Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor van az a pont, ahol már...

Mikor van az a pont, ahol már a gyermeknek jobb apa nélkül, mint teljes családban felnőni?

Figyelt kérdés
Férjemmel van egy két éves kisfiunk, a második babánkat várjuk. Ő is nagyon várja már az új családtagot, de a kisfiunkkal mostanában tűrhetetlen módon bánik. Gondoltam átmeneti állapot, stresszes a melója, sokminden összejött mostanában, naponta szóltam rá eleinte szépen, aztán csúnyán. De a fiunkon úgy látom, hogy egyre labilisabb és a helyzet nem változik. Az utóbbi időben csúnyán összeveszünk ez miatt, a végén pedig még én vagyok a rossz anya. Hiába próbálom türelemre inteni, elmagyarázni neki mire jó a következetes de szeretetteli nevelés, nem érti. Egyre durvább dolgokat csinál, és én már úgy gondolom, talán jobb lenne a fiunknak ha apuka nem lenne velünk. A szívem szakad meg, mert velem nagyon kedves a férjem, nagyon szeretjük egymást, nincs is köztünk ezen kívül semmi gond. Adjatok kérlek tanácsot, mit tegyek? Adjak neki ultimátumot? Mit lehet eltűrni, mikortól van az hogy a gyerek érdeke a csonka család?
2011. márc. 24. 15:41
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Ha most idegesiti a gyerek késöbb csak rosszabb lesz, mikor a gyerek már vissza fog szólni agyon fogja verni, ne várj addig.
2011. márc. 24. 19:56
 32/36 anonim ***** válasza:
Szerintm is borzalmas milyen frusztrált boldogtalan gyerek lehet később ..már most kompenzál azzal ahogy a társaival bánik...azok az élmények amik kicsiként érik a gyereket mély nyomot hagynak és ezt már visszacsinálni nem lehet.ha még most nyugodtabb gondoskodóbb légkörbe kerül még lehet esély arra h rendbehozd.A férjeden már nem tudsz válzotatni de érdemes a gyerekeid megóvni h ép lelkű emberek legyenek.legalább a kicsi ne szülessen egy ilyen apa mellé mert az borzalmas lesz...tudom meg akartad volna javítani ezt a kapcsolatot de mérlegelj...már így is sok időt elvesztegettél.
2011. márc. 24. 22:30
 33/36 anonim ***** válasza:
Gondolom, amikor menekülni az apa elől. Vagy ilyenkor, amikor a gyerek lelkivilága bánja.
2011. márc. 24. 23:59
 34/36 anonim ***** válasza:
menekülni kell
2011. márc. 25. 00:02
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szomorú a történeted...:(

nekem is van egy 27 hónapos kisfiam, és BÁRMENNYIRE szeretem az apját, és bármilyen rendes velem, ha így bánna a fiúnkkal és így beszélne vele a szívem szakadna meg, egy percig sem gondolkoznék, tuti, hogy iszonyatosan fájna, de elhagynám.

2011. márc. 25. 15:11
 36/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Egyik válaszoló kitért a szexre is, azzal szerencsére nincsen gond, heti 4-5 alkalom mellett nem panaszkodhat, ráadásul ez nem megy a minőség rovására. Ha ez amúgy probléma lenne, akkor sem lenne ok rá, hogy a fiunkkal így bánjon.

Az elmúlt pár napban kapott ultimátumot, hogy vagy azonnal normálisra vált a fiával, vagy valaki költözni fog. Másfél napig rendben is volt minden...

Tegnap a fiunk egy ingyenes újságot lapozgatott a délutáni szieszta alatt, azaz férjem bealudt és arra ébredt, hogy a gyerek eltépett egy lapot. Reakció: "Mit csinálsz hülyegyerek? Húzz a szobádba!"

Most keresem az alternatívákat, hogy hogyan tovább. Lehet, hogy nem mi fogunk költözni...

2011. márc. 30. 10:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!