Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Muterom kisemmizett, mikor...

Muterom kisemmizett, mikor eltartási szerződést kötött, de a jogász szerint lenne esélyem mindent visszanyerni, viszont sok utánjárást igényelne, és az ügyvédi költség sem 2 fillér. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Muterom kiskoromban eldobott, a nagyszüleim neveltek. Mikor muterhoz kerültem, mert lekésték a beíratást az iskolába, és hiába volt minden kapcsolata, már késő volt, akkor hozzá kerültem... Bárcsak intézetbe adott volna! Mindig azt hallgattam, hogy élete legnagyobb hibája, hogy megszült engem, rám áldozta a fiatalságát (34 évesen szült, 32 évvel ezelőtt...), ütött-vert, lelkiterror alatt tartott, örökké azzal fenyegetett, hogy intézetbe ad, én sose voltam jó, csak a mások gyereke, engem mindenki előtt beégetett. Természetesen kifelé ő volt a mintaanya - csak én tudtam, mi van a tökéletes anya maszkja mögött. Én sose voltam jó. Nem állt mellém, mikor váltam, fél évig felém se nézett, pedig amcsi vőlegényem volt, nem tudhatta, hogy mikor dobbantok innen örökre. Csak azért kerültünk kapcsolatba, mert beteg lettem, 39+ volt a lázam, ő közel lakik a körzetihez, valahol ki kellett húznom, míg bejutottam a dokihoz, így kuncsorogtam. Harcolhatnék a kecója áráért, amire eltartási szerződést kötött a hátam mögött, ezzel kisemmizve engem, és meg sem mutatja a szerződést, játssza a hülyét. Végstádiumos rákos. Én SOHA nem fogom megbocsátani neki, hogy tönkre tette az életemet. Ma voltam jogásznál, aki azt mondta, simán jó eséllyel támadhatom meg az eltartási szerződést, ha idő előtt elpatkol. Viszont az ügyvédi költség nem olcsó, szerintem százalékot is kérne, ha ezen spórolni akarnék, akkor meg sok utánjárás lenne, amire esetleg rámehetne a munkahelyem. A lakás kb. 7 M. Ti mit tennétek a helyemben? Csak olyanok válaszát várom, akik tudják, milyen, ha egy betegesen paranoiás "anya" neveli fel őket! Köszönöm!
2011. márc. 21. 17:38
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha az eltartó tanúkkal tudja bizonyítani,hogy eleget tett a szerződésben foglaltaknak, ill. erre van is bármilyen más bizonyíték, akkor nem sok esélyed van. A párom jogász, mondta,hogy rengeteg ilyen per van, nagyon keveset nyernek meg az "örökösök"!
2011. márc. 22. 08:37
 22/26 A kérdező kommentje:
Kedves 19:45 köszönöm a válaszodat! Voltaképp ott a gond, hogy nem mondja meg (úgy tesz, mintha nem tudná, de tudjuk, hogy tudja), hogy milyen szerződést kötött. Ha életjáradékit, akkor nincs esélyem, legalábbis nem sok. Ha eltartásit, akkor van, mert 150ezerért egy 7millás lakás azért nem rossz bolt! Végstádiumos, 2-3 hónapja van már csak. Ki akar jönni az otthonból, de a megegyezés az eltartókkal kizárt, így perre kéne vinni, ami iszonyú pénz, és meg se élné a per végét - így újabb per jönne. Nincs hová hazamennie, mert a lakását már elkezdték átalakítani - de nem tudjuk, mi van a szerződésben. Nem látom értelmét 6,600 Ft-ot kidobni arra, hogy megtudjam, ki szerepel a tulajdoni lapon. A szerződést kellene látnom. Viszont bármekkora paraszt volt is a nyanya, az eltartó anyósa, de már ebben sem vagyok biztos, muterom annyi verzióval áll elő, ahány embernek meséli... Nem azért, mert beszámíthatatlan, hanem mert megrögzött hazudozó. Szóval valóban, semmi közöm a szerződéshez. Az ő példánya nyilván a lakásban volt... Ő meg nem bíz meg közjegyzőt, hogy szerezzen másolatot, én meg ugye nem vagyok jogosult rá. Azt hiszem, már azzal a válaszolóval értek egyet, aki azt írta, inkább hagyja veszni az örökségét. Ha beszámíthatatlannak nyilváníttatnám, hogy kihozhassam onnan, akkor is ott a szakértő, aki vagy egyetért vagy nem. Ha jól megfizetik az eltartók, akkor nem ért majd egyet. A munkahelyemen lassan már beköltözhetek a wc-re... Ez így nem mehet. Hiába a nyugtató... Egy olyan "emberért", aki még halálában is azt nézi, hol rakhat alám, nem hiszem, hogy ki akarok készülni idegileg, és nemhogy köveket nem akarok megmozgatni, de egy gyufaszálat sem akarok keresztbe rakni. Ő ezt akarta, megkapta. Ennyi. Viszont ha van ötleted, hogyan olvashatnám el, mit írt alá, kérlek jelezd, és írok privit! Köszönöm!
2011. márc. 22. 18:59
 23/26 A kérdező kommentje:
20:05 Sajnálom Apukádat, és köszönöm, amiket írtál, hasznosak! Sajnos nekem nem lesz olyan szerencsém, hogy fizessenek csak az eltartók évekig... Tény, hogy felfordul a gyomrom, hogy mióta kibukott az eltartási szerződés megkötése, egy pohár vizet is csak a lakásáért cserében adna neki bárki is... Látogattam, de nem ápoltam. Tűt soha senkibe se tudnék döfni, és hát muteromat meztelenül, sz*ros, gennyes seggel látni... Úgy volt, hogy levágják a lábát, tőből. Felteszem azért, mert szívtelen vagyok, beledöglöttem a gondolatba is. Képtelen lennék végignézni még annak az "embernek" a halálát is, aki világéletében teljes "szívéből" gyűlölt engem. Azt, ahogyan elsorvad, ahogyan felzabálja a rák kívül-belül. El is hagyja magát, ki is használja, hogy ugráltathat mindenkit. Gondolkodom, de nem hiszem, hogy életében perelni akarnék. Állítólag most majd valaki mást akar megkérni, hogy hozza ki onnan... Csakhogy nincs hová... Egy szerződés megegyezés híján csak peres úton bontható fel, ő meg egyszerűen csak nem nézte meg, mit ír alá (mivel alig lát...). Nem gondolkodott soha, most pláne nem fog, hogy a közjegyző, az ügyvéd, a perköltség... Ahogy ő mondta mindig "leveszem róla(d)a kezem". Ő mászott bele, másszon is ki!
2011. márc. 22. 19:11
 24/26 A kérdező kommentje:

08:37 köszi a választ! Én is ettől tartok. Ügyvédi és perköltség, idő, rohangálás egyik orvostól a másikig... Ha így akarta, már hajlok rá, hogy legyen így! Akik mellettem állnak, sajnos az angolszász jogra alapoznak, ami totálisan eltér a miénktől. A film, ha nem is feltétlenül csak film, de Amerika - ez meg itt Mo....

A személyes ingóságaimat már nincs esélyem visszaszerezni. Ügyvédi költség, perköltség, orvosszakértői költség, sok idő, egyik per a másik után. Ahogyan már írta valaki előtted - a 7millából nem sok maradna. Viszont én frankón idegösszeroppanást kapnék - de csak mert szívtelen vagyok... Egyszer már volt idegösszeomlásom, még egy, és nem tudnék már felkelni a padlóról. Azoknak, akik a tortát akarják, és nagy kegyesen adnának belőle nekem is egy szeletet, holott az egész engem illetne... Más f*szával könnyű verni a csalánost! Nekik nincs mit veszíteniük! Valakit uszítani rohadt könnyű, de nekem kellene rohangálnom a bíróságra, egyik orvostól a másikig, miközben bármennyire is eszméletlen jó fej főnököm van, azért betelne nála is a pohár, én meg maradnék munka és pénz nélkül.

Ha úgy gondolta, hogy egy vadidegen többet ér, hát én már azt hiszem, erősen hajlok arra, hogy azt mondjam, legyen így! Persze, jó volt látni, ahogy begazoltak, mikor nem jutottam be a lakásba, és az jogász is megerősítette, hogy hívhattam volna rendőrt... de akkor is más segíteni valakinek, mint a támogatott személynek lenni...

2011. márc. 22. 19:21
 25/26 A kérdező kommentje:

08:37 ha mégis lát fantáziát a párod a dologban, légy szí tudasd, és írok privit!

Az ügyvéd azt mondta, nem számít, hogy ápoltam-e vagy sem - én is valszeg túl sok amcsi filmet nézek, mert nyilván ebből előnyt tudnának kovácsolni.

2011. márc. 22. 19:24
 26/26 anonim ***** válasza:
Na hallgass azokra, akik szerint nincs esélyed. A PTK szerint ha az eltartott a szerződés aláírását követő 2 évben elhalálozik, az ingatlan a hagyatékba vonható. Azaz jár neked a kötelesrész. Ezt az örökösnek kell kezdeményezni a közjegyző előtt.
2019. aug. 27. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!