Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Képtelen vagyok megbocsájtani!...

Képtelen vagyok megbocsájtani! Mit tehetnék, mi lehetne a megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy bátyám, ő 23 éves. Édesanyánk nevel minket, édesapánk meghalt 5 éve egy autóbalesetben. A baleset annyiban fűződik hozzám, hogy épp akkor történt, amikor értem jött az iskolába. Én kértem meg, hogy jöjjön értem. Két hete a bátyámmal nagyon összevesztünk (ennek tárgya nem fontos, és az ok alapvetően nem kapcsolódott a balesethez, nem az váltotta ki). Viszont tesóm annyira ideges volt, hogy a fejemhez vágta, hogy miattam történt a baleset; ha nem hívom be azon a napon az iskolába, akkor még mindig élhetne. Teljesen összeomlottam, és egy lelkiismeret furdalást indított el bennem, ami borzalmasan fáj lelkileg. Azóta próbált bocsánatot kérni, megpróbált leülni velem megbeszélni. De egyszerűen ez akkora vérző sebet hagyott bennem, hogy képtelen vagyok a megbocsátásra. Egyszerűen megvetem őt ezért és gyűlöletet érzek iránta. Ő is, én is egyetemre járunk. Nem bírok itthon lenni, minden nap látni. Teljesen keserű bennem minden érzés. Ti mit tennétek a helyemben? Költözzek el egy időre? Még csak 20 éves vagyok. Anyának nem szóltam erről. Biztos látja, hogy valami nagy baj van, rá is kérdezett egyszer. A szokásos "Semmi bajom, csak fáradt vagyok." választ tudtam kicsikarni magamból. A legnagyobb problémám, hogy úgy érzem, soha többé nem lesz közöttünk már az a testvéri kapocs, ami eddig. Legalábbis részemről.

20/F

2011. márc. 26. 15:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
8%
Nem igazán értem a problémát. Csak őszinte volt. Mert igaz amit mondott. Tény, hogy ezt nem illendő a másik arcába vágni, de attól még a tényeken nem változtat.
2011. márc. 26. 15:51
 2/19 anonim ***** válasza:
76%

Bocsás meg neki,testvérek vagytok.

Édesapád halála nem a te hibád.ezt mindenki tudja..

2011. márc. 26. 15:54
 3/19 anonim ***** válasza:
79%
Úramisten! Nehogy elhidd, amit az első válaszoló írt. Nem te tehetsz a balesetről és ezt a bátyád is tudja. nem véletlenül próbált bocsánatot kérni...Megértem, hogy fáj, beszélgess róla valakivel, pl mondd el anyukádnak, ha jó a viszonyotok. egy ideig még friss lesz a seb, de lassan begyógyul és akkor már a tesódra sem fogsz haragudni, és újra jó lesz a viszonyotok, annak ellenére,hogy valószínűleg ezt a mondatát sosem felejted el. Beszéld ki magadból!
2011. márc. 26. 15:56
 4/19 anonim ***** válasza:
76%
Első hsz, te jó nagy barom vagy. Már miért tehetne róla? Ki tudja ezt előre? Ki tudja,mi fog történni 2 perc/2 óra/2 nap stb. múlva? Senki..erről nem tehet senki. Ennyi erővel legyek egyedül, és ne hívjak senkit magamhoz,nehogy baleset érje,mert az az én hibám..hát ez nevetséges. Kedves kérdező! Szerintem a bátyád elég bunkó volt,hogy ilyet mondott neked, és teljesen megértelek. Elég nagy trauma elveszíteni egy apát, nem kellene még tetézni is azzal,hogy vádol. Ne költözz el, az sem megoldás,csak még jobban eltávolodtok egymástól, és anyukád sem tudná feldolgozni ezt. Ez a dolog még friss benned, s bár nyomot fog hagyni, de idővel azért a seb gyógyulni fog. Várj még egy kicsit, higgadj le, ne hamarkodd el ezt a komoly döntést. Pár hónapot gondolkozz. Addig meg csinálj programokat, hogy lenyugodj,és hogy ne találkozz annyit vele. És közben próbálj azért a bátyáddal kapcsolatos pozitív dolgokra is gondolni. Ez talán segíthet.
2011. márc. 26. 15:58
 5/19 anonim ***** válasza:
86%
bátyád a fejedhez vágta hogy szerinte te vagy a hibás apátok haláláért -> megveted őt mert legbelül te is magadat hibáztatod (pedig nem tehetsz róla) ő pedig előhozta ezt az elfojtott érzést (ha szerinted nem lenne igaza, akkor nem haragudnál rá) -> ahhoz hogy a bátyádnak meg tudj bocsátani, először magadnak kell megbocsátanod
2011. márc. 26. 15:58
 6/19 anonim ***** válasza:
87%

