A párom szülei meghívtak ebédre. Ők a lakásban dohányoznak, én viszont ki nem állhatom a füstöt és rosszul érzem magam füsttel teli szobában. Mit tennétek a helyemben? 23/N
Sajna valószínűleg kénytelen leszel elviselni... Együttérzésem, én is rosszul vagyok a füsttől.
De esetleg a pároddal, ha meg tudjátok beszélni, egyezzetek meg, hogy megkéri a szüleit, legyenek tekintettel Rád és mondjuk az ebéd közben/alatt legalább ne gyújtsanak rá. Mondjuk kulturált dohányos nem cigizik, ha nemdohányzó vendége ül az asztalnál.
Sajna az a helyzet, hogy a saját lakásukban úgy füstölnek, ahogy akarnak.Ha elég intelligensek és figyelmesek, akkor meg fogják kérdezni, zavar-e a dohányzás.És akkor megmondhatod, hogy sajnos nem bírod a füstöt.Így jó esetben kimennek bagózni, vagy kibírják anélkül.Egy ebédet kibírsz velük valahogy.
Más lehetőség nem nagyon van, legfeljebb viszel gázálarcot.
Én megkérem hogy ne dohányozzanak amíg ott vagyok,mert asztmás rohamot kapok a cigifüstöl..(ami igaz is)
Így soha nem gyújtanak rá,vagy ha nagyon nem bírja ki valaki akkor kimegy és kint gyújt rá az erkélyen...Ha nem képes ennyi tiszteletre akkor 10 perc után szépen megköszönöm a vendéglátást,és megmondom,hogy most mennem kell,mert sajnos befulladtam a cigitől..De ilyet még nem kellett csinálnom,mert tisztelnek annyira,(és én is őket),hogy nem szórakoznak az ember egészségével..
Sajnos náluk neked kell alkalmazkodni. (Nálad meg nekik.) De a barátodat megkérheted, hogy beszélje meg velük, hogy legyenek rád tekintettel, és vagy megteszik, vagy nem.
Egy nemdohányzó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!