Hogyan segíthetnék a zűrös életű bátyámnak?
off 11:13! Maximálisan egyetértek Veled! És csak úgy elmondom, pont itt a gyk-n ugyanezért a véleményemért egy "állítólagos" nagyon sikeres pszichológus a sárga földig lehordott engem. Ott egy anyuka kért segítséget a kezelhetetlen lányával kapcsolatban, a nő meg elkezdte szidni az anyát, hogy mindent ő rontott el, a gyerek igaziból semmiről sem tehet. Úgyhogy, csak óvatosan a "szakemberekkel".
Kérdezőnek és családjának pedig őszinte sajnálatom. Nekem egy ilyen ismerősöm volt, őt már bírósági ügy után (lopott, hogy legyen pénze gépezni, meg ugyanígy ital) sikerült a családjának valami Pest melletti bentlakásos intézetbe berakni, ahol két évig kezelték, normális életvitelre nevelték, leszoktatták az italról meg a gépről, de mivel még csak fél éve jött ki, nem tudni, hogy hosszú távon lesz-e eredménye.
Pénzt ne adjatok neki, teljesen felesleges. Olyan mintha a Dunába dobnátok.
Két lehetőség van szerintem.
Az első, hogy nem csináltok semmit és hagyjátok egyre lejjebb süllyedni...
A második, hogy szakemberhez viszitek ha valamikor tiszta, értelmes állapotban van és némi hajlandóságot is mutat erre van.
ha hallani sem akar a szakemberről,akkor semmit nem kell tenni. Egy szülőnek nehéz lemondani a gyerekéről ilyen értelemben,de a testvéred felnőtt és nem a ti problémátok,hogy hogyan viselkedik.
Vannak olyan emberek,akiken a jóisten sem tud segiteni,ez van. Büszke lehet magára,hogy ilyen szégyenbe hozza a családotokat..Nem minden a nevelésen múlik egyébként,ebből is látszik hiszen te értelmesen írsz és elmondásod szeirnt a másik testvéred sem kallódott el,úgyhogy magatokat ne hibáztassátok,és pénzt végképp ne adjatok neki.Igaza volt az egyik hozzászólónak,vannak olyan emberek akik csak abból tanulnak ha egy marha nagy pofont kapnak az élettől,és ő fog előbb vagy utóbb..akkor talán észheztérne.
Köszi a válaszokat... :/
Pénzt már jó ideje nem adtunk neki, de szakemberhez nem tudjuk elráncigálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!