Mit mondjak anyunak, egyátalán ez mire jó az osztálytársaimnak?
Van 2 fiú osztálytársam aki tönkre teszi a cuccaim. A tolltartóm alkoholos filcel színezi be (ki sem nagyon jön) Körzőm szétszedi, a ceruzáim elfaragja. Rottling hegyeim szétszórja. Nekünk is pénzből van, ezekért anyuék megdolgoznak. :( Tudom hogy van akinek 100% rosszabb. De nekem ez is rossz mert ha anyu megkérdezi hogy mit csináltam a tolltartómmal azt kell hogy mondjam hogy összefirkáltam. Meg hogy én teszem tönkre a cuccaim. Nagyon nem jó ez így. ez már a Január óta most történt meg másodszor. :( Vigyázni próbálok a cuccaimra és nem tudok, mert valaki egy pillanat allat tönkre teszi. :(
(témakör direkt)
13L
Márpedig a gyerekem védelmében kénytelen lennék ehhez folyamodni,mert ugye elég sok rémisztő dolgot lehet látni,hallani,mik történnek ma az iskolákban.
Az ember nevel egy gyereket szeretetben,féltéssel,az erején felül,majd pár unatkozó agressziv,már most bünöző hajlamú kölyök kispécizi,és terrorizálja.A tanároknak persze a kezük megvan kötve,mert ugye egy ejnye-bejnyével elintézik.Akkor?Ki védi meg őket?Nyilván a szülő,mert ez a kötelessége,szerintem.
De ha a szülő börtönben van, akkor ki látja el a gyereket? Nem a védelemmel van itt baj, hanem az erőszakkal. Mindennek megvan a módja, nem kell rögtön a puskáért nyúlni, amikor ott van a beszéd is.
Arról nem is beszélve, hogy ha erőszakosan viszonyulsz a dologhoz, akkor a másik gyerek szülője is ugyanígy reagál majd. Többet árt a dolog, mint használ.
Hány évet kell még velük kibirnod?:S
Sajnállak,ismerős a helyzet velem is ugyanez volt középiskolába,akik nem tartottak a menőkhöz,azokat állandóan macerálták.Volt aki szólni merészelt a tanárnak,na annak suli után szépen ellátták a baját.Megmondták,hogy ne merészeljünk szólni.
Aztán éveken keresztül próbáltuk "túlélni".Pár dolog amit tanácsolok:
Pl:-ülj olyan távol a kötekedőktől amennyire csak tudsz(nekem sokat változott a helyzetem,mikor az utolsó elötti padból,a legelső padba kértem magam.)
- Vidd magaddal mindenhová a cuccaidat,nem vicc,mindent bele a táskába,és vidd a büfébe is.Vagy legalább kistáskát amibe a tolltartót és ilyesmiket tartod.
-Tartózkodj minél kevesebb időt az osztályodba,pl.csak csengetés elött pár perccel menj be,szünetekbe is üljetek le valahová a suliba,pad ilyesmi.
-Ha meglátod a kötekedőket kerüld ki őket,ne keress velük kapcsolatot,ne kommunikálj velük.
Mi igy vészeltünk át 4évet.
Igaz mivel a legtöbb kötekedő balhés,rossz tanuló volt,igy szerencsére a legrosszabbak sorba kihullottak,buktak,vagy kirúgták őket lopás,tanárral való szemétkedés miatt,igy az évek alatt javult a helyzet.
(4-ikbe már csak egy csajt téptek meg,és verték a fejét a padba,meg videora is vették)
Sok szerencsét!
20/l.
Persze, 16:33-as, és azután lapuljon egész hátralévő életében, mert mindig, mindenhol kerülhet konfliktushelyzetbe, ugye?
Kérdező, azonnal mondj el anyukádnak mindent (a cuccaid tönkretételét, a verést is). Ne szenvedj ilyen idióta barmok miatt, állj a sarkadra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!