Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adnátok pénzt ilyen esetben?...

Adnátok pénzt ilyen esetben? (egyedülálló anyának)

Figyelt kérdés

Nem keresi halálra magát a nő,átlagfizetése van. Egyedülálló(GYT-t nem kap),van egy kiskamasz fia,aki személyiségzavarosnak tűnik, vágyik az anya szeretetére. Koncertekre,sörözni jár,erős dohányos,albérletben lakik. A fia ebédpénzét nem tudja befizetni.Sír,hogy nem tudja,honnan lesz bagója hó végéig.

Adnátok?

2011. márc. 29. 13:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

13:19 vagyok.

Akkor én a helyedben tesómnak segítenék elsősorban. Gyakran áthívnám, akkor meg is etetném, sokat beszélgetnék vele, igyekeznék sok szeretetet adni neki, ha már otthon nem kap eleget.

2011. márc. 29. 13:29
 12/25 anonim ***** válasza:
Nem adnék, ha az anyám lenne, akkor sem. Viszont a tesót igen, pártfogásomba venném, hogy csak akkor menjen haza, ha muszáj neki.
2011. márc. 29. 13:32
 13/25 A kérdező kommentje:

Egyszobás lakás,párommal ketten,albérlet,mi sem állunk rózsásan. Nem is tudnék adni. Most indul a pereskedés a családi pótlékért amit mai napig felvesz utánam, és a gyerektartásért(amit mostanában ítéltek meg,de még nem küldik,apám tuti nem fogja fizetni,ő maga mondta, de nem hagyom,hogy anyám kapja!).

Ezzel kapcsolatban merült fel bennem a kérdés. Ő így 30ezertől esik el havonta,viszont nekem végre lenne bevételem és letehetném a nyelvvizsgákat.

Lelkiismeret furdalásom van,hiába tudom,hogy jogosan engem illet.

2011. márc. 29. 13:36
 14/25 anonim ***** válasza:
71%

Egyszer a Fókuszban láttam egy elég hátrányos helyzetű családot. Anyuka ecsetelte, hogy milyen nehezen jönnek ki, még mutatták is a szerény kis ebédjüket. Teljesen megsajnáltam - volna, ha nem virított volna ott az asztalon 2 doboz cigaretta. A sajnálatom abban a pillanatban szublimált. Ha cigarettára van pénze élelmiszerre is legyen a gyerekeinek.

Ebből az okból kifolyólag én sem adnék pénzt neki, hiába lenne az anyám. Valljuk be a cigaretta ma egy átlag embernek luxuscikk. Ha arra van pénze más fontosabb dologra is lehet. A cigaretta NEM tartozik a létfontosságú dolgok közé. Aztán lehet lepontozni.

A kissrácot, főleg ha testvérem lenne, ahogy erőmből futná maximálisan támogatnám.

2011. márc. 29. 13:40
 15/25 anonim ***** válasza:
Gyerektartásnál megcsinálhatjátok, h. apukád nyit neked egy számlát és arra utal, te tudod a pin kódot és használod a pénzt és így tuti csak te használod azt a pénzt.Tesóddal kellene valamit kezdeni,mert alapból nem engednék egy 13 évest koncertre.Igaz én 12 éves korom óta dohányzom,de sose kértem a szüleimtől pénzt rá, vagy spóroltam, vagy haveroktól kértem.Anyukádnak nem adnék cigire pénzt, inkább heti egyszer bevásárolnék és azt elvinném neki.Illetve beszélnék a fejével, h. példát mutathatna a gyerekeinek.
2011. márc. 29. 13:42
 16/25 anonim ***** válasza:
ha az én testvérem lenne ilyen helyzetben,mindent elkövetnék,hogy velem éljen. akkor is,ha az anyámat kellene feljelentenem miatta,és akkor is,ha egy szobában nyomorognánk.
2011. márc. 29. 13:44
 17/25 A kérdező kommentje:

a gyereket nem viszi koncertre,őt otthon hagyja egyedül.

apámmal nem tartom a kapcsolatot,súlyosan bántalmazott éveken át.öcsémet hitegeti,hogy jön holnap,holnap,holnap,de két éve nem volt itt(másik városba költöztünk,250km-re)

ezt nekem egyedül kell megoldani. párom támogat. most gyakorlatilag ő tart el,alig 5ezer forint a bevételem,feltéve ha van egyáltalán.

ha komolyra fordulnak a dolgok,nagymamámnak fogok szólni. ő tényleg addig üti az asztalt,amíg nem lesz rend. de neki ez megterhelő,lévén a saját lánya.

2011. márc. 29. 13:46
 18/25 A kérdező kommentje:

a testvéremet én nem úgy kezelem,mint a testvéremet,hanem mint egy gyereket akit sajnálok. ez lett az eredménye anyám-apám kivételezésének,nem tudom szeretni.

párom pénzéből pedig nem tarthatok el egy gyereket,ezt ne is mondjátok.

így is,ha futja,veszek neki ezt azt,ruhát,cipőt,mamám támogatásával.

2011. márc. 29. 13:48
 19/25 anonim ***** válasza:
nem. mondjon le a cigiről és máris lesz pénze. min. +25-30e
2011. márc. 29. 13:50
 20/25 anonim ***** válasza:

Hülyeség, hogy azért nem tudod szeretni a testvéredet mert kivételeznek vele.

Az én tesómmal is világ életemben kivételeztek, mégsem őt utálom, hanem azokat akik különbséget tettek köztünk.

ha eleged van a családodból vagy irritál ahogyan viselkedik akkor mond azt, de ez állati nagy kamu, hogy a kivételezések miatt nem tudod szeretni.

2011. márc. 29. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!