Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Teljesen kiborultam.

Mit tegyek? Teljesen kiborultam.

Figyelt kérdés

Nemrég bejelentették a felnőttek hogy mivel az utóbbi időben egyre csak csökken a forgalom az egyik üzletünkben, (2 üzletünk van) lesznek azért bizonyos megszorítások a pénzel kapcsolatban. Pl hogy télen 3-om pár csizma helyett csak 2-t kapok meg ijenek de hogy minden marad a régiban. Nemrég viszont meghallottam hogy arról beszélgetnek hogy be fog kelleni zárni az üzletet, mostmár biztos mert nincs forgalom. Teljesen megrémültem! Ne ércsetek félre, nem attól hogy nem Nike-s cuccaim lesznek hanem csak szimpla márka nélküli dolgok hanem attól hogy mi lesz, ha! Ha el fog kelleni adni az autót, vagy a házat, vagy hogy nemlessz hova mennünk és a legroszabb, hogy mi lesz ha elvesznek anyukámtól. Ugyanis a szüleim elváltak és én anyukámnál lakom, aminek örülök. Nem akarok apukámmal élni (nem részletezném....)! Be kell vallanom hogy az osztájunk is olyan, hogy ha nem márkás cuccokban jársz és nem a legújabb fajtájú moliod van, akor nem vagy számukra ember. Kiközösítenek, kigúnyolnak és a lelkedbe gázolnak amikor csak tehetik. Mi lesz ha velem is ezt teszik? Nem fogom kibírni! Teljesen össze vagyok zavarodva! Eddig kitűnő tanuló voltam de az utóbbi időben képtelen vagyok odafigyelni órákon. A tanulmányi átlagom is egyre csak romlik... Féltem magam, az anyukámat és mindent amit csak félteni lehet! Nem a drága pulcsik érdekelnek, hanem az hogy újra boldognak lássam! Már az idegösszeomlás határán vagyok és néha úgy érzem hogy nem birom tovább. Egyszerűen csak elmegyek és itthon hagyok minden bajt! Segítsetek, mert tényleg nemtudom hogy mit tegyek és ez így nem mehet tovább! :(

Egy lány, aki nemtudja, hogy mit tegyen

2011. ápr. 5. 18:10
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Amit te tehetsz, hogy nem mégy sehová, csak leülsz és tanulsz! Azzal segítesz a mamádnak a legtöbbet, ha nem teszel semmi olyat, ami még a jelenlegihez plusz gondot okoz neki.

Másrészt, ha ez a beszélgetés a szüleid között zajlott, és te úgymond "kihallgattad" őket, a véleményem: nagyon meglehet, hogy nincs is akkora gond, csak a mamád ezzel az indokkal szeretné rávenni a papádat, hogy fizessen több gyerektartást.

Nem vagyok rasszista! Teljesen mindegy, hogy magyar, roma, román, kínai vagy mi vagy! Egy biztos: Nincs Magyarországon olyan tök falu, ahol jó jegyet adnának olyan helyesírásra, amit te itt produkáltál.

Hat helyesírási hiba, amennyiben a vesszők és a szóközök hiányát nem számolom.

Ha pedig egy eldugott kis határszéli tanyán tanulsz, ott biztosan nincs senkinek nemhogy kettő, de még egy divatáru üzlete sem, mert ott ilyesmit nem vásárolnak az emberek. De a helyesírásodra ott is egyest adnának!

Ergo: A kérdésed: KAMU!!!!

2011. ápr. 18. 20:05
 22/32 tade ***** válasza:
55%
Figyelj. Mi lenne ha mondjuk lemondanal par dologrol. Nem kell minden evben 3 csizma telre, vegyel csak egyet, ugyis ott van az elozo 12 par. Nem kell markas cuocckba jarni. Eleg, ha jo minosegu anyagbol keszult. Tudom, hogy ebben a korban a megfeleles es a hovatartozas egy klikkben nagyon fontos, es meghatarozo, DE! Azert szeressenek, aki vagy es ne a ruhaidert meg a penzedert. Aki csak ezert baratkozik veled, az erdekbarat, az ilyen baratsagok feluletesek, hamisak, pillango eletuek, es gyorsan elmulnak. Tudom, hogy rossz, mikor kikozositenek, de meg jobban bele lehet faradni az allando megfelelesnek. Szerintem ulj le anyuddal es beszeljetek meg, hogy mennyire veszes a helyzet es hogyan tovabb, milyen tervei vannak anyukadnak. Szerintem nem azzal segitesz a legtobbet, ha zsebpenzedet visszaadod anyukadnak, hanerm azzal, hogy bizony az eddigi joleti dolgokrol lemondasz, nem teljesen, de csak tenyleg a szukseges dolgokat vasarlod meg magadnak, es ez persze vonatkozik anyukadra is.
2011. ápr. 18. 20:46
 23/32 anonim ***** válasza:
be fog kelleni zárni...
2011. ápr. 18. 21:17
 24/32 anonim ***** válasza:
55%

Nem hiszem el, hogy ennyien komolyan vették ezt a kérdést..

