Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenhol ilyen rossz az...

Mindenhol ilyen rossz az egészségügy?

Figyelt kérdés

A nagyim 82 éves, a szíve beteg. Azt mondta a háziorvos, hogy menjünk el a helyi kórházba hogy megultrahangozzák. Adott beutalót, de időpontot kellett kérni (3 hónappal később kaptunk) Elmentünk szépen. Ott az orvos nem volt hajlandó megvizsgálni, csak írt egy papírt hogy "minden rendben" de menjünk el az SZTK-ba, mert csak ott tudják megvizsgálni...Oda megint 2 hónap múlvára kaptunk időpontot. Ha megtörténik a vizsgálat, akkor azt mondták a lelettel menjünk el a kórházba, és mutassuk meg. Ők majd kiértékelik, és levélben elküldik az eredményt.

Komolyan mondom fel vagyok háborodva, hogy ide.oda küldözgetnek egy idős asszony, mert a "piszkos" munkát ők nem hajlandóak megcsinálni. Ráadásul busz közlekedés nincs, de a mamám amúgyis alig bír gyalogolni, taxival kell közlekednünk mert autónk nincs. Kb 10-15 ezer ft lesz ez a kirándulás...

Miért ilyen ez az egész? Ha adnánk hálapénzt jobb lenne? Nem értem...Csak szivatják az embert.

2011. márc. 22. 19:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon sajnálom, hogy ilyet kell tapasztalnod/tapasztalnotok! Sajnos ez az egészségügyi rendszer hibája (mármint az ide-oda küldözgetés), ugyanis nincs rendesen leírva, hogy hova kell és mivel küldeni a pácienst. Amióta központosítás van, csak rosszabb a helyzet, és senki sem szeretne a fejére egy bűntetőpert... Erre rájön az, hogy minden egészségügyi intézmény el van adósodva, így kevés műszer van (ergo hónapokig tartó várólista van), még kevesebb orvossal. Sajnos elértük azt a pontot, hogy minden jó szakember kimegy külföldre (csúnya dolog, tudom, de sajnos egy jól fizető diákmunkával többet lehet keresni, mint egy kezdő orvosi fizetéssel, ami nevetséges), így itt főleg a "bunkóbbak" maradnak. Én tanulom a szakmát, de előre félek, hogy mi lesz, ha kikerülök a padokból. Az orvosok túlhajszoltak, mérgesek, a betegek szintén idegesek, nem bíznak a rendszerben. Ez félelmetes :( Remélem orvosolják a helyzetet pár éven belül, különben elszabadul a pokol az egészségügyben....

Egy orvostanhallgató

2011. márc. 22. 20:58
 12/15 anonim ***** válasza:
Elég kiakasztó helyzet... néha be tud jönni ha az ember a sarkára áll, megmondja hogy mi a helyzet. Hogy gond a nagyinak ide-oda jojózni, messze van, költséges...szépen megértetni velük a helyzetet. Nekem bejött párszor, pedig nem vagyok olyan tipus, aki kiáll magáért. Persze az orvostól, nővértől is függ hogy mennyire emberséges a páciensekkel. Több orvost ismerek, akik tényleg rendesek és segítőkészek. De az ő idegeik is végesek. Emberekkel dolgozom magam is, és mindig is szerettem segíteni másoknak, de az emberekkel nem könnyű dolgozni, ezt később tapasztaltam meg a munkám során (tisztelet persze a kivételnek). Ennek ellenére nem cserélném le a munkahelyemet :). Száz ember, százegyféle elvárással...igy még a normálisak is begyagyulnak néha. Szerintem ez miatt is ilyenek többek közt a dokik. Persze vannak azok is, akik alapjából nemtörődömök, akiket senki sem izgat, otthagyják a vérző, betört állú beteget a váróteremben, az orvos rokonai, ismerősei előtte mennek be mind...aztán egy nővérke észbekap, hogy jé, ez itt vérzik... ez egy asszonnyal történt, akit ismerek, személyesen mondta el a kalandját a mentőállomásról...van minden, valóban, sajnos.
2011. márc. 22. 21:30
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ettől amit leírtál, nem lehet megállapítani, hogy rossz az egészségügy. Épp ezt bizonyítja a 82 éves nagyid is. Egy szívultrahang meg nem játék. A legtöbb háziorvos kiír olyan vizsgálatot is, amire semmi szüksége a páciensnek. Egy 82 évesnek vajmi kevés szüksége van a szívultrahangra. Ott bármilyen eltérés, már ha van, akár a kornak is betudható. Ennek az egészségügynek ami van, ennyi az ára. Ha jobbat akarsz, fizesd meg külön. Arról pedig végképp senki sem tehet, hogy a busz nem megy arra.

2011. márc. 22. 23:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Kedves 20:05-ös!

Merre laksz?

2011. márc. 23. 00:47
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok,közeli ismerősöm az egyik szombat reggel iszonyú hasfájásra ébredt.Bevett nospát,fájdalomcsillapítót.A fájdalom csak nem múlt,egyre erősödött,felhívták az ügyeletet,ott közölték,hogy szedje a nospát,meg normaflórt,hányás-hasmenés vírus van,pár napon belül ő is így fog tenni,majd meglátja.Ő hitt nekik,vasárnapra sem javult a helyzet,sőt.Hétfőn bevánszorgott dolgozni és a kollegái kihívták a mentőket,azonnal bevitték,kiderült,hogy bélrákja van és perforálódott az egyik bélrész,elöntötte a hasüreget,majd két liter gyennyet szívtak ki onnan.Az orvos azt mondta,hogy 4-5 nap kritikus,ha azt túléli,akkor megmenekült,ő túlélte,de a bélműködés csak nem akar beindulni,az illető félrebeszél,alig van magánál.Szóval itt tartunk ma.
2011. márc. 23. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!