Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mettől meddig tart a közép...

Mettől meddig tart a közép osztály?

Figyelt kérdés
Havi netto hány Forint bevételtől/ig lehet valakit ide sorolni?
2011. márc. 23. 14:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Megnyugodtam, akkor mégse én vagyok a lúzer, hogy nem jövök ki 90ezer Ft-ból Budapesten egyedül... (term.tud. egyetemi végzettséggel)
2011. márc. 23. 15:16
 12/16 anonim ***** válasza:
69%

Nem a bevétel a besorolás alapja, hanem az egész életvitel.

Középosztály = ház + kocsi(k) + nyaralás + egyetem a gyerekeknek + megtakarítás a bankban/tőzsdén/egyéb befektetések - napi pénzgondok.

Ki hogyan éri ezt el, az különböző lehet.

2011. márc. 23. 15:21
 13/16 anonim ***** válasza:

számomra a középosztály képlete az életvitel+műveltség+vagyon.

mert lehet valaki rohadt gazdag, hiába jár luxusmercivel, ha pallérozatlan az elméje, és könyvet utoljára akkor látott, mikor (jó esetben) leérettségizett.

vagy lehet valaki iszonyat művelt és intelligens, ha sajnos nem bánik úgy a pénzével, vagy nem tud úgy elhelyezkedni, hogy nincs valami megtakarítása, akkor őt sem tudom a középosztályba sorolni a saját mércém szerint.

egyébként sokféle aspektusból vizsgálhatjuk a társadalmi osztályokat. nézzetek utána egy szociológiai szakkönyvben!

2011. márc. 23. 20:53
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk: 3 ház, 4 lakás, 3 autó! Szerintem ezzel még a középosztályba tartozunk!
2011. márc. 24. 08:41
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: nem, nem tartoztok szerintem oda.

egyetértek azzal, aki azt írta: középosztál= 1-2 lakás/ház+1vagy2 autó+nyaralás+művelődés és oktatás (színház és egyetem)+megtakarítás-napi megélhetési gondok.

ezen ti már bőven túlmutattok. Ma MO-n az, akinek 4 lakása van és 3 autója, a gazdagok közé sorolódik.

2011. márc. 24. 08:47
 16/16 anonim ***** válasza:
kieg. és a 4 lakás mellé még 3 ház is :)
2011. márc. 24. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!