Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenhol ilyen rossz az...

Mindenhol ilyen rossz az egészségügy?

Figyelt kérdés

A nagyim 82 éves, a szíve beteg. Azt mondta a háziorvos, hogy menjünk el a helyi kórházba hogy megultrahangozzák. Adott beutalót, de időpontot kellett kérni (3 hónappal később kaptunk) Elmentünk szépen. Ott az orvos nem volt hajlandó megvizsgálni, csak írt egy papírt hogy "minden rendben" de menjünk el az SZTK-ba, mert csak ott tudják megvizsgálni...Oda megint 2 hónap múlvára kaptunk időpontot. Ha megtörténik a vizsgálat, akkor azt mondták a lelettel menjünk el a kórházba, és mutassuk meg. Ők majd kiértékelik, és levélben elküldik az eredményt.

Komolyan mondom fel vagyok háborodva, hogy ide.oda küldözgetnek egy idős asszony, mert a "piszkos" munkát ők nem hajlandóak megcsinálni. Ráadásul busz közlekedés nincs, de a mamám amúgyis alig bír gyalogolni, taxival kell közlekednünk mert autónk nincs. Kb 10-15 ezer ft lesz ez a kirándulás...

Miért ilyen ez az egész? Ha adnánk hálapénzt jobb lenne? Nem értem...Csak szivatják az embert.

2011. márc. 22. 19:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
Szemetek máshol is.A legtöbb helyen honapokkal késöbb van csak időpont.Ha tényleg az embernek komoly a baja akkor már lehet nem jut el.Amúgy tudom nem ide tartotik,de én is épp kiakadtam,mert kellette a sportorvosimhoz neurologiai vizsgálat és el is mentem(időpontra,beutalóval)viszont egy hétre rá ment pár edzőstársam szintén oda ugyanúgy és nekik azt mondta a doki hogy 5000ft-ért megnézi őket.Nos kérdem én ha beutaloval mentek és tőlem nem kértek pénzt akkor mi alapon kérnek el mástol,csak a hasukra csapnak vagy mi?!Tényleg szégyen ami az egészségügyben történik.
2011. márc. 22. 19:39
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg..külföldön sem jobb a helyzet..

Én Angliában élek,és egy sima nőgyógyászati vizsgálatra kértem időpontot..Tudod itt előbb a körzeti dokihoz kell elmenni.Kérsz időpontot.Majd amikor bejutsz elmondod a körzetinek,hogy mi a gondod.Ha a doki úgy gondolja,hogy egy tablettával/kenőccsel orvosolható akkor receptet ír ki,és mehetsz haza..Ha erősködőm,hogy kell a vizsgálat akkor ad beutalót..Legutóbb 5 hónappal később jutottam be a nőgyógyászhoz..Szóval itt sem jobb,és ahogy a nővérem meséli aki New Yorkban él,ott még rosszabb az orvosi ellátás..

2011. márc. 22. 19:48
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

Nekem Hollandiával kapcsolatban van csak élményem,legutóbb,mikor kint "őszöltem", annyira megfáztam, hogy belázasodtam,aztán felkelni se bírtam, ezért a barátaim autóba vágtak,és bevittek egy kórházba.Mondanom sem kell,hogy a holland nyelv nálam nagyjából a "köszönöm" , "szia" és "szeretlek", viszont olyan folyékonyan beszélt minden egyes ápoló és orvos angolul,hogy el tudták magyarázni,mi van. Ráadásul ott tényleg tündéri kedvesek voltak meg aranyosak.

Tudom,hogy ez egy elég "messzi" példa,meg azt is tudom,hogy egy influenza nem szívbetegség, de állati messze vagyunk még Európától ilyen tekintetből... :S Az itteni orvosok (mélységes és szeretetteljes tiszteletem a kivételnek) sz.rnak a betegre kb,de a hálapénzért olyan gyorsan nyújtják a kezüket,mintha muszáj lenne...

Jobbulást és minden jót a nagyidnak!

