Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van mostanában olyan...

Miért van mostanában olyan sok fiatal anyuka? 22 évesen már van gyermeke és házas. Ti is észrevettétek?

Figyelt kérdés

Nekem ez valahogy olyan furcsa. Ti hogy vagytok ezzel?

Esetleg van itt köztetek olyan, aki személy szerint 22-24 éves és már vagy házas vagy már gyermekük is van?

Nem tartottátok korainak a döntést? Hogy hogy ilyen fiatalok babát vállaltatok/vállaltok? Anyagilag ez hogy oldható meg nálatok?

2011. ápr. 5. 23:16
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
62%

24 vagyok, és 3 éves gyerekem van. Nekem jó ez így, nem tartottam korainak.

"Hogy hogy ilyen fiatalok babát vállaltatok/vállaltok?" Erre akár vissza is kérdezhetnék, hogy mások hogyhogy csak idősebb korukban vállalnak? :) Mondjuk én abban sem találok semmi kivetnivalót, csak szerintem egy 20-24 éves anya nem kirívóan fiatal.

Én a gyerekvállalás előtt már dolgoztam, volt munkahelyem. Csak szülés után döntöttem úgy, hogy továbbtanulok, most járok egyetemre. Úgy vagyok vele, hogy ez nekem még praktikus is, mert könnyebb, hogy úgy bölcsis/ovis korú a gyerekem, hogy nem a munkahelyemről kell táppénzre mennem, ha beteg a fiam, az egyetemről azért könnyebb hiányozgatni. Mire én befejezem az iskolát, ő pont elkezdni :) Munkát meg könnyebben találok úgy, hogy egy "nagy" gyerekem van, mint mondjuk akik 2-3 éves gyerek mellett szeretnének (újra) elkezdeni dolgozni, legalább is én úgy látom, hogy a munkáltatók jobb néven veszik, ha egy nőnek minél nagyobb már a gyereke, mert talán az már kevesebbszer beteg, stb.

2011. ápr. 5. 23:25
 12/53 anonim ***** válasza:
48%

Szia!

Én is fiatalon szeretnék szülni csak szerintem számomra ez kivitelezhetetlen.

-szüleim nem tudnának venni nekünk lakást/házat (az albérlet csak a pénz viszi) mi pedig miből?

Ha valaki elvégzi az egyetemet mesterrel együtt akkor már eleve 24-25 éves.

Fiatalabb korban szerintem leginkább csak családi támogatással lehet boldogulni vagy ha a férfi jóval idősebb és már van egisztenciája.

2011. ápr. 5. 23:26
 13/53 A kérdező kommentje:

Én nem városban lakom, hanem egy kisebb községben. De itt mindenki akinek gyermeke van, az már 26-28 év körüli.

Városban tanulok, már 7 éve. Szóval vannak egyetemi és voltak középsulis osztálytársaim is akik városban laknak(megye) és közülük egyetlen egy sincs, akinek gyermeke lenne, sőt olyan sincs aki házas lenne, de még csak jegyesekből is keveset ismerek.

2011. ápr. 5. 23:29
 14/53 anonim ***** válasza:
64%
Anyukám 23 évvel ezelőtt, 22 évesen szült engem.
2011. ápr. 5. 23:30
 15/53 anonim ***** válasza:
77%
Egyik korábbi hozzászóló vagyok. Én most vagyok 30, és a középiskolás osztálytársnőim közül még egynek van csak gyereke rajtam kívül. És 12-en voltunk lányok az osztályban. Ja, és bp-i vagyok, nem tudom, hogy ez mennyire függ vidék/főváros-tól.
2011. ápr. 5. 23:32
 16/53 anonim ***** válasza:
74%

Én nem látom, hogy olyan gyakori lenne -sajnos. Itt gyiken mondjuk találkoztam párral, de az nekem nem mérvadó.

Szerintem ez lenne a normális, csak már más az életszemlélet, sokan 30on felül sem érzik elérkezettnek az időt rá, akik meg akarnák korábban, az anyagiak miatt nem vállalják.

Ha meggondolom, anyám 23 évesen már terhes lett a bátyámmal, pont a 24. szülinapja előtt egy nappal szülte meg.

