Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nyugaton, nyugati állampolgár...

Nyugaton, nyugati állampolgár (tehát nem bevándorló) férjet találni mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy ki akarok menni nyugatra, és ott megházasodni, hogy nekem is megadathasson az a bizonyos nyugati életszínvonal - ami a magyartól FÉNYÉVEKRE van. Sok gyermeket szeretnék - magas életszínvonalon, és ez Mo-on vitathatatlanul lehetetlen.

19 vagyok.

2011. márc. 22. 18:36
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Tiszteletbeli anya. Ez itt ismeretlen fogalom. Én is anya vagyok, nemsokára duplán is :)

Itt ha valakinek neadjisten az az életcélja, hogy anya legyen, és emellé olyan férjet szeretne aki ehhez biztosítja a feltételeket, akkor az ingyenélő. Én szerelemből házasodtam, és mivel nem azt néztem, hogy a leendő gyermekeim apja milyen körülményeket tud majd ehhez biztosítani, hát küszködök, és sokszor megkapom, hogy semmirekellő vagyok, lusta vagyok, nem csinálok semmit, meg azért szültem gyereket mert a férjemmel akarom magam eltartatni. Mondjuk hülyén néznék ha a párom, akit amúgy 15 éve imádok, azt mondaná, hogy mivel szültem, és emiatt, itthon voltam, ne egyek már, mert ő ezt nem óhajtja finanszírozni.

Nna, hát nem ezen okokból vállaltam gyereket, csak azért tettem, mert szerettem volna, mer' ez egy ilyen betegség nálam :D

A kérdezőnek az a vágya van, legalábbis az én értelmezésem szerint, hogy minél több gyereke legyen, akiket ő szeretne minél jobb körülmények között felnevelni. Emiatt az fordult meg a kis buksijában, hogy kimegy külföldre, és ott választ párt magának. Ez az én olvasatomban nem zárja azt ki, hogy a kérdező szerelemből úhajt házasságot kötni, csak mivel nyugaton nagyobb esélyt lát arra, hogy ne legyenek megélhetési gondjai, ez jutott az eszébe.

Én mindenesetre drukkolok neki. :)

Észak Európai országokban pl anyákat jobban megbecsülik, munkát is könnyebben találnak, és választhatnak kettő-négy-hatórás munkaviszony között. Itt meg vagy beadod a babát bölcsibe, és akkor karrierista vagy, meg elhanyagolod a saját gyerekedet, vagy nem adod be, és akkor meg lusta dög vagy, meg büdös a munka, és hasonlók.

Én a gyerek érdekeit tartottam szem elött, nem adtam be, inkább spóroltunk, persze az éhhalál küszöbén úgyis be kellett volna adni, de meg tudtuk oldani ennélkül is.

Ez a felfogás gyanítom, hogy máshol nem dívik, csak itt nálunk.

2011. márc. 22. 22:16
 22/34 anonim ***** válasza:

Na pont ez az amit az előttem levő írt: ha visszamész dolgozni sz.r anya vagy, ha nem mész és a gyerekre koncentrálsz akkor meg ingyenélő....de részmunkaidő és távmunka persze nem létezik.

Én sem látok semmi gusztustalant abban, hogy valaki szeretne sok gyereket és azokat minél jobb színvonalon felnevelni.

2011. márc. 22. 22:58
 23/34 anonim ***** válasza:

Már bocsánat, de szerintem az egy helyzet, hogy valaki társat választ szerelemből, és szül neki egy gyereket, és nyilván amíg otthon van a gyerekkel nem tud pénzt keresni, addig az állam, meg a párja tartja el. Én úgy látom pont azért fizetem most a biztosítást, hogy majd ha itthon leszek a babával, akkor legyen miből visszakapnom.

