Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor van az a pont, ahol már...

Mikor van az a pont, ahol már a gyermeknek jobb apa nélkül, mint teljes családban felnőni?

Figyelt kérdés
Férjemmel van egy két éves kisfiunk, a második babánkat várjuk. Ő is nagyon várja már az új családtagot, de a kisfiunkkal mostanában tűrhetetlen módon bánik. Gondoltam átmeneti állapot, stresszes a melója, sokminden összejött mostanában, naponta szóltam rá eleinte szépen, aztán csúnyán. De a fiunkon úgy látom, hogy egyre labilisabb és a helyzet nem változik. Az utóbbi időben csúnyán összeveszünk ez miatt, a végén pedig még én vagyok a rossz anya. Hiába próbálom türelemre inteni, elmagyarázni neki mire jó a következetes de szeretetteli nevelés, nem érti. Egyre durvább dolgokat csinál, és én már úgy gondolom, talán jobb lenne a fiunknak ha apuka nem lenne velünk. A szívem szakad meg, mert velem nagyon kedves a férjem, nagyon szeretjük egymást, nincs is köztünk ezen kívül semmi gond. Adjatok kérlek tanácsot, mit tegyek? Adjak neki ultimátumot? Mit lehet eltűrni, mikortól van az hogy a gyerek érdeke a csonka család?
2011. márc. 24. 15:41
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Húh micsoda pech h most ráadásul tőle várod a másodikat is.Soha nem pártoltam az ilyet nemcsak lelkileg terrorizálja hanem kezet is emel rá.A gyerek érdeke sosem a csonka család de ha nem kap ilyen bánásmódot és megaláztatást akkor igen.hisz ha ez még sokáig húzódik lelkileg sérült ember lesz még felnőtt korában is.

mesélsz egy kicsit a férjedről milyen volt mikor megismerted?Akkor még nem voltak ilyen agresszív dolgai?

2011. márc. 24. 16:04
 12/36 A kérdező kommentje:

Nem tudom leírni mit is művel igazából. Odaül a számítógép elé, órákig ott ül és ha a gyerek odamegy hozzá, elzavarja kb. így : "húzzál már le az ágyról", "mi van süket vagy?".

Ha férjem kimegy a konyhába, a gyerek meg inni kér: "Persze, mi vagyok én, cseléd?" , "Majd megint csak összehugyozod magad". Ez utóbbi odáig fajult, hogy egy hete a kisfiamnak székrekedése van mert nem kap inni inkább, minthogy kicserélje a pelenkát.

2011. márc. 24. 16:06
 13/36 anonim ***** válasza:
és te még nem léptél le...grat...
2011. márc. 24. 16:08
 14/36 A kérdező kommentje:
Sajnos dolgozok, így kénytelen vagyok ráhagyni amíg oda vagyok. Ha ő dolgozik a fiam velem van (váltásban vagyunk), imádok vele tölteni minden percet, tényleg jó gyerek. Próbálok még pár példát összeszedni...
2011. márc. 24. 16:09
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem vele is ugyanígy bántak...

Én elhagynám, sajnálom. Majd válópert is beadnám és kérném hogy csak a felügyeletem (vagy másé) alatt találkozhassanak.

Szerintem ez nem normális...

Esetleg megpróbálhatnád azt hogy ha kezére csap, akkor azonnal vedd el tőle a gyereket vidd be a szobájába és csukd be az ajtót. Majd ugyanolyan lendülettel sózz akkorát a kezére amekkorát csak tudsz, és mondd meg neki hogy nem megmondtam hogy ne csináld! (mint ahogy ő tette a gyerekkel, beszélj vele lekezelően) HA meglepődik akkor lenne még esély (de a második alkalomnál bőrönd lenne már nálam), de ha reflexből pofon vág... én azonnal cuccolnék...

Vagy vegyél neki egy gyereknevelős könyvet, és addig nem érhet a fiatokhoz ameddig el nem olvasta. Ha elolvassa akkor az jel miszerint akarna változni csak nem tudja hogy hogyan tegye. Ha visszab@ssza hozzád, hogy márpedig nem olvassa el, akkor ez is egy jel, miszerint nem akar változni a viselkedésén!

16/36 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom, hagyd el!!!
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Ennek nagyon súlyos következménmyei lehetnek később milyen gyerekeid lesznek...lehet h a párod nagy szeretetre méltó ember ha nincsenek a közelében gyerekek egyszerűen nem apa típus szerintem.Borzalmas amilyen szeretetlenül bánik a gyerekkel.Durván hangzik de itt sztem az van hogy vagy a férjed vagy a gyerekeid.

De itt már 2 ember élete forog kockán szóval egyértelműen ennek a kedves apukának kel ultimátum.A vér nem válik vízzé...később sem lesz jobb a gyerekivel.

18/36 anonim ***** válasza:
100%
Plussz azt sem értem h dughattad így homokba a fejed.Már pár hónapos korában pofán vágta a gyereket ez már intő jel volt...erre te inkább másodszor is gyereket vállaltál hátha attól boldogabb lesz.Nem értem ezt a döntést sem.terveztétek a másodikat egyáltalán?Tudsz mondani észérvet h miért válaltátok be?A férjed mellett mint apa nem szól semmi szerintem...
2011. márc. 24. 16:12
 19/36 anonim ***** válasza:
61%
Te komolyan itt kérdezgeted mit csinálj? Nincs benned védelmező ösztön a gyermeked felé?? Sajnálom szegény picit akinek ezt kell átélnie minden nap, szégyellhetnétek magatokat mindketten a férjeddel! Inkább lépj amíg még nem késő!
2011. márc. 24. 16:17
 20/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ezek szerint már el kellett volna hagynom?

Van egy nagyobb lánya, vele mindig is normális volt. Nem hiszem, hogy a férjemmel így bántak volna, anyósom nevelte, vele nagyon jóban vagyok, mintha a barátnőm lenne, neki is elmondtam már mik vannak, és tökéletesen mellettem áll. Ő is többször hangot adott a nemtetszésének és nem érti mi lelhette a fiát. Tényleg normális velem is, gondoskodó, szeretetteljes, csak a fiunkkal ilyen. Mintha irritálná, hogy kisgyerek. Csak egy ideje van így és mondhatjátok, hogy nem kellett volna még egy gyereket vállalnom, de ki gondolta, hogy ez lesz...

Kivagyok lelkileg...

2011. márc. 24. 16:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!