Megbantad, hogy nem szuletett gyereked?
Szerintem a környezet mintája is sokat számít. Soha nem voltam tyúkanyó típus, pl. óvónőként hamar agresszív állat lenne belőlem.
Viszont az, hogy az utcán láttam az elnyűtt, fáradt anyukákat, akik még az utolsó erejükkel harcolnak, hogy "nem, az én Béluskám sokkal szebb és okosabb, mint a Manci Petikéje", nem igazán hozta meg a kedvet.
Nemrég jártam külföldön, ahol a gyerekeket közösségi és állami szinten is nagyon megbecsülik. Ott kb. 3 gyerektől kezdődik a család fogalma. Az anyukák ott nyugisak voltak, a gyerekek elevenek, de tündériek. Láttam, hogy milyen szorosak és szeretetteljesek a családi kapcsoltok még akkor is, amikor mondjuk mind az öt gyerek már 30 körül van. A szülők boldogok, mert nyüzsi van, a gyerekek is, de emellett jól neveltek, cserfesek, barátságosak. Dühöngő anyukákat nem láttam, ha fegyelmezni kellett, akkor határozottan rászóltak a gyerekre, vagy egyszerűen leszedték a tiltott helyekről. Elmagyarázták, hogy ez veszélyes, nem szabad. Ha vissza akart mászni, akkor álltak mellette és higgadtan ismételgették, hogy nem, nem szabad, gyere le.
nem, egy gyereket nem is vállalnék az az igazi önzőség, a gyereket megfosztani a testvérektől.
de nem bánom, hogy nincs gyerekem 31/N
Nem olvastam el minden hozzászólást, csak megmosolyogtatott amikor valaki azt írta hogy nincs gyerek de jobb így mert megjárt x országot. Bibibí, nekem meg Barbie kamionom is volt, vagy mi jön ezek után? :) Gyerekes válaszok voltak az ilyenek, de a lényag amit írni akartam ezzel kapcsolatban hogy a kettő miért zárja ki egymást?
Akkor hadd dicsekedjek én is, mert én tudtam ötvözni a kettőt: 21 évesen kezdtem anno a karrieremet egy multinál, bejártam én is több országot, nagyvárost, voltam Ázsiában, Észak-Anerikában. Ezekre büszke vagyok igen. De nem annyira, mint a 8 hónapos fiamra :)
Csípem amikor a nők azzal példálóznak hogy nekik a karrierjük miatt nem kellett a gyerkőc....ugyanis megsúgom: vannak nők akik a kettőt együtt össze tudják hangolni. Na, EZ a teljesítmény, nem az utazgatás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!