Megint más helyzet, hogy direkt valami külföldit keresek. Mer ugye azoknak mind van zséjük, annyi, de annyi, hogy hű meg ha.. (erről később), hogy majd az jól elvesz, és biztosítja nekem a magas életszínvonalat, aztán meg hawaii dizsi napszemüveg... És még én vagyok felháborodva, ha valaki szól valamit, és tiszteletbeli anyának hívatom magam.

Szerintem amúgy a tiszteletbeli anya max. olyan lehet, aki sokat vigyáz a gyerekekre, de maga nem anya.

Mindenki döntse el melyik kategóriába tartozik.

Én külföldön élek, dolgozok, és láss csodát, megvan a normál életszínvonal. (Nevezhetitek magasnak is akár) Nem kell hozzá senki, hogy eltartson.. És itt már kitalálták a részmunkaidő fogalmát, akinek nagyobb gyereke van, az úgy dolgozik. (És nem feltétlenül azért mert rá van szorulva)

A kérdező meg nehogy úgy járjon, hogy kifog valami külföldi csórót, mert olyan is van ám...

2011. márc. 23. 20:59
 24/34 anonim ***** válasza:

20:59

Itt az van, hogy szerelemből házasodsz, jön a baba, és otthon vagy vele, ez egy elvárás is, és normális is, csak ha ez már megvan, akkor jön mellé az is, hogy nem mész dolgozni, a férjed tart el, te ingyenélő semmirekellő számító nőszemély vagy. Nemegyszer olvastam már ilyet, a GYES-en lévő anyukák manapság mind szembesülnek ezzel, és volt nekem is olyan családtagom, aki ugyan nem mondta ezt ki, de többször is célzott rá, pl: Levágatta a fufruját, ( nekem hosszú fufrum volt mindíg mert azt szeretem), és ebből is azt hozta ki, hogy:" Nem lehet nekem hosszú fufrum, mert én egy dolgozó nő vagyok!"...ergó én meg nem vagyok az. Ez társadalmi szinten működik itt, fogalmam sinmcs mikor kezdődött, de csomó ilyen helyzetben volt részem, és nem túl kellemes.Aztán ott van az az anyuka aki elmegy dolgozni, mert rászorul, mert úgy érzi jól magát, teljesen mindegy miért, de beadja a gyereket bölcsibe, hát azt meg azért kezdik ki, mert egy nemtörődöm, karrierista gonosz önző nőszemély, akit csak a pénz érdekel. Szóval itt most az van konkrétan, hogy szép lehetsz, okos nem.

De olvastam már olyan véleményt is, miszerint a babával otthon lévő anyuka, ezt direkte csinálja, tehát direkt megy férjhez, hogy aztán gyerekeket potyogtatva magából, a férjén és az Államon tudjon élősködni. Hát elég gusztustalan feltételezés.

Rengeteg fiatal készül kimenni most, itthon nem látnak semmi bíztatót, így inkább máshol próbálnak szerencsét. A kérdező is szerintem ebbe a kategóriába tartozik, csak ő még hozzátette, hogy igazából őt az anyaság ami vonzza. Ezt nem gondolom én gázosnak. Az is lehet hogy csak amiatt kérdezte, mert arra volt kíváncsi, hogy kinn mennyire tartják fontosnak a hasonló korúak a családalapítást, vagy a házasságot.Ha én lennék most huszonéves, én is kimennék dolgozni, és valószínű párt is ott választanék.

2011. márc. 23. 21:18
 25/34 anonim ***** válasza:
Azért a "kimegy szerencsét próbálni" illetve hogy kimegy férjet fogni, aki aztán majd eltartja szépen, hogy soha ne kelljen felnőnie, két különböző dolog...
2011. márc. 23. 22:02
 26/34 A kérdező kommentje:

Szerintem az anyaság "felnőtté" (?? mit is jelent ez pontosan?) teszi az embert így is - úgy is.

