Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt már valami olyan dolog...

Volt már valami olyan dolog az életedben, amire a szegénység vitt rá és szégyelled, vagy nem szívesen beszélsz róla?

Figyelt kérdés
Pl: lopni, eladni az ékszereket, kukázás
2011. ápr. 1. 11:48
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Beadtam az ékszereimet zaciba, és megigényeltem az önkormányzattól a megélhetési támogatás 3000 ft-ját havonta, és emellett elmondhatom, hogy legalább van egy diplomám. :( Igazából, mivel még munkanélküli vagyok, azóta is szégyellem magam emiatt, hogy ha nem lennének az önkormányzati támogatások, akkor a gyermekemmel együtt már rég éhen haltunk volna.
2011. ápr. 3. 13:34
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Lavorban mosakszom, hogy ne menjen el sok viz, a hasznalt vizzel ontom le a wct, az elobbi ok miatt. Nem eszem csak vajas kiflit, ha hetekig azt eszem, az se zavar, igenytelen az etkezesem. 100 forintos (5 db/csomag) borotvat hasznalok. Nem csavarom fel a gazt, hogy minel kevesebb fogyjon. Meg nem adtam el semmit, bar nem is nagyon lenne mit. Anyukam rendszeres latogatoja a zacinak. Nagyjabol ennyi, ezeket se szegyellem, nem erzem ugy, hogy nekem kell amiatt szegyenkeznem, hogy sokan itt tartanak, velem egyutt. (internet van, levelezo egyetem mellett ez nelkulozhetetlen)
2011. ápr. 3. 13:35
 23/32 anonim ***** válasza:
uccsó: hol lehet 100 ft-s borotvát venni??
2011. ápr. 3. 15:26
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Off: Miért kellett lepontozni a válaszolók zömét? Azért, mert őszinték voltak?

On: Én is voltam sz@rban, gyakorlatilag egészen addig, míg el nem kezdtem dolgozni.

Kollégista voltam, egyik osztálytársnőm/barátnőm anyuja mindig csomagolt nekem is szendvicset; koleszos barátnőm vasárnaponként úgy hozott kaját, hogy én is ehessek belőle.

Amúgy 7. utáni nyártól dolgoztam nyaranta, így én iskoláztam be magam minden szeptemberben, amire rém büszke voltam! A nyári pénz mindig az enyém volt, mert Anyukám azt mondta, nagyon megdolgoztam érte! Így is volt, mert 13-14 évesen kocsmában voltam kisegítő, takarító (élvezet volt az összehányt/összef.s.tt wc-t takarítani!), aztán 3. nyáron már pultoztam! Imádtam és bár néha szégyelltem, nem tagadtam le soha!

Azóta 32 éves vagyok, van egy szerető Uram és egy huncutzsivány Kislányunk és azért dolgozunk, hogy Neki ne kelljen ilyeneket megtapasztalni!

2011. ápr. 3. 15:40
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
"Szegény" Porschést mindig leszavazzák.. :D
2011. ápr. 3. 15:42
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
15:40-es vagyok. Az ő válaszát nem is láttam, pedig az első... Természetesen nem rá gondoltam! :-D
2011. ápr. 3. 15:51
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Eladtam az összes szép ékszeremet, amit nem szégyellek, de sajnálom.

Én is 3 diplomával (mind tanári, megérte ugye?) sorban álltam az önkormányzaton rendkívüli segélyért, amit szégyelltem, de nekem is van 2 gyerekem, az állásom meg közben szűnt meg.

Volt, hogy hónapokig blicceltem a bkv-n, amit viszont iszonyatosan szégyelltem.

Kéregetni nem kéregettem az utcán és nem loptam, nem kukáztam, a testemet nem adtam, de a lakásunktól meg kellett válnunk...

Nem vagyunk rossz emberek és tanulatlanok sem, én jobban szégyellem, hogy ilyen körülmények között kell élnie ma Mo-n két tanárnak és a gyerekeiknek.

2011. ápr. 3. 16:29
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Én már beadtam az összes ékszerem a zaciba. Nem veszek magamnak csak fél évente évente 1 ruhát. Levelezőn tanulok fősulin, (hogy jobban élhessek majd) napszámba járok, és amit csak tudok megteszek.

De volt már, hogy egyáltalán nem volt kaja itthon, még száraz kenyér sem, és másfél napot éheztünk (abszolút nem ettünk) mire megjött a szüleim nyugdíja.

Igen, nagyon nehéz csórónak lenni...

2011. ápr. 3. 16:29
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Rettenetesen sajnálom, akik itt írják, hogy éheznek :(

Nincs, aki segítene étellel? Oké, hogy valaki nem él luxusban, na de éhezni:( Megszakad a szívem:(

2011. ápr. 3. 16:45
 30/32 anonim ***** válasza:
Off: Itt, nalunk a kozertben van, 100 forintert, neha 150-ert. En is csodalkoztam, nem egy 5 csillagos, de a celnak megfelel.
2011. ápr. 3. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!