Mit csináljak anyámmal? Már az őrületbe kerget!
Hosszú mese lesz. Tehát apám nincs, meghalt rég. Anyám nevelt fel engem és 3 testvéremet. Ők már máshol laknak, én még anyámmal. Tavaly érettségiztem, szeptembertől kezdek egyetemet. Eddig dolgoztam, de 3 hete tönkrement a munkaadóm, így elküldtek engem és még 120 embert. Azóta keresek munkát, voltam is próbanapokon, de vagy nem vettek fel, vagy nem állandó a munka, hanem csak behívnak ha épp kellek. Anyám minden nap ordít velem és olyanokat mond, hogy nem kellett volna engem megszülni, meg, hogy lecseréli a zárat és menjek ahova akarok. Enni nem ad. Fürdeni lavorban szoktam, hogy ne használjak sok vizet, mert azt is hallgathatnám. A lakás úgy néz ki, mint valami putri. Térdig ér a szemét, de kidobni nem engedi, mert azok az ő "kincsei". Főzni nem tudok, mert a sok szeméttől nem férek a gázhoz sem. Ennek ellenére ordít, hogy nem csinálok semmit. A leépítés másnapján már kerestem munkát, az, hogy nem találok nem az én hibám. Nem csak neten keresek, járom a várost és mindenhol kérdezősködök. Mondtam már neki mindenhogy, szépen csúnyán kiabálva, semmit nem ért meg. Ha sokáig ez lesz eszem vesztem, pedig jelenleg nincs előtem perspektíva. Van valakinek valami ötlete, mit kezdjek anyukámmal, hogy ne ordítson folyton, mint egy eszelős?
18/L
szeptembertől kollégium
koliba bejelentkezel önfenntartóként,kapsz szociális támogatást,suli mellett diákmunka,én 5.éve igy tartom fenn magam,albérletben (második diplomát csinálom már),megcsinálható
szeptemberig meg kihuzod valahogy
Azt egyértelműnek tartom, hogy jobban jársz ha szeptembertől kollégiumba vagy lakótársakkal albérletbe költözöl, akár úgy hogy dolgozol egyetem mellett, akár diákhitelből.. Csak jobban jöhetsz ki bárhogyan. Talán némi támogatást és családi pótlékot is össze tudnál szedni, ha nem laksz otthon
Addig viszont még van 5 hónap, ami nagyon kemény lesz ilyen körülmények között. Nem hiszem, hogy tudnál vele mit csinálni. Nem látok rá okot, amiért így kellene viselkednie, tehát valami baj lehet a fejével szerintem.
Keress szorgalmasan melót, bármilyet! Anyáddal pedig igyekezz nem találkozni.. Úgyis csak balhé lenne belőle. Ha van némi megtakarított pénzed, akkor a lakótársakkal való összeköltözésen talán már most elgondolkodhatnál.
Egyébként eddig leadtad a teljes keresetedet otthon? Azért vagdossa a fejedhez, hogy ingyenélő vagy? Akkor tényleg jobb helyen lennél albérletben!
Mennyi idős anyukád? Egészségügyi problémái vannak? Akár olyan amiröl esetleg még nem is tud (pl cukorbetegség)?
Anyukádnak is vannak komoly anyagi gondjai vagy csak neked? A komolyat úgy értem, hogy már a számlákat sem tudja fizetni, ételre is alig jut.
Ennyiböl a legjobb - ideiglenes - megoldásod a családtagoktól való segitségkérés. Ez nem fogja végelegesen megoldani a helyzetet, de segithet élhetőbbé tenni.
Ne anyagi segitségre gondolj, hanem arra hogy nekik is kötelességük édesanyjukat felvállalni, életében részt venni, igy némi terhet levesznek a nyakadról.
Ez igy segithet átvészelni, mig jobbra nem fordul az életetek, ha pedig lesz munkád és pénzed az édesanyád életére is pozitiv hatással lesz, akár közvetve, akár közvetlenül.
Nagyon sajnálom...
Velem anyukám kiállja a gerincműtétet, veled meg kiabál...
Mennyire különbözőek az emberek..
Mivel hiszem azt, hogy anyukád nem "gonosz", boldog, hosszú életet kívánok neki, és jó életszemléletet!
Sok sikert!
Szerintem anyukádnak valamilyen idegrendszeri vagy lelki betegsége van. Gondold el, hogy megviselte az élet, apukád halála, három gyerek, és ki tudja mi minden még. Szerintem orvosi, pszichológusi kezelés kellene neki. Szólj esetleg a körzeti orvosnak, ha mondjuk megbízol benne, hogy jól fogja kezelni az ügyet. Bizony jó lenne, ha a testvéreid legalább beszélni hajlandók lennének erről. Nincs egy nagymama vagy nagynéni valahol?
Belátom nehéz, te vagy a gyerek, és neked kell anyaként viselkedni, na de mégiscsak az anyukád. Szeretned kell bármit tesz is, próbálj részvéttel lenni iránta. Mindamellett te is megérdemled a részvétet bárki részéről, én is részvéttel olvastam a soraidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!