Miért van mostanában olyan sok fiatal anyuka? 22 évesen már van gyermeke és házas. Ti is észrevettétek?
Nekem ez valahogy olyan furcsa. Ti hogy vagytok ezzel?
Esetleg van itt köztetek olyan, aki személy szerint 22-24 éves és már vagy házas vagy már gyermekük is van?
Nem tartottátok korainak a döntést? Hogy hogy ilyen fiatalok babát vállaltatok/vállaltok? Anyagilag ez hogy oldható meg nálatok?
24 vagyok, és 3 éves gyerekem van. Nekem jó ez így, nem tartottam korainak.
"Hogy hogy ilyen fiatalok babát vállaltatok/vállaltok?" Erre akár vissza is kérdezhetnék, hogy mások hogyhogy csak idősebb korukban vállalnak? :) Mondjuk én abban sem találok semmi kivetnivalót, csak szerintem egy 20-24 éves anya nem kirívóan fiatal.
Én a gyerekvállalás előtt már dolgoztam, volt munkahelyem. Csak szülés után döntöttem úgy, hogy továbbtanulok, most járok egyetemre. Úgy vagyok vele, hogy ez nekem még praktikus is, mert könnyebb, hogy úgy bölcsis/ovis korú a gyerekem, hogy nem a munkahelyemről kell táppénzre mennem, ha beteg a fiam, az egyetemről azért könnyebb hiányozgatni. Mire én befejezem az iskolát, ő pont elkezdni :) Munkát meg könnyebben találok úgy, hogy egy "nagy" gyerekem van, mint mondjuk akik 2-3 éves gyerek mellett szeretnének (újra) elkezdeni dolgozni, legalább is én úgy látom, hogy a munkáltatók jobb néven veszik, ha egy nőnek minél nagyobb már a gyereke, mert talán az már kevesebbszer beteg, stb.
Szia!
Én is fiatalon szeretnék szülni csak szerintem számomra ez kivitelezhetetlen.
-szüleim nem tudnának venni nekünk lakást/házat (az albérlet csak a pénz viszi) mi pedig miből?
Ha valaki elvégzi az egyetemet mesterrel együtt akkor már eleve 24-25 éves.
Fiatalabb korban szerintem leginkább csak családi támogatással lehet boldogulni vagy ha a férfi jóval idősebb és már van egisztenciája.
Én nem városban lakom, hanem egy kisebb községben. De itt mindenki akinek gyermeke van, az már 26-28 év körüli.
Városban tanulok, már 7 éve. Szóval vannak egyetemi és voltak középsulis osztálytársaim is akik városban laknak(megye) és közülük egyetlen egy sincs, akinek gyermeke lenne, sőt olyan sincs aki házas lenne, de még csak jegyesekből is keveset ismerek.
Én nem látom, hogy olyan gyakori lenne -sajnos. Itt gyiken mondjuk találkoztam párral, de az nekem nem mérvadó.
Szerintem ez lenne a normális, csak már más az életszemlélet, sokan 30on felül sem érzik elérkezettnek az időt rá, akik meg akarnák korábban, az anyagiak miatt nem vállalják.
Ha meggondolom, anyám 23 évesen már terhes lett a bátyámmal, pont a 24. szülinapja előtt egy nappal szülte meg.
22L
Hát lehet hogy nem vidék/várostól függ. Inkább anyagi helyzettől is, meg érettségtől is.
Én nem tartom magam komolytalannak, de 22 évesen nem tudnám elképzelni hogy minden egy gyermek körül forogjon. Nagyon szeretem a piciket de valahogy a saját gyermek még távol állt tőlem.
Nem kell házasság ahhoz, hogy gyermeked legyen. Az, hogy ilyen fiatal anyákkal találkozol szerintem koránt sem megszokott szerintem. Én rengeteg 20on éves embert ismerek a koromból kifolyólag, de az ujjaimon meg tudnám számolni, hogy hányójuknak van gyermeke..
Amúgy pedig én amondó vagyok, hogy kell egy gyerek fiatal korban és kell egy idősebb korban. Az egyiknél még tudsz gyerek fejjel gondolkozni, mert még te magad is fiatalka vagy. A másiknál pedig már érett fejjel fogod felnevelni és úgy , hogy már meg volt a "tanulópénz". Így lesz két eléggé eltérő tulajdonságokkal bíró gyereked. Igaz, akkor sem lettek volna egyformák, ha 2-3 év lenne köztük, de így, hogy egy fél generáció, így már komoly változások lesznek.
Az pedig nem igaz, hogy az elsőnek valamivel is rosszabb dolga volt, mert neki is megvoltak a kellemes percei, épp azért, mert az anyukája illetve/ vagy az apukája is még vele együtt fiatal volt. Az, hogy egzisztenciálisan még az elsőnél nem voltak adottak azok a körülmények amelyek már jobb esetben a másodiknál meglesznek semmit sem jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!