Egyébként meg attól még hogy nem megyar, és nem ír helyesen magyarul simán lehet kitünő tanuló mondjuk Ausztriában, egy osztrák iskolában, ha a szülei mondjuk születése körül kiköltöztek, vagyis kétnyelvű a gyerek. Szoval en nem ezen akadnek ki a legjobban, hanem a harom csizma helyett kettonel. :)

2011. ápr. 18. 22:34
 25/32 anonim ***** válasza:
hát ezzel a helyesírással tényleg nehéz elhinni h kitünő tanuló vagy max ha kisegítő suliba jársz
2011. ápr. 19. 04:58
 26/32 anonim válasza:
Elég régen írtad már a kérdést hogy megkérdezzem, beszéltél -e már édesanyáddal arról, hogy mekkora a baj. Mert szerintem is tényleg ez a legjobb megoldás. És együtt, kézenfogva bármit átvészeltek anyukáddal. Szerintem örülni fog annak, ha tudja, mik a te pozitív gondolataid - pl. hogy lemondasz a márkás holmikról, csak őt boldognak lásd... ez őt is meg fogja erősíteni.És a kapcsolatotoknak is jót tesz. Sajnos ezen kívül - a korod miatt - nem sokat tehetsz, maximum otthon tudsz neki segíteni, hogy minél több energiája maradjon arra, hogy a megélhetéseteken dolgozzon. Minden jót!
2011. ápr. 19. 07:45
 27/32 anonim ***** válasza:

A helyesírással mit sz@roztok? Ha nem magyar, nem kötelező helyesen írnia.

Habár én németül is helyesen írok, szóval most magam ellen beszéltem.

De ha csak beszéli a magyart, amúgy nem nagyon olvas, v ilyesmi, meg alig ír, akkor lehet pocsék az írása.

2011. ápr. 19. 08:23
 28/32 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok magyar, de magyar iskolába jártam. Ebből mi következik? Megtanultam helyesen írni. Ennyi. Miért ne lenne kötelező helyesen írnia annak, aki nem magyar, de itt él, tanul, stb... És mint olvashattuk nem pár éve él itt a kérdező, hanem valószínűleg itt született, mivel az édesanyjának a boltja 17 éve megvan itt. Áh, nem is tudom minek magyarázok itt...

Szerintem kamu a kérdés:)

2011. ápr. 19. 14:40
 29/32 anonim ***** válasza:

Mijen osztáj lehet az, ahol Te kitűnő vagy? :-))))

Magyar iskolában a nem nagyar diákoktól is elvárják a jó helyesírást.

2011. ápr. 19. 14:46
 30/32 anonim ***** válasza:

Hey,nem az a tema hogy hogyan ir ,hannem,megijedt es fel hogy olyan helyzetbe kerul amivel nincs megszokva. En Erdelyi vagyok,es Nemeto-ban elek.

Figyelj kerdezzo,ha otthon vagy a markanevekben,ott az ESPRIT,vagy mas hasonlo marka,de olyan egyszeruek,hogy meg megvarni sem erdemes oket.En gazdag vagyok,de inkabb a KIK-bol vagy a CundA-ban vasarolok.Az en izlesem.

12 evesen ugysem tehetsz semit,amivel megoldatod a gondot,ami minden csaladba van.De ha anyukadnak sajat ruhaboltja van ,en azt tanacsolnam hogy akciokat kellene bevetni.pelda 2 dolgot egy arba.Vagy ha vesznek egy dragab ruhat ,kap ajandekba egy polot vagy barmit.Amugy ruhatervezo vagyok sajat ceggel,tudom mi a nyero.Mivel ekszerekel is foglalkozok ,igy nehany ruhahoz azt is ajandekozok.Jobb egy -ket dolgot ingyen odaadni ,mint elbucsuzni a bolttol.Te meg ne idegeskedj,a szulok mindent megoldanak.Nincs problema ,megoldas nelkul.

2011. ápr. 19. 18:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!