Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek melyiket lehetoset...

Szerintetek melyiket lehetoset valasszam? Ti hogy dontenetek a helyemben?

Figyelt kérdés

17 eves lany vagyok, es adodott egy lehetoseg, hogy kulfoldre menjek dolgozni, miutan leerettsegiztem. (Most 12.-es vagyok.) jol fizetnenek annak ellenere, hogy nem lenne magasabb vegzettsegem az erettseginel. Abban a varosban vannak barataim, akiket nehany eve ismertem meg egy nyaralason. Az egyik srac felajanlotta, hogy amig nem talalnek magamnak alberletet, lakhatnek nala.

A masik lehetoseg az lenne, hogy Magyarorszagon tanulok tovabb, es meghazasodom a volegenyemmel nehany even belul. En szivem szerint biztosan a volegenyemmel maradnek, nehez belegondolni is, hogy itthagyjam, es ezer km-re elmenjek.. De az eletszinvonalat nezve viszont kulfoldon tobb lehetoseg van. Nem vagyunk gazdagok, ezert jol jonne, ha kulfoldonon keresnek annyi penzt, amire itt Magyarorszagon nem lenne lehetoseg. Az sajnos nem megoldhato, hogy a volegenyem is kimenjen velem:-(

2011. okt. 24. 13:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha a külföldi dolog tuti(és nem kamu),én biztosan elmennék!
2011. okt. 24. 13:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Azt nem írtad, hogy milyen hosszú időszakról van szó. Végleg kint maradnál, vagy fix időszak. Mert ha fix időszak akkor én a te helyedben kimennék, hogy összegyűjtsek egy kis pénzt. De csak úgy, hogy nem az ismerős srácnál laknék, hanem külön. Mert szerintem a vőlegényed biztos nem nézné el, ha nála laknál.

Ha viszont határozatlan időre mennél, akkor nem mennék. Nem hagynám itt a biztos kapcsolatomat. De azt, hogy mennyire biztos a kapcsolatod, azt csak te tudhatod.

2011. okt. 24. 13:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Az elsőt,de csak egyetlen mondatod miatt:" es meghazasodom a volegenyemmel nehany even belul".

Ha komolyan gondoljátok a házasságot,minek éveket várni,ha meg nem,akkor irány a nagyvilág.

Hangsúlyozom csak a te soraid miatt mondtam ezt a verziót,ha nekem kellene döntenem,akkor a szerelmet választanám(de én végtelenül naiv vagyok).

2011. okt. 24. 13:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Vigyázz a külföldi úttal! Valahol azért mégiscsak egy idegen országba mész, egy idegen lakásán fogsz lakni stb. Nagyol legyél óvatos, ha ezt választod! Egyébként egy érettségivel külföldön se tudsz sok mindent csinálni. Én a helyedben itt maradnék Magyarországon és továbbtanulnék, akár egyetemen, akár szakmát stb. Aztán még mindig kimehetsz majd külföldre dolgozni.
2011. okt. 24. 13:23
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mennyi idore mennek ki. Ez attol fuggene, hogy erzem magam, mennyire boldogulok, stb. A ceg, ahova felvennenek egy (magyar) ismerosom kulfoldi ferjee. Ok ajanlottak fel, hogy dolgozzam naluk, ha nem szeretnek Magyarorszagon maradni, mert 5 nyelven beszelek (3-an folyekonyan), es ez nagyon jol jonne nekik. (Elmagyaraztak, hogy miert jobb nekik, ha meg nincs dimpolmam, de sajnos csak a lenyeget ertettem meg, ugyhogy a jogi reszleteket nem tudom leirni.)

Ha nem lenne volegenyem, nem haboznek a dontesen, mert meg azt is kineznem magambol, hogy vegleg kint maradok. De igy nagyon nehez dontest hozni... Nem birnam Ot elvesziteni. Az eskuvore azért irtam, hogy nehany even belul, mivel nem allunk jol anyaglig (se O, se a családja, se az en csaladom), hogy most megtartsuk. Neki 1 eve lett biztos munkahelye, amire tud alapozni, en pedig mint ahogy irtam, meg tanulok.

2011. okt. 24. 14:16
 6/6 anonim ***** válasza:

17 éves vagy, most persze biztos nagy a szerelem, de elmúlik hidd el.

Külföldi munkalehetőséget SOHA ne hagyj ki! El innen minél gyorsabban! A s*ggemet a földhöz csapkodnám, ha ilyen lehetőséget kapnék! Ha meg annyira nagy a szerelem, hát majd megy ő is, és kint összeházasodtok!

2011. okt. 24. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!