Adnátok pénzt ilyen esetben? (egyedülálló anyának)
Nem keresi halálra magát a nő,átlagfizetése van. Egyedülálló(GYT-t nem kap),van egy kiskamasz fia,aki személyiségzavarosnak tűnik, vágyik az anya szeretetére. Koncertekre,sörözni jár,erős dohányos,albérletben lakik. A fia ebédpénzét nem tudja befizetni.Sír,hogy nem tudja,honnan lesz bagója hó végéig.
Adnátok?
13:19 vagyok.
Akkor én a helyedben tesómnak segítenék elsősorban. Gyakran áthívnám, akkor meg is etetném, sokat beszélgetnék vele, igyekeznék sok szeretetet adni neki, ha már otthon nem kap eleget.
Egyszobás lakás,párommal ketten,albérlet,mi sem állunk rózsásan. Nem is tudnék adni. Most indul a pereskedés a családi pótlékért amit mai napig felvesz utánam, és a gyerektartásért(amit mostanában ítéltek meg,de még nem küldik,apám tuti nem fogja fizetni,ő maga mondta, de nem hagyom,hogy anyám kapja!).
Ezzel kapcsolatban merült fel bennem a kérdés. Ő így 30ezertől esik el havonta,viszont nekem végre lenne bevételem és letehetném a nyelvvizsgákat.
Lelkiismeret furdalásom van,hiába tudom,hogy jogosan engem illet.
Egyszer a Fókuszban láttam egy elég hátrányos helyzetű családot. Anyuka ecsetelte, hogy milyen nehezen jönnek ki, még mutatták is a szerény kis ebédjüket. Teljesen megsajnáltam - volna, ha nem virított volna ott az asztalon 2 doboz cigaretta. A sajnálatom abban a pillanatban szublimált. Ha cigarettára van pénze élelmiszerre is legyen a gyerekeinek.
Ebből az okból kifolyólag én sem adnék pénzt neki, hiába lenne az anyám. Valljuk be a cigaretta ma egy átlag embernek luxuscikk. Ha arra van pénze más fontosabb dologra is lehet. A cigaretta NEM tartozik a létfontosságú dolgok közé. Aztán lehet lepontozni.
A kissrácot, főleg ha testvérem lenne, ahogy erőmből futná maximálisan támogatnám.
a gyereket nem viszi koncertre,őt otthon hagyja egyedül.
apámmal nem tartom a kapcsolatot,súlyosan bántalmazott éveken át.öcsémet hitegeti,hogy jön holnap,holnap,holnap,de két éve nem volt itt(másik városba költöztünk,250km-re)
ezt nekem egyedül kell megoldani. párom támogat. most gyakorlatilag ő tart el,alig 5ezer forint a bevételem,feltéve ha van egyáltalán.
ha komolyra fordulnak a dolgok,nagymamámnak fogok szólni. ő tényleg addig üti az asztalt,amíg nem lesz rend. de neki ez megterhelő,lévén a saját lánya.
a testvéremet én nem úgy kezelem,mint a testvéremet,hanem mint egy gyereket akit sajnálok. ez lett az eredménye anyám-apám kivételezésének,nem tudom szeretni.
párom pénzéből pedig nem tarthatok el egy gyereket,ezt ne is mondjátok.
így is,ha futja,veszek neki ezt azt,ruhát,cipőt,mamám támogatásával.
Hülyeség, hogy azért nem tudod szeretni a testvéredet mert kivételeznek vele.
Az én tesómmal is világ életemben kivételeztek, mégsem őt utálom, hanem azokat akik különbséget tettek köztünk.
ha eleged van a családodból vagy irritál ahogyan viselkedik akkor mond azt, de ez állati nagy kamu, hogy a kivételezések miatt nem tudod szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!