Van egy munkahelyem most ahol 80-100ezer ft-ot tudok félretenni magyarországi viszonylatban nagyon jól keresek,ez hosszútávú munka,bejelentett.
Adódott egy lehetőség ahol 250ezer ft-ot tehetnék félre havonta viszont ez a munka csak 6 hónapra szól,mellette van még hogy tengerparton lenne(aminek a kisfiam nagyon örülne)
A családom mindkét esetben velem lehetne.
Félek hogy ha a 6 hónapos munkát választom utána nem találok még egy ilyen jó munkahelyet itthon.
Egyébként kis feleséged / barátnőd dolgozik vagy gyesen van? Hány éves a pici? őt nem fogja akadályozni abban hogy elkezdje az ovit/bölcsit/ sulit?
2011. márc. 24. 10:00
23/32 anonim válasza:
Ha jól értem, te nem vagy kalandor alkat. Ha az lennél, nem lenne itt ez a kérdés. Te nagyon szeretnéd ezt a tengerparti munkát, ez a vágyad, viszont nem akarod felvállalni azokat a terheket, amikkel ennek az elfogadása jár. Van ilyen, én is vagyok sokszor hasonló cipőbe, nincs ezen mit szégyellni. Azonban, ha így van és nem tévedek, akkor nem fogsz elmenni, itt fogsz maradni a biztosban, mert ilyen az alkatod, a beállítottságod. Igazából, ha innen nézem, kár ezen sokat tökölődni, csak rossz kedved lesz tőle. Ha bele tudnál/mernél vágni, már el is döntötted volna. Pont az a jel számomra, hogy tökölődsz rajta. (Már bocs a kifejezésért, nem bántásból, magamra is ezt mondom ilyen esetben.) ;)
2011. márc. 24. 10:01
24/32 anonim válasza:
Amúgy milyen jellegű tengerparti munka lesz ( életmentés, vagy valami más?). Mert ha más lehet hogy abból tovább tudsz majd "építkezni"...vagy esetleg külföldön hentesként elhelyezkedhetnél (de ehhez azt is kellene tudnunk, hogy a kis családod mennyire bevállalós, az asszonykád és te is mennyire beszéli/beszélitek az adott nyelvet és mennyire szeretnétek külföldön élni. És ha szabadna tudnunk, ez melyik ország lenne? Mert bizonyos országokban nagy a kereslet a hentesekre, asztalosokra...magyarán a két kezi munkásokra)
2011. márc. 24. 10:05
25/32 anonim válasza:
Ha 10 ezret tudsz félre tenni most, hát az nem valami nagy meló. Akkor inkább a tengert választanám, és aztán meglátod mi lesz. Bátraké a szerencse. Ha 80-100 ezret tudnál félre tenni, akkor azt mondanám itt ne hagyd a szuper melód. De mivel nem így van, ezért irány a tenger.
2011. márc. 24. 10:10
26/32 anonim válasza:
Előző vagyok. Újra elolvastam a kérdésed. Azt írod mo-i viszonylatban nagyon jól keresel. Mégis csak 10 ezret tudsz félre tenni? Hát érdekes vagy. Akkor ha hazajössz a tengerről pikk pakk felélitek az egy millát, ha most a szuper keresetedből ennyi marad. Valami nem stimmel itt.
2011. márc. 24. 10:12
27/32 A kérdező kommentje:
Albérletben lakunk ,ezért megy el a jó fizetésem,és marad csak 8-10ezer,van egy autórészlet törlesztőm is,így tényleg nem marad sok,de megélünk,viszont az biztosnak tűnő munka.
Kint félretennék sokat és a lakást biztosítják ott,szakácsként dolgoznék.De ez kizárólag fél év.
Kalandor alkat vagyok de a kisfiam miatt kicsit nyugisabb vagyok most,másfél éves,még nincs ovi,feleségem Gyes-en van.Szóval ez nem lenne probléma.
Ha hazajövünk kintről akkor szülői segítséggel és az 1 millióval vennénk egy kislakást!
Szép lassan kikerekedik a történet.
2011. márc. 24. 10:19
28/32 anonim válasza:
Járt utat járatlanért föl ne add!Gondolom ismered a mondást,főleg 35 évesen,családdal a nyakadban.
2011. márc. 24. 11:27
29/32 anonim válasza:
Figyú.
Most hentes vagy, de kint szakács lennél...nem is tudom... Amúgy ha szabad megkérdeznem milyen végzettséged van? (szakács vagy hentes?) Mert ha hentes, akkor talán idehaza majd szakácsként is elboldogulnál sőt legalább két lábbal állnál a munkaerőpiacon. Ha szakács vagy eredetileg, akkor a kérdésem az lenne, hogy hogyan jött a hentesség? Mert ügye fontos lenne tudni azt hogy szakácsként nem tudtál elhelyezkedni itthon és ezért választottad a hentest? (csak nehogy azt írd hogy autószerelő vagy alapjáraton mert szívrohamot kapok XDDD)
Másik dolog amit szerettem volna még mondani, az az hogy egy 1 1/5 éves baba még nem igazán emlékszik a nyarakra... max 5-6 évesen...szóval ez azért kicsit durva feltételezés :)
nehéz döntés főleg most hogy kiderült hogy 10.000 ft-ot tudtok félretenni...
2011. márc. 24. 16:00
30/32 anonim válasza:
Amúgy az adott nyelvvel hogyan álltok? Megy perfektül?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!