2011. márc. 22. 19:48
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
szia.én csak hasonlóan tudok hozzá szólni.2 hónappal ezelőtt 39.5 volt a lázam másfél napig semmittől nem ment le.másnap reggel már annyira rosszul voltam,hogy nem birtam fel kellni,mire a férjem fel hívta az ügyeletett,hogy jöjjenek ki de azt mondták vírus van nem jönnek ki szedjek gyógyszert pihenjek .a többi őt nem érdekli,hogy én nem tudok felkellni.na a sűrgősségin ahova apu vitt be na ott sem voltak kedvesek de legalább kiderült,hogy két oldali tűdőgyulladásom arc homlok űreg gyulladásom van.két hétre rá iszonyú fej fájásom lett apu jött megint hivta az ügyeletett azt hittem meghalok mire újfent nem jöttek ki mert sokan vannak.apu az üvőltött velük olyan rossz állapotban voltam.bevitt,hogy csináljanak velem valamit mire bent bocsánatott kértek,hogy tényleg nagyon rosszul nézek ki.a férjem fel is hivta őket ,hogy fel lesznek jelentve óóó egyből bocsánat meg minden.na a sűrgősségi sem jobb.én már azt mondom,hogy inkább megpusztulok mint,hogy bemenjek még egyszer az ügyeletre.undorító ami ebben az országban megy.
2011. márc. 22. 19:53
 5/15 anonim ***** válasza:
85%

Én is külföldön élek, és itt is hajtanak el ha nem magánkórházba mész. Pl. szülés után 1 nappal mehetsz haza ha államiban szülsz.

Ha valaki orvoshoz akar menni, és normális ellátásban akar részesülni, lobogtassa meg a pénzt, máshogy nem megy. :(

2011. márc. 22. 20:05
 6/15 anonim ***** válasza:
77%

Mindenhol

Nem túl rég jártam meg azzal h tb-alapon mentem dokihoz...

4 hónap múlvára kaptam volna ultrahangra időpontot,miközben fájt mindenem...

6ezerért megcsinálta egy magándoki,egy másik magándoki 4ért irt rá gyógyszert,elmúlt

sztk-val még mindig várhatnék vagy 2 hónapot az ultrahangra...

2011. márc. 22. 20:07
 7/15 anonim ***** válasza:
84%

7 hónapos terhes voltam, amikor iszonyatosan elkezdtem vérezni.Mivel ismerem a párom vezetési stílusát idegesen, mondtam hogy ne vigyen a kórházba, csak a szomszéd városban lévő eü központba, majd ott tudják mi legyen, ha kell akkor hívnak mentőt.

Bementünk, elmondtuk mi a baj és közölte a doki hogy várjak a soromra.Mire sorra kerültem hatalmas vértócsa volt alattam.Komótosan megvizsgált, majd közölte hogy hív mentőt mert ő nem tudja mi a bajom.

A mentő nagy nehezen megérkezett, majd a lehető leghosszabb és leglassabb útvonalon bevitt a kórházba.A párom hamarabb oda ért, pedig jóval utánunk indult mert nem indult az autó.

Majd a kórházba 10percig bolyongott velem a mentős, mert nem tudta hova vigyen.

Az utolsó képkocka amire emlékszem, hogy az orvos ráordít a nővérkére (aki még valami nyilatkozatokat akart velem aláíratni) hogy hagyjon már mert meghalunk mind a ketten.

Na addig is megvolt a véleményem az egészség ügyről, de ezek után meg gondolhatod.

Szerencsére a gyermekem is él és egészséges, én is csak épp nem lehet több gyerekem.

De nem rajtuk múlott...

2011. márc. 22. 20:11
 8/15 anonim ***** válasza:

Dehogy rossz!

Nem rossz az egészségügy, csak kapitalista.

Pénztárcád vastagsága függvényében változik a szinvonal, de legalább van miből választani.

2011. márc. 22. 20:35
 9/15 anonim ***** válasza:
27%

Figy, nem kell még hálapénz sem.

Be kell menni egy magánkórházba pl: saint james.

Ott azonnal "kiszolgálnak" a pénzedért!

Az államtól meg ezt kapod a befizetett tb-d ért amiről írsz.

2011. márc. 22. 20:39
 10/15 anonim ***** válasza:

Az ellátás minden téren színvonalasabb, viszont az idöpontokkal lehetnek gondok.

Én Németországban élek és ha sima idöpontot kérsz, akkor 1-3 hónap várakozási idö van, de van lehetöséged válogatni a helyek közt így ez csökkenhet. Másik eset, ha az asztalra csapsz és megmondod, hogy Neked bajod van és nem vársz annyit, akkor van korábban is idöpont.

A legjobb, ha privát biztosított vagy, mert soron kívül fogadnak és nyalják fényesre a segged, igaz helyben kell fizetni és csak késöbb kapod vissza a lóvét a biztosítótól. Amúgy minden esetben szinde küzdenek azért, hogy ne veszítsenek pácienst, mármint ne menjenek másikhoz, mert a biztosítótól közvetlen kapják a pénzt minden beteg után.

2011. márc. 22. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!