Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a biztost vagy a...

Szerintetek a biztost vagy a bizonytalant válasszam? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok,befejeztem az iskolát,sikerült elhelyezkednem viszonylag hamar. A párommal 4 éve vagyunk együtt,teljesen jól megvagyunk,elmúlt a "rózsaszín köd",de szeretem,kötődöm hozzá. Minden jól alakult eddig szerencsére. A fejembe vettem,hogy szeretnék kimenni külföldre nyelvet tanulni,dolgozni és valami többet elérni az életben. Esetleg ki is költözni végleg az adott országba. Nagyon örülök,hogy van munkám,és a páromnak is,de valami mégis hiányzik. Azért azt is meg kell hagyni,hogy minimálbérből nehéz megélni. Mindketten otthon lakunk még a szüleinkkel külön. Tudom azt is,hogy nagyon nehéz lenne a szüleinket, a családot itthagyni,de nem találom a helyem sajnos. :-( Csak az a probléma,hogy a párom nem vevő erre a dologra,beszéltünk róla sokszor,de mindig hárít. Próbáltam meggyőzni a normális határokon belül,de semmivel nem tudok rá hatni,a szülei itthagyásával érvel. Egyre jobban erősödik bennem a külföldre költözés vágya. Nagyon nehéz elkezdeni egy idegen országban gyakorlatilag a nulláról,de szerintem egy próbát megér. A páromat nagyon szeretem,de nagyon mennék is. Szerintetek? Ti mit tennétek a helyemben?
2011. aug. 26. 14:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én elmennék, mert nem tudnék úgy leélni egy életet, hogy sosem adtam esélyt az álmaimnak.
2011. aug. 26. 14:04
 2/14 anonim ***** válasza:
Ha menni akarsz, egy próbát tényleg megér. Ha nem mész, állandóan ez lesz a fejedben, nem hagy nyugodni gondolat, és még egyszer meg is bánod....Az sem biztos, hogy ha itt maradsz a pároddal, együtt is fogtok- e maradni.
2011. aug. 26. 14:07
 3/14 anonim ***** válasza:
sztem is menj
2011. aug. 26. 14:07
 4/14 anonim ***** válasza:
Éljetek távkapcsolatba egyelőre. Te ki mész mondjuk 1 évre. Ki próbálod milyen kint aztán addig ő tud gondolkodni rajta. Fiatal vagy menj és élj az álmaidnak. Ha szeret akkor megért téged.
2011. aug. 26. 14:09
 5/14 Softness ***** válasza:
100%
bennem is volt hiányérzet, és mikor külföldreköltöztem, elmúlt, otthagytam mindnenemet és jöttem, és tudok jó pár ilyen példát.
2011. aug. 26. 14:10
 6/14 anonim ***** válasza:

Menj. Az nem érv, hogy a szülőket nem kéne otthagyni, egy felnőtt ember tanuljon meg tőlük függetlenedni. A párod hozzáállása bocsi, de gáz.

Viszont neked most kicsit önzőnek kell lenned, és mindent meg kell tenned, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél. Ha ez külföldön van, akkor külföldön.

2011. aug. 26. 14:10
 7/14 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom,de nagyon nehéz lenne Őt itthagyni.
2011. aug. 26. 14:16
 8/14 anonim ***** válasza:

Én is mennék, azzal a kompromisszummal, hogy ne dönts még véglegesen se a kapcsolatodról, se a végleges kiköltözésről. Adj magadnak pl 6 hónapot, ez alatt te is látni fogod, hogy azt kaptad-e, amire valóban vártál egy külföldre költözéssel. Így talán a párod sem fog olyan keményen ellenállni. Ha neki eleve sem voltak ilyen ambíciói,(ami azért ismerd be, elég nagy horderejű változás) megértem, hogy nem akar nekivágni a nagyvilágnak.

Ha minden összejön, és érdemes évekre, vagy végleg kiköltöznöd, még mindig felajánlhatod neki, hogy menjen utánad, segíteni fogsz neki. Ha akkor sem hajlandó, akkor nyersz egy sikeres(ebb) új életet, és elveszítesz egy kapcsolatot. De ez úgy is megtörténhet, ha nem mész sehova.

2011. aug. 26. 14:18
 9/14 anonim ***** válasza:
és mi lenne akkor ha kimennétek mindketten egy kis időra(kb. 1 év)és ha neki elég volt akkor hazajön?ott lesz előtte,hogy bármikor hazajöhet.ezt a lehetőséget nem tudja elvenni tőle senki
2011. aug. 26. 14:21
 10/14 anonim ***** válasza:

Menj! Es nem muszaj a kapcsolatot megszakitani. Ha Isten(vagy valaki Kozuletek) ugy akarja, megszakad az magatol is.

(Kulfoldrol irtam. Nekem mar felesegem van. Es nem akart jonni. Aztan rabeszeltem, kijottunk gyerekekkel es minden tok jol alakult.)

2011. aug. 26. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!