22L

2011. ápr. 5. 23:33
 17/53 anonim ***** válasza:
46%
23 vagyok, évek óta férjnél, és most vagyok kismama. Tervezett, elsőre jött a kicsi :) A környezetemben megoszlik az anyukák és még lányok aránya. Ha nem számolom azokat, akik véletlenül lettek azok, vagy férjet fogni szülték a babát(sokan el is váltak már), akkor marad a 10 százalék anyuka, és a többi még lány. Ha számolom az összes gyermeket szülőt, akkor az arány 60-40 százalékra ugrik, sajnos a környezetemben "divattá" vált a gyerek, és az apát vele zsaroló lányok. Szomorú, de annak örülök, hogy vannak kivételek :)
 18/53 anonim ***** válasza:
57%
Szia!én 21 éves vagyok és van egy 26 hetes pocaklakóm.Jövő hónapban lesz az esküvőnk,a párommal 6 éve vagyunk együtt és már 3 éve együtt élünk.Tavaly májusban vettünk házat,van autónk stb.Nem gondolom hogy azért mert fiatalok vagyunk ne lehetnénk házasok vagy ne lehetne gyermekünk.Nem kell minden nőnek megvárni azt hogy 30 éves legyen mire az első gyermekét szüli.Júliusra várjuk a kisbabánkat és már mindent megvettünk neki.Nekünk sosem az volt az első hogy elmennyünk bulizni vagy minden évbe nyaralni hanem az hogy legyen egy saját kertes házunk és legyen egy szép kis családunk.Sok fiatalnak ennyi idősen az a lényeg hogy bulizzanak szórakozzanak,de nem kell minden fiatalt egy kalap alá venni.Nagyon sok olyan emberrel találkozunk aki nem is ismer minket és megkérdezi hogy nem korai még?Utálok ha olyan ember alkot véleményt másról aki nem is ismer.Ezt most ne rád értem kérdező.Mi is szoktunk családdal ismerősökkel bográcsozni stb.nem azt mondom hogy nem csinálunk soha semmit csak dolgozunk, de mi olyan kikapcsolódásra vágyunk amit családdal is meglehet tenni.Ilyen például az állatkertbe járás,kirándulás,sétálás,bográcsolás stb.A párom sokat dolgozik én is dolgoztam de már itthon vagyok táppénzen a pici miatt.Mindent meglehet oldani csak akarni kell.Attól hogy valaki fiatal még akarhat családot.
 19/53 A kérdező kommentje:

Hát lehet hogy nem vidék/várostól függ. Inkább anyagi helyzettől is, meg érettségtől is.

Én nem tartom magam komolytalannak, de 22 évesen nem tudnám elképzelni hogy minden egy gyermek körül forogjon. Nagyon szeretem a piciket de valahogy a saját gyermek még távol állt tőlem.

2011. ápr. 5. 23:34
 20/53 anonim ***** válasza:
52%

Nem kell házasság ahhoz, hogy gyermeked legyen. Az, hogy ilyen fiatal anyákkal találkozol szerintem koránt sem megszokott szerintem. Én rengeteg 20on éves embert ismerek a koromból kifolyólag, de az ujjaimon meg tudnám számolni, hogy hányójuknak van gyermeke..

Amúgy pedig én amondó vagyok, hogy kell egy gyerek fiatal korban és kell egy idősebb korban. Az egyiknél még tudsz gyerek fejjel gondolkozni, mert még te magad is fiatalka vagy. A másiknál pedig már érett fejjel fogod felnevelni és úgy , hogy már meg volt a "tanulópénz". Így lesz két eléggé eltérő tulajdonságokkal bíró gyereked. Igaz, akkor sem lettek volna egyformák, ha 2-3 év lenne köztük, de így, hogy egy fél generáció, így már komoly változások lesznek.

Az pedig nem igaz, hogy az elsőnek valamivel is rosszabb dolga volt, mert neki is megvoltak a kellemes percei, épp azért, mert az anyukája illetve/ vagy az apukája is még vele együtt fiatal volt. Az, hogy egzisztenciálisan még az elsőnél nem voltak adottak azok a körülmények amelyek már jobb esetben a másodiknál meglesznek semmit sem jelent.

2011. ápr. 5. 23:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!