet miatt, a leirtakbol ö szerintem ö is ilyen. Tudom, h ez igy nem erthetö, ha elsöre talalkozol ezzel, de bocs, ezt nem reszletezem, mert nem ez a kerdes, es hosszu is lenne. A lenyeg, hogy emiatt ö "tamadasnak" erezne, ha Te joszandekuan mondod neki es nagyon valoszinüleg elöfordulhat a "csakazertsem" valasz! Arra gondolhat, a penzet akarod...stb. Ha esetleg mar nem el a ferjed, akkor az anyosod lanyai/fiainak bevonasaval javaslom, es csak ha Te egyedül vagy a legközelebbi hozzatartozoja, akkor javaslom Neked, de nagyon-nagyon ovatosan, inkabb külsö segitseg bevonasaval, akar önkormanyzati alkalmazott, akinek a szava szerinted jelent neki valamit...)

2011. ápr. 8. 11:14
 12/32 anonim ***** válasza:
53%
Szólj a párodnak hogy beszéljen vele,mert ha baj lesz akkor nem fogtok tudni segíteni neki, mert ti sem álltok úgy anyagilag. Nincs azzal semmi gond hogy a saját pénzét arra költi amire akarja, egészen addig amíg ezzel nem mást terhel anyagilag. Ahogy kiveszem, nem kell sok idő hogy majd a nyakatokra járjon pénzért.
2011. ápr. 8. 11:14
 13/32 anonim ***** válasza:

bocs, a vege lemaradt:

*Ezen a forumon olvastam csak erröl, szerintem nezz utana hivatalos helyeken, megbeszelni az önkormanyzati fogadoorakon, hogy mit lehet tenni? ök is segithetnek!

2011. ápr. 8. 11:17
 14/32 anonim ***** válasza:
46%
Szülőtartási kötelezettséged akkor is van, ha semmije nincs anyádnak. Ez nem attól függ, hogy milyen vagyona van. Vagyis jár neki, pont úgy, mint ahogy a gyereknek anno az járt, hogy becsülettel felneveljék, BÁRHONNAN TEREMTETTÉK IS ELŐ A RÁ VALÓT. Az örökség pedig szerencse dolga, vagy jut valakinek, vagy nem.
2011. ápr. 8. 11:18
 15/32 anonim ***** válasza:
12%

Hát, komolyan, eszem-....om megáll.

Mi közöd neked ahhoz, hogy egy felnőtt ember a SAJÁT pénzét hová költi???Legyen az hitel, vagy akármi.Te adtad azt Neki?A sajátjával törődjön mindenki, ne másnak a pénzét számolgassa.Azért, mert te a fiával élsz, hozzá, az Ő pénzéhez semmi közöd.Jól is néznénk ki.Na, nekem kellene ilyen meny...

2011. ápr. 8. 11:28
 16/32 anonim ***** válasza:
83%

En nem ertem, miert bantanak a valaszolok. Persze, hogy szemelyesen neked nincs hozza közöd, de ha a ferjed foglalkozna vele, nem aggodnal, ugye? Ha ö tenne fel a kerdest, ö keresne a megoldast, persze, hogy nem görcsölnel itt, mennyivel kenyelmesebb lenne igy elni, ugye? Ha vannak gyerekeid, akkor erthetö, hogy nekik tesz rosszat az ilyen anyos, es ha a ferjednek, akit ugy nevelt meg az anyja, hogy sehogy, emiatt nem foglakozik most azzal, amivel NEKI KELLENE, akkor is hatassal lesz majd a Te anyagi helyzetedre is, ha a ferjed majdani fizetesenek 3/4-e elmegy a hitelre, ugye? Es ha nem tudja visszafizetni elete vegeig, akkor majd jol kezdik a gyerekeid az eletüket: a nagymama buta költekezeseinek visszafizetesevel. Erthetö, h meg akarod öket kimelni, es en inkabb dicseretesnek tartom, hogyha emiatt foglalkozol az üggyel! Ne törödj a valaszokkal, szürd ki, ami neked hasznos, a többivel ne foglalkozz! (Akar az enyemmel se, ha ugy gondolod.)

2.old./1.

2011. ápr. 8. 11:39
 17/32 anonim ***** válasza:
78%

Igazad van 11:28.

Semmi közük hozzá hogy az anyuka hova teszi a pénzét. De akkor ahhoz se legyen majd közük, hogy őt segíteni kell a pénzszórása miatt! Mert a SAJÁT pénzüket a kérdező is magukra szeretné költeni, nem az anyósára. Úgyhogy ehhez meg az anyósnak nem lesz semmi köze. Vagy rendjén van ez így, hogy elcsesszük a pénzünket aztán majd másét elkérjük? Mert ez lesz belőle előbb utóbb.

2011. ápr. 8. 11:39
 18/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő válaszokat, kedvesek vagytok. Egyébként igen, van egy kisfiunk, a sógorom egyszerre dolgozik és tanul (dolgozik, hogy tudja fizetni az egyetemi költségeit) és fizeti a lakásának (mi a házunknak) a hitelét. Szóval ezért aggaszt a dolog, nem kéne tényleg úgy kezdeni a gyerek életét, hogy a nagymama hóbortjait fizetjük vissza. Hol van még az ő tanulása és minden egyéb költsége?
2011. ápr. 8. 11:55
 19/32 anonim ***** válasza:
73%

Nem kell segíteni sem, így van.

Csak azt nem tudom, hogy honnan veszik a jogot a menyek/vejek, hogy egyáltalán az anyós pénzügyeivel foglalkozzanak.Ha ez fordítva van, akkor itt sikítozik mindegyik, hogy az anyós beleszól az életükbe.Akkor hogy is van ez?Őnekik közük van az anyós pénzügyeihez, de visszafele kuss?Ugye?

És miért vonnák a férjtől az anyja tartozását?Ha meg is hal, akkor is le lehet mondani az örökségről, legyen az vagyon, vagy tartozás.

Minden generáció foglalkozzon a saját kasszájával, nem kell jogot formálni a másikéra.

2011. ápr. 8. 13:12
 20/32 anonim ***** válasza:
68%

Mintha az én anyósomat látnám, csak ő még rosszabb, nem is magára költi, hanem a másik fia családjára. Mondtam is neki, el lehet minket felejteni nagyon gyorsan, és legyen szíves akkor se jönni ha baj van. Menjen a menyéhez, ennyi lóvé után az a minimum, hogy befogadják, meg gondozzák, ha ágynak dől.

Utálom az ilyet, bele sem gondol, hogy a szobája ajtaját nem fogják rányitni, ha lerobban, csak kihasználják.

Én nem kérek tőle, igaz nem is adna, de nem is érdekel, hogy mi van vele.

Az ilyen emberek ha baj van, mindig mástól várják a segítséget.

Én a helyedbe nem foglalkoznék vele, felnőtt ember, ha gond van, oldja meg. Neked sem segítene fordított helyzetben.

2011. ápr. 8. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!