Mit jelent számomra a magas életszínvonal? Legyen egy szép tágas kertes házunk, legyen nekem is és a férjemnek is egy-egy autója (nem Suzuki meg hasonlók, de nem is Porsche.. mondjuk egy régebbi BMW), ne legyen gond a minőségi ruházkodás se számomra se az egész család számára, ne kelljen néznem mit veszek meg a szupermarketben, vagy hogy mit főzzek ma vacsira.. és eltudja menni legalább havi egyszer fodrászhoz. Ennyi.

2011. márc. 24. 07:42
 27/34 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Még mindig nem válaszoltál: az az opció miért nem merül fel benned hogy esetleg elhúzol melózni, és megkeresed a pénzt te magad? Miért mástól várod hogy eltartson?

2011. márc. 24. 09:33
 28/34 anonim ***** válasza:

Nincs ezzel gond, hogy mit szeretnél, de amíg még nem vagy ott, addig dolgozhatnál is akár ugye ? Hogy magad is gyűjthess, ezáltal jobban értékelhess, sőt lehet rátalálsz egy ilyen elképzeléseidnek megfelelő hapira, és még örül is, hogy nem csak a pénzéért mégy hozzá. Közben persze aztán kiderül majd, hogy mik a vágyaid, de akkor már hajlik arra, mert látta, hogy nem vagy te ingyenélő, hiszen eddig dolgoztál azért hogy elérd, amit szeretnél. Aztán majd jönnek a gyerekek, persze előtte előadod neki, hogy te hogyan is képzeled.

Sok sikert !

2011. márc. 24. 15:33
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

Na most jól megírták neked a munka hősnői :-P :

Nincs is jó megoldás, sőt ha anya akarsz lenni akkor ingyenelő vagy, ha jól szeretnél élni akkor pénzéhes kis dög :-D Te meg egyenesen mindkettő.

Nem is értem miért nem mész el dolgozni inkább nagyon rossz pénzért és zéró megbecsülésért itthon és napolod el a gyerekvállalást évekkel (azt meg minek te felelőtlen, hogy más véréd szívjad évekig??? Na ne!)??? :-DDDD Asszed az anyaság valami??? Jobb ha tudod, hogy csak a nemanyaság ér valamit :-D Jól akarsz élni, hát hogy jut ilyen az eszedbe??? :-D

És éljenek a munka hősnői! :-P Pffff

2011. márc. 24. 18:53
 30/34 anonim ***** válasza:
51%

A 18:55-ös válaszolónak:

Megfordítom a kérdést? Miért a munka hősnője és antianya valaki, ha előbb bele akar a kosárba tenni valamit, mielőtt kivesz belőle? Én pl. marha szarul érezném magam, ha először iskolába járnék a szüleim és az állam pénzén, majd a férjhezmenetel által beleülnék valami jóba, amit más felépített, és utána meg élnék az ő pénzén.

Értsétek meg, hogy itt elsősorban mindenkinek azzal volt problémája, hogy a kérdező azt kérdezte konkrétan, kb. mennyi esélyem van rá, hogy találok külföldön egy pasit, aki biztosítja nekem a magas életszínvonalat, úgy hogy nekem lehetőleg semmit se kelljen érte tennem?

Nem vagyunk egyformák, van akinek ez belefér, van akinek nem. Nekem sem tetszett az otthoni élet, hát eljöttem, most közösen építgetjük a férjemmel az életünket. És itt a közösen van a hangsúly... (és babát is azért vállalunk hamarosan, mert közösen úgy döntöttünk, nem azért, hogy ne kelljen dolgoznom)

Nem és hangsúlyozom nem attól ingyenélő valaki, hogy gyereket szül (ezt írtam már korábban), hanem attól, hogy valaki mástól várja, hogy megteremtse számára a kedvező feltételeket. Nagyon nagy különbség van a között, hogy valaki nem tud, vagy hogy nem is akar pénzt keresni. És senki sehol nem írta, hogy dolgozzon otthon minmálbérért...

Persze nekem mindegy, élje mindenki úgy az életét, ahogy akarja.

2011. márc. 24. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!