Hogyan segíthetnék a zűrös életű bátyámnak?
nem tudsz tenni semmit. a magad életével kell törődnöd és nem hagyni, hogy elcsessze azt is.
tesód nem fizikailag beteg, hogy gyógyítani kelljen, segíteni. egyszerűen hülye.
Esetleg egy pszichológus tudna rajta segíteni, tudom, hogy betegség a játékgépezés meg ivás. De ahogy írtad, már ez előtt is hazug volt, és kihasználta a szüleiteket. Szerintem egy szar ember. Ilyen is van, szar, ha az ember rokona az.
Kapott sok esélyt, szeretetet, segítséget, kihasználta, átvert mindenkit. Nem hiszem, hogy érdemelne még bármit is ezek után. Felnőtt ember, ott cseszi el az életét ahol akarja.
Az én bátyám is hasonló kaliber már csak sírásó nem volt...sajnos vannak ilyen emberek nem lehet rajtuk segíteni amíg maguk sem tudják mit keresnek...és az a helyzet az élet sokszor igazolja is őket mármint a szerencséjüket tesómnak is volt már sok számlája balhéja és vhogy mindig megúszta...ez neki kb 16-17éves kora óta tart most 28...
el ne kiabáljam viszont egy ideje rendben van a magánélete de a sokadik munkahelye van csak reménykedünk h most nem hagyja ott...
"tesód nem fizikailag beteg, hogy gyógyítani kelljen, segíteni. egyszerűen hülye."
igazad van, pszichésen beteg, és bizony gyógyítani, foglalkozni kell vele, ahogy látom, komoly függőség is van ebben (meg sok egyéb), próbáld meg pszichiáterhez juttatni
köszönöm a válaszokat.
Eddig is tervben volt, hogy ha összegyűlik annyi pénze és kifizet minden tartozást, akkor kimegy. De a pénz sehol, tartozásai egyre lesznek és már fenyegetik is. Tudom, a szakember lenne a megoldás, de hallani sem akar róla. Az a baj, hogy igaziból mióta nem velünk él, fogalmunk sincs mit csinál, de már a szüleim is belátták, és 1-1 és fél éve nem adtunk neki pénzt, pedig folyamatosan kér. De régebben olyan is történt, olyan 3 éve, hogy a 11 éves húgától, vagyis tőlem lopott... az már egy kicsit ciki. Múlt hónapban eltűnt apukám pénztárcája, nem gyanúsítjuk őt, de hát itthonról tűnt el... Pedig úgy szeretem őt, és rossz látni tényleg ami vele történik. :(
' Nincs baj a neveltetessel? Persze hogy ilyenne valik ha toljak a segge ala a lovet, ur isten. Ti vagytok a hulyek inkabb a masik tesoddal hogy nem hasznaljatok ki hogy ennyi eszuk van a szuleiteknek '
nem az életét teremtettük meg, csak az iskoláját fizettük, részben, a telefonszámlás ügynél pedig óriási csetepaté volt, nem teljesen nyugodtan vigyorogva fizettük ki, elhiheted... És az első balhéknál még naivak voltunk, azt mondtuk hogy 'buta kisfiú' és segítettünk neki. Foglalkoztak vele szüleink, minden tőlük telhetőt megtettek és mégis ez lett belőle. De nem azért mert a szüleim fizetnek neki, nem érteted meg a lényeget. Rosszul látod a dolgokat...
Igen, mondtam, hogy pszichológus, meg betegség az ivás, játékgép, stb, DE direkt kiemeltem, hogy már korábban is hazudós volt, és kihasznált mindenkit. Mint írta a kérdező, még a játékgépek előtt. Ebből pedig én azt veszem, hogy, hogy - ahogy már írtam is - szar ember. Nem tiszteli a szüleit, testvérét, senkit, csak élősködik. Nem szabad segíteni neki semmiben már.
Minden problémás viselkedésre rá lehet húzni, hogy betegség.
Beteg aki iszik, beteg aki agresszív, beteg aki gyilkol, beteg aki pedofil, stb stb...
Ez így nem működik. Létezik az egyéni felelősségvállalás. Valaki felelős kell legyen mindenképpen. Ha a "szegény beteg, segítségre szorul" szöveget követjük, akkor a szülők a felelősek. Viszont ugyanezt a logikát követve, a szülők szülei a felelősek, hogy olyan embereket neveltek, akik nem tudták megnevelni a gyerekük. De akkor a szülők szülei sem felelősek, mert azok szülei voltak a felelősek meg a környezet, de a környezet sem, mert a környezete is valaki más felelőssége miatt nevelte őket félre, stb stb.... Bogozza ki aki akarja.
Szerintem igeni mindenki vállalja a felelősséget a tetteiért. A srác azért, hogy nem akart rendesen dolgozni, csak bulizni és elcseszni a pénzt, adósságba verni magát, stb. Nem tarthatja mindig más a hátát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!