Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munkahely vagy gyerek?

Munkahely vagy gyerek?

Figyelt kérdés

37 éves vagyok, jól keresek, van két gyönyörű gyerekem. MI a gond? Most lenne lehetőségem munkahelyet váltani, hasonló vagy talán kicsit jobb fizetéséért, viszont helyben, mert most néhány km-t ingázok. DE: néhány hónapja rámjött, hogy gyereket szeretnék, de nagyon!!!! Úgy érzem, ha most nem szülök, akkor 40 ennyihány évesen már nem szeretnék. Most viszont nagyon igen! Ha munkahelyet váltok, akkor egy időre letehetek a gyerekről, mert mire bedolgozom magam, az ugye minimum 3-4 év és már "késő lesz". MIt tennétek?

Nem akarok munkahelyet váltani úgy, hogy néhány hónap múlva beintek, hogy jön a gyerek. Mit tennétek?

2011. ápr. 3. 20:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom. Nehéz kérdés ez a mai világban, bár sok részletet nem árultál el. Férjed/párod, akarja-e, anyagilag bírnátok-e, a másik kettő milyen idős.

Sajnos a mai világban a munkát meg kell becsülni, mert nagyon nehéz összehozni valamit! Írj egy listát, pro és kontra, tudom ez így borzalmasan hangzik, de ha valami miatt elég bizonytalanná válna a gyerek téma, mégse menjen ár az egész életetek tönkre!

2011. ápr. 3. 22:26
 12/16 anonim ***** válasza:
47%

Itt annyi pesszimista van én úgy értelmeztem, hogy minden megfelelő egyébként, csak emiatt nem tud dönteni, hogy már idősebb és akkor most gyerek és mondjon le egy előrelépésről a munkában, vagy munkában lépjen előbbre de akkor meg lehet nem lesz esélye a gyerekre, ha később próbálkozik.

Gyerek. Nem ér annyit egy munkahely sem.

2011. ápr. 3. 22:28
 13/16 anonim ***** válasza:

Gyerek. Fokeppen azert is mert ahogy irtad az uj munkahely sem adna joval tobbet max picivel tobbet. Egy ilyen uj munkahelyert en nem aldoznam be a csaladvallalast foleg nem ugy h 37 eves vagyok. Ha igy lenne, annak a munkahelynek bazi jol kellene fizetnie...

masreszt ha lemondasz a gyerekrol, es az uj munkahely nem hozza a szamiatsokat egy eletre banni fogod h nem vallaltad be a babat. Tehat nalam nem kerdes melyiket valasztanam, a gyereket.

2011. ápr. 4. 05:32
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha anyagilag megtehetitek, mindenkepp a gyerek, ha ennyire vagysz ra, egyertelmu! Gyereked mar csak par evig lehet, dolgozni meg jo par evtizedig kell majd meg. A munka megvar, a biologiai oradat viszont nem fogod tudni visszatekerni.
2011. ápr. 4. 09:25
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nem voltam egyértelmű, szóval nem szorulunk segítségre, most is több százezres nagyságrendet keresek, és az új hely is hasonló fizuval járna, az előnye annyi lenne, hogy nem kellene ingáznom. EGyébként a mostani helyem is nyugis, nincs gond. Férjem azt mondta, ha terhes lennék, az lenne a legnagyobb ajándék. Most, érett fejjel másképp nevelnénk egy csöppséget, mint tizenévvel ezelőtt. Marad a baba, és azt hiszem, jól döntöttem. !!
2011. ápr. 4. 13:56
 16/16 anonim ***** válasza:
Na így teljes a kép, így már karrieristaként is azt mondom baba :) És szerintem is jól döntöttél, sok boldogságot! Egyébként pont most tudtam meg egy barátnőmről is, hogy babát vár, szóval ez most ilyen babás időszak :)
2011. ápr. 4. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!