Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbantad, hogy nem szuletett...

Megbantad, hogy nem szuletett gyereked?

Figyelt kérdés
Fokent olyanok velemenye erdekel, akik onszantukbol dontottek ugy, hogy nem vallalnak gyereket. Elsosorban nok valaszat varom es lehetoleg olyanoket, akiknek mar keso megvaltoztatniuk a dontesuket.
2011. ápr. 1. 14:00
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
39%
Ha gyereked lesz,azt soha az életben nem fogod megbánni,az ellenkezőjét sajnos néha bánni fogod,még ha erős lelkiállapotú is vagy.
2011. ápr. 5. 10:14
 32/56 anonim ***** válasza:
84%
Kedves Utolsó, ne mondd hogy még nem hallottál olyanról, aki megbánja hogy szült. Van ilyen, nem is kevés, legfeljebb szégyenlik bevallani.
2011. ápr. 5. 10:33
 33/56 anonim ***** válasza:
96%
Nem bántam meg,sőt örülök hogy így döntöttem.30/N
2011. ápr. 5. 10:51
 34/56 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem a környezet mintája is sokat számít. Soha nem voltam tyúkanyó típus, pl. óvónőként hamar agresszív állat lenne belőlem.

Viszont az, hogy az utcán láttam az elnyűtt, fáradt anyukákat, akik még az utolsó erejükkel harcolnak, hogy "nem, az én Béluskám sokkal szebb és okosabb, mint a Manci Petikéje", nem igazán hozta meg a kedvet.

Nemrég jártam külföldön, ahol a gyerekeket közösségi és állami szinten is nagyon megbecsülik. Ott kb. 3 gyerektől kezdődik a család fogalma. Az anyukák ott nyugisak voltak, a gyerekek elevenek, de tündériek. Láttam, hogy milyen szorosak és szeretetteljesek a családi kapcsoltok még akkor is, amikor mondjuk mind az öt gyerek már 30 körül van. A szülők boldogok, mert nyüzsi van, a gyerekek is, de emellett jól neveltek, cserfesek, barátságosak. Dühöngő anyukákat nem láttam, ha fegyelmezni kellett, akkor határozottan rászóltak a gyerekre, vagy egyszerűen leszedték a tiltott helyekről. Elmagyarázták, hogy ez veszélyes, nem szabad. Ha vissza akart mászni, akkor álltak mellette és higgadtan ismételgették, hogy nem, nem szabad, gyere le.

2011. ápr. 5. 11:02
 35/56 anonim ***** válasza:
24%

nem, egy gyereket nem is vállalnék az az igazi önzőség, a gyereket megfosztani a testvérektől.

de nem bánom, hogy nincs gyerekem 31/N

2011. ápr. 5. 11:29
 36/56 anonim ***** válasza:
68%
Abszolút megértem ha valaki nem akar gyereket. Ha férfi ha nő. Ebben a mai világban előbb nevezném önzőnek aki kettőnél több gyereket szül, mint aki nem szül. Jöhet a lepontozás. Mert így is annyian vagyunk, hogy a föld a végét járja, kicsit okosabban kellene gondolkodni, nem csak arra mi lesz velem öregkoromban, ki fog rám nézni. Nekem van két gyerekem az első házasságomból. Most jó lenne szülni még egyet a nagy Ő-nek, akire most találtam, de nem teszem. Nem tudom mit hoz a jövő, mert nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, önzőség lenne globálisan is, meg a gyerek szempontjából is szülni. Persze egy fecske nem csinál nyarat. Amíg vannak akik 8-10 gyereket szülnek, addig én hiába gondolkodok globálisan. Összességében szerintem több önzés van abban aki gyereket vállal mint aki nem. Arról nem is beszélve, hogy rengetegen nem valók szülőnek, akik gyereket vállalnak. 37/nő
2011. ápr. 5. 11:32
 37/56 anonim ***** válasza:
51%
Utolsó vagyok. Annak, aki meg inkább arra fordítja az erejét és tudását, hogy másoknak munkát adjon, nem pedig arra hogy szüljön, minden elismerésem. Meg is érdemli, hogy 26 országba eljutott.
2011. ápr. 5. 11:33
 38/56 anonim ***** válasza:
48%

Nem olvastam el minden hozzászólást, csak megmosolyogtatott amikor valaki azt írta hogy nincs gyerek de jobb így mert megjárt x országot. Bibibí, nekem meg Barbie kamionom is volt, vagy mi jön ezek után? :) Gyerekes válaszok voltak az ilyenek, de a lényag amit írni akartam ezzel kapcsolatban hogy a kettő miért zárja ki egymást?

Akkor hadd dicsekedjek én is, mert én tudtam ötvözni a kettőt: 21 évesen kezdtem anno a karrieremet egy multinál, bejártam én is több országot, nagyvárost, voltam Ázsiában, Észak-Anerikában. Ezekre büszke vagyok igen. De nem annyira, mint a 8 hónapos fiamra :)

Csípem amikor a nők azzal példálóznak hogy nekik a karrierjük miatt nem kellett a gyerkőc....ugyanis megsúgom: vannak nők akik a kettőt együtt össze tudják hangolni. Na, EZ a teljesítmény, nem az utazgatás!

2011. ápr. 5. 11:51
 39/56 anonim ***** válasza:
100%
Aki akar szül aki nem az meg nem. Ennyi. Fölösleges ezen vitatkozni mikor semmi közünk egymás életéhez.
2011. ápr. 5. 12:25
 40/56 anonim ***** válasza:
88%
11:32 válaszára szeretnék reagálni. Miért baj az, ha az ember kettőnél több gyereket vállal? Magyarországot momentán inkább az elöregedés, mint a túlnépesedés fenyegeti. Én az 5. babámat várom. Mindkettőnknek van munkahelye, saját házunkban élünk, nem állunk sorban segélyekért. Nem érzem magam felelőtlennek, de meg tudom érteni azokat, akik egyáltalán nem akarnak gyereket. Nálam jóval idősebb barátnőm, egyben pótanyukám is ilyen. Lassan 60 éves, soha nem bánta meg a döntését. Gyönyörű helyen él a férjével és boldog. Az egyik legkedvesebb ember a szememben. De Ő mondta saját magáról, hogy önző típus. Szeret és tud is kedves, segítőkész lenni, amikor akar. De gyűlölné, ha mindig ilyennek kellene lennie. Gyerek mellett pedig ezt nem engedhetné meg magának.
2011. ápr. 5. 12:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!