Volt már valami olyan dolog az életedben, amire a szegénység vitt rá és szégyelled, vagy nem szívesen beszélsz róla?
Nekem is szégyen, mikor a szakmámmal, érettségimmel és nyelvtudásommal RÁT-ért kuncsorgok és hazudni kell hozzá, hogy egyáltalán esélyem legyen megkapni ha már állást nem találok.
Szégyen az is, hogy 29 éves létemre a szüleim és nagyszüleim nélkül nem tudnék mit enni adni a férjemnek, mert az ő keresetéből nem élünk meg albérletben.
Szégyellem azt is, mikor a boltban az aznap lejáró 50%-os akciós húst, zöldséget, kenyeret veszem meg, szerencsére nem szoktam ismerőssel összefutni közben.
De leginkább azt szégyellem, hogy ilyen országban kell élnem, ahol a tisztességes magyar ember arra kényszerül, hogy elhagyja az országát, családját és külföldön vállaljon munkát ha meg akar élni és gyermeket szeretne szülni.
Tizenévesen nagyon rosszul öltözködtem, főleg 13-14 évesen (amikor ugye egy lány nagyon érzékeny a külsejére) meg is szóltak, hogy rámhagyott régi, meg össze nem illő ruhákat hordtam. Bagatell dolog, de nem arról van szó, hogy jaj nem voltam divatos, hanem nem éreztem jól magam a bőrömben, és tizenévesen azért nem mindegy.
Meg belógtam bulikra, mert nem tudtam kifizetni a belépőt. De volt, hogy be is engedtek.
Cigit tarháltam, meghívattam magam italra... Huhh talán ez a leggázabb. (Pedig sokan csinálják, de ez utólag nem vigasztal) Még jó, hogy pénzt nem kéregettem. :D
Anyukám egyedül nevelt, "apám" (gyűlölöm a mai napig) le se sz.art, semmi pénzt nem küldött, és volt egy időszak, amikor nagyon csórók voltunk. Egyszer úgy volt, hogy nem fogok tudni menni osztálykirándulásra. Na az rettenetesen égő lett volna, 15 évesen, gazdag,sznob osztálytársak közt.. Ezt Anyukám is tudta, ezért valahogy csak félretette a pénzt.
Az egyetem mellett már dolgoztam, akkor vége lett ezeknek a dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!