Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Képtelen vagyok megbocsájtani!...

Képtelen vagyok megbocsájtani! Mit tehetnék, mi lehetne a megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy bátyám, ő 23 éves. Édesanyánk nevel minket, édesapánk meghalt 5 éve egy autóbalesetben. A baleset annyiban fűződik hozzám, hogy épp akkor történt, amikor értem jött az iskolába. Én kértem meg, hogy jöjjön értem. Két hete a bátyámmal nagyon összevesztünk (ennek tárgya nem fontos, és az ok alapvetően nem kapcsolódott a balesethez, nem az váltotta ki). Viszont tesóm annyira ideges volt, hogy a fejemhez vágta, hogy miattam történt a baleset; ha nem hívom be azon a napon az iskolába, akkor még mindig élhetne. Teljesen összeomlottam, és egy lelkiismeret furdalást indított el bennem, ami borzalmasan fáj lelkileg. Azóta próbált bocsánatot kérni, megpróbált leülni velem megbeszélni. De egyszerűen ez akkora vérző sebet hagyott bennem, hogy képtelen vagyok a megbocsátásra. Egyszerűen megvetem őt ezért és gyűlöletet érzek iránta. Ő is, én is egyetemre járunk. Nem bírok itthon lenni, minden nap látni. Teljesen keserű bennem minden érzés. Ti mit tennétek a helyemben? Költözzek el egy időre? Még csak 20 éves vagyok. Anyának nem szóltam erről. Biztos látja, hogy valami nagy baj van, rá is kérdezett egyszer. A szokásos "Semmi bajom, csak fáradt vagyok." választ tudtam kicsikarni magamból. A legnagyobb problémám, hogy úgy érzem, soha többé nem lesz közöttünk már az a testvéri kapocs, ami eddig. Legalábbis részemről.

20/F

2011. márc. 26. 15:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

Az, hogy valaki meghal a posta előtt mert éppen oda tartott mert ott volt dolga nem éppen ugyanaz mikor valaki lusta gyalog hazamenni az iskolából...

Bunkó dolog volt, hogy a bátyja az arcába vágta, de igaza volt.

2011. márc. 26. 16:10
 12/19 anonim ***** válasza:
76%

16:10

Akkor legyél boldog ezzel a hozzáállásoddal..csak nehogy egyszer hasonló cipőbe kerülj, és meglásd, mit érez az ember..lehetne egy kis empátia benned, és lehetnél kevésbé korlátolt is, nézhetnéd máshogy a dolgokat.

2011. márc. 26. 16:14
 13/19 anonim ***** válasza:
8%

Korlátolt? Én?

Véletlenül sem az aki abba burkolózik, hogy emberek minden nap meghalnak és senki nem tehet róla...

Te is éljél tovább szépen az álomvilágodba. Csak nehogy egyszer felébredj... Nem esne jól amit látsz...

2011. márc. 26. 16:16
 14/19 anonim ***** válasza:
76%

16.16

Tehát akkor a te világodban minden 15 éves kislány, aki megkéri az édesapját, hogy jöjjön érte az iskolába potenciális gyilkos? Ugye most érzed a csúsztatást? Ugyanez érhető tetten a te okfejtésedben...

2011. márc. 26. 16:20
 15/19 anonim ***** válasza:
76%
Nem azt mondtam,hogy soha nem tehet senki emberek haláláról. Aki gyilkol, részegen vezet, vagy túl gyorsan hajt és úgy okoz balesetet, vagy mondjuk felelőtlenül egyedül hagynak egy kisgyereket,aki meghal-magyarul,amikor eljárás is indul,mert bűncselekmény történik,tehát BŰNÖS van a dologban-na azoknál igenis tehetnek a másik haláláról. De egy sima hétköznap délután, hulla fáradtan,mikor nincs kedve gyalogolni,és odacsörög,hogy "ugorj el értem, mert fáradt vagyok" és akkor lesz baleset,akkor az az én szótáramban nem jelent bűnöst..szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Ez egy szerencsétlen véletlen. No mindegy, úgysem győzzük meg egymást.
2011. márc. 26. 16:22
 16/19 anonim ***** válasza:
14%
Nem gyilkos. Az a csúsztatás amit te írsz. Én azt írtam, hogy közvetve tehet róla. Mert tehet róla. Nem ő ölte meg, nem gyilkos, de RÉSZBEN miatta halt meg.
2011. márc. 26. 16:26
 17/19 anonim ***** válasza:
39%

"nem szoktam ilyen stílusban kommunikálni de az az őszinte véleményem, hogy te egy igazi t.hó se.gfej vagy!"