15:58-as vagyok megint..

Eszembe jutott egy barátnőm története..

Szóval ő 3 éves volt,amikor meghalt az anyukája. A dolog a következőképp történt: ő belázasodott az éjszaka közepén, és az anyukája elindult az ügyeletes gyógyszertárba, mert nem volt otthon lázcsillapító. Út közben megtámadták, és megölték..

A kedves bátyja azóta is,-amikor nagyobb veszekedés van- őt vádolja..mintha tehetne arról egy 3 éves,hogy belázasodik éjszaka..na kb. a te eseted is ilyen, nem csak nálad fordul ez elő. Szomorú dolog ez..

2011. márc. 26. 16:02
 7/19 anonim ***** válasza:
0%

Most attól jobb lesz, hogy a kérdező becsapja magát?

Igenis az ő hibája. Nem közvetlenül, de közvetetten igen.

Ezt ő is nagyon jól tudja azért van ennyire kiakadva. Nem értem mi értelme van magának hazudni. Meg ide jönni ezzel a sablon szöveggel vállat veregetni, hogy "dehogyis, nem a te hibád"...

Undorító képmutatás...

2011. márc. 26. 16:03
 8/19 anonim ***** válasza:
71%

"ha szerinted nem lenne igaza, akkor nem haragudnál rá"

az is tud fájni, ha igazságtalanul vádolnak meg valamivel, nem csak az, ha szemedbe mondják az igazságot, úgyhogy az érvelésed nem állja meg a helyét.

nem szoktam ilyen stílusban kommunikálni de az az őszinte véleményem, hogy te egy igazi t.hó se.gfej vagy!

2011. márc. 26. 16:06
 9/19 A kérdező kommentje:
Minden egyes hozzászólást köszönök szépen. Az utolsó hozzászólónak igaza lehet, bennem is ezek az érzések kavarognak. Ha nem is közvetlenül, de közvetetten igen. De nyilván akkor is fáj ez, nem is a testvérem szavai, hanem az, hogy másképp is alakulhatott volna, ha nem telefonálok neki.
2011. márc. 26. 16:07
 10/19 anonim ***** válasza:
83%

16:03

Te egy idióta vagy..közvetetten? Úgy sem! Basszus, ennyire nem lehettek......! Gondolkozzatok már! Nyilván az ember magát okolja ilyenkor, de lehet ha épp nem megy érte aznap,elmegy helyette boltba/postára vagy mit tudom én,és (ok én hiszek a sorsban) ha meg van írva az hogy vége,akkor a posta/bolt előtt történik a baleset. Akkor ne mozduljatok ki, ne menj sehová, mert ha meghalsz, biztos lesz vétkes..mondjuk akihez indultál nem? Ha én d.után meghalok,a nagyanyám a hibás mert oda mentem? Szerintem ez akkora hülyeség,hogy nem igaz. Ezért ne nevezz képmutatónak, mert ez nem az..te gondolkozol elég furcsán..

2011. márc. 26. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!