Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden anyós ilyen? Kiben...

Minden anyós ilyen? Kiben lehet a hiba és mi lehet az?

Figyelt kérdés
Három éve vagyunk együtt a párommal, két éve lakunk együtt anyósoméknál. Az elmúlt két-három hónapban azt vettem észre, hogy anyósom "főnökösködni" akar felettem. Értem ezalatt, hogy hozunk közösen egy döntést, pl. rántott husi legyen az ebéd (tudom, piti példa, de nem a példa a lényeg!) és úgy állítja be mindenki előtt, mintha egyedül ő hozta volna a döntést. Nem értem, ezt az újfajta viselkedést. Nem bántottam meg és nem is volt nézeteltérésünk sem. Eddig ez a viselkedés nem okozott konfliktust köztünk, de számomra ez egyre idegesítőbb lesz és félek, hogy egyszer komoly veszekedés lesz ebből. Mit tehetnék?
2009. febr. 27. 14:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Az alapkérdés hogy szereted-e amúgy az anyósod. Én imádom az apám de bármi jó történik velünk a férjemmel és ha neki beszéltünk róla akkor már úgy állítja be hogy ő megmondta, ő találta ki. Idegesítő de csak legyintek. Lehet hogy klimaxol az anyósod :), vagy valami átmeneti zavar. Szerintem várdj egy kicsit hátha elmúlik, ha nem akkor finoman te is megjegyezheted hogy igen a rántott husit azért találTUK ki mert mindenki szereti például.
2009. febr. 27. 14:24
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Elég sok anyósos téma volt/van/lesz ezen a fórumon, akik ide írunk, általában az anyósunkat látjuk hibásnak mindenben, és elég szélsőségesen ítéljük meg a helyzetet. Ez sokszor így is van, mert más generáció vagyunk, másképp látunk dolgokat, meg egyáltalán, minek szól bele az életünkbe... stb.

Én mégis azt javaslom Neked, hogy a gyerekid, a párod miatt, a családi béke érdekében alaposan gondold át, hogy tényleg olyan mértékű ügyek-e ezek, amelyek megérik a vitát? Anyósod cselekedetei tényleg rosszindulatból fakadnak?

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindenkiben a rosszat lássuk :-)) És a te lelkedet se terhelje annak a súlya, hogy életed szerelmének az anyját esetleg megutálod. Próbáld meg a jót látni benne, biztos vannak jó tulajdonságai is! (Rögtön például az, hogy felnevelte a párodat :))

Kitartás :)) !

2009. febr. 27. 14:26
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

Egyszer előzd meg, és hirdesd büszkén: képzeljétek a mama milyen frankót talált ki! Ünnepeltesd meg!

Lehet, hogy nehéz élete volt nőként, és még mindig vágyik egy kis elismerésre... .el tudom képzelin, hogy ez lehet a szitu, mert az a korosztály sajnos abban nőtt fel, hogy az asszony dolga ez-meg-az, dícséretet nem kaptak érte.

Add alá a lovat, és ne törődj az ilyen apró siker-elsajátításokkal, ettől te nem leszel kevesebb!

2009. febr. 27. 14:34
 4/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat! :)

Szeretem az anyósom, nagyon aranyos nő. Van pár "bogara", de én sem vagyok tökéletes. :)A kapcsolatunkkal eddig nem volt semmi probléma, csak most egy ideje kezdődött ez az apróság és mivel szeretném megőrizni a jó kapcsolatunkat, szeretném megtalálni a titok nyitját vagy legalább, néhány tippet és tanácsot szeretnék kérni, hogy ez esetben mi lenne a teendő.

2009. febr. 27. 14:34
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

Folytsd el csírájában a dolgot! Hidd el tapasztalatból mondom. Ha ő ilyeneket állít mások előtt, kontrázz rá neki azzal, hogy a te ötleted volt. Szóval mindenképp próbáld meg vele éreztetni azt, hogy nem az ő akarata érvényesül. Nálunk mai napig ez a helyzet, de most már igencsak vissza szólok, sőt, ha kell meghazudtolom én is mások előtt. Pl: Szigeteltük a házat. Mi mármint én meg a párom álltuk a költségeket, és mások előtt úgy lett beadva, hogy közösen csináltattuk velük. Na persze gondolhatod, mikor megszólaltam, hogy ez így nem igaz, csak nézett. Nem is fogom hagyni, hogy mások előtt úgy adja be a dolgokat, mintha mindent csak ő csinálna. Hozzá kell tennem, ő volt a legjobban ellene, hogy felújítsuk a házat.

Na mindegy, szeretik fitogtatni azt, hogy ők a főnökök, de ne hagyd, mert később olyanba is bele fognak szólni, amihez semmi közük!

Sok sikert!

2009. febr. 27. 14:42
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudtok, koltozzetek el, mert ha ilyen rantott husos aprosagokon osszevesztek, pokol lesz kesobb az eletetek. Hidd el, nem jo egyutt elni!

Hiaba aranyos, kedves, ha egy szon is megsertodsz, kiakadsz. Persze joggal.

De lehet, hogy mar te is kezded unni, hogy egyutt laktok. Szerintem anyosod kezdetben is ilyen volt, most mitol valtozott volna meg, csak a kezdetekben te ezt meg nem vetted eszre, talan orultel, hogy jo helyen vagytok, tudtok sporolni...stb., de most mar kezded tisztan latni a dolgokat.

Ugyanugy, mint amikor az ember szerelmes, es nem veszi eszre a parja hibait, hiszen mindent rozsaszinben lat a szerelmes ember. Aztan amikor mulik a szerelem, akkor jon ra, hogy hoppa, ez sem jo, az sem jo, holott regen is ugyanolyan volt a parunk.

2009. febr. 27. 15:22
 7/12 anonim ***** válasza:
64%

Miert pontoztatok le a 14:42-es hozzaszolot, teljesen igaza van!!!

Vagy valamelyik anyos pontozta le talan, mert faj az igazsag?:)))

2009. febr. 27. 15:24
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem szeretik a kedves anyósok az igazságot. :)
2009. febr. 27. 15:25
 9/12 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem azért mert az ő verziójában tényleg rosszindulatú volt az anyós és lehet jól járt el, de a kérdező esetében nem biztos, lehet hogy csak bogaras. Én úgy tapasztaltam, hogy szeretetteljes hozzállással és őszinte beszélgetéssel sokmindent el lehet érni sérülés nélkül, ha nem használ akkor lehet határozottabban fellépni. Egy családi konfliktus sok energiát elszív mindenkitől főleg ha hülyeség az alapja kár érte.
2009. febr. 27. 15:30
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Az is lehet, hogy eddig is benne volt ez a tulajdonság csak eddig nem vetted észre, mert nem ütközött ki zavaróan, de most, hogy már jó ideje együtt laktok, az ember észreveszi a másikban azokat az apró hibákat, amelyeket egyébként nem venne észre. Ez olyan, mint mikor valaki évente 5-6 alkalommal találkozik az anyósával és akkor jól kijönnek, de ha összeköltöznek, minden borul...az anyósban valószínűleg már benne volt a hiba (vagy a menyben), mielőtt összeköltöztek, csak ez nem derült ki korábban. Ahogy telik az idő, ezek a hibák egyre idegesítőbbek lesznek. Ha ezzel nem tudsz együtt élni, mindenképpen költözzetek szét és ezt nem rosszból mondom, mert ettől te még szeretheted és tisztelheted őt, csak úgy könnyebb lesz mindenkinek.
2009. febr. 27. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!