Miért is vagyok t.hó se.gfej? A kérdező bátyjának alaptalan a vádaskodása, de a kérdező legbelül nem érzi alaptalannak különben nem érezne még mindig ekkora gyűlöletet iránta! Meg tudnák beszélni a dolgot.

"Egyszerűen megvetem őt ezért és gyűlöletet érzek iránta. Ő is, én is egyetemre járunk. Nem bírok itthon lenni, minden nap látni."

Felkavarja a gondolat hogy "mi van ha mégis én tehetek apánk haláláról?". Pedig nem szabadna önmagát hibáztatnia.

Ezért vagyok tahó?

2011. márc. 26. 16:42
 18/19 anonim ***** válasza:
50%

Első válaszoló, az a helyzet, hogy te vagy az, aki egy álomvilágban él. Egy fekete-fehér, szépen megideologizált álomvilágban. Egy másik ember halála azt hiszem a legnagyobb terhek egyike, amit egy ember viselhet. Szinte biztos vagyok benne, hogy a te életedben eddig még közelről sem merült fel ehhez hasonló szituáció. Teljesen nyilvánvaló, hogy a kérdező nem tehet arról, hogy az apja meghalt. A te személyiséged borzasztóan destruktív, magyarul csak pusztítasz magad körül, a fekete- fehér kis világnézetedből kifolyólag. Persze nem mindenkit pusztítasz, csak az arra adott esetben érzékenyeket: jelen esetben egy 20 éves fiút, aki olyan élethelyzetben van és olyan nagy mélységű élettapasztalatnak van a birtokában, aminek te nem valószínű, hogy valaha voltál. Mégis nagyon veszélyesnek találom a személyiségedet, mégpedig elsősorban saját magadra nézve. Ugyanis ez a 20 éves fiú egy ilyen élettapasztalat által olyan közel juthat magához és az önszeretethez, önmegbocsájtáshoz, amit te el sem tudsz képzelni. Azért gondolom ezt, mert támadsz és bántasz másokat,nem szeretettel fordulsz oda máshoz, és ordít, hogy sajnos magadhoz a legkevésbé. Ha ilyen helyzetbe kerülnél, akkor valahogyan megpróbálnád megbüntetni magad? Nem tudom elképzelni, hogy önmegbocsájtás bármiféle képességének birtokában légy. Sajnállak.

Kérdező.Egyetértek azzal, hogy elfojtod azokat az érzéseket, hogy esetleg te tehetsz róla. Ezekkel meg kellene próbálni szembenézni.Remélem arra a következtetésre jutsz majd egy nap, hogy:

semmi közöd nics ahhoz, hogy apukád meghalt, csak egy logikai hiba, amit a bátyád mond. Ha nem hívod, hogy jöjjön érted, akkor ez máshogy is bekövetkezhetett volna. Te azért nem tehetsz erről, mert semmiféle bűnt , semmiféle hibát nem követtél el, csupán odahívtad.Ne bántsd magad, merd elhinni, hogy nem tehetsz róla.

A bátyád idiótán viselkedett. Olyanokkal vagdalkozott, mint a szerencsétlen első válaszoló,- azzal a különbséggel, hogy az ő fájdalmát, keserűségét, bűnbakkeresését meg lehet érteni- nem mérte fel, hogy ez bárkivel, a világon bárkivel megtörténhetne, hogy odahívja az apukáját, érted??Fogadd el a bocsánatkérését, mert a tesód, legyél nagyvonalúbb, mint ő, aki moshatja kezeit, akit még elméletben sem terhel semmi .

2011. márc. 26. 18:24
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Bocsáss meg neki,mert testvérek vagytok,és az élet nem a gyülölködésre való.
2011. márc. 26. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!