Mi a titkotok a jó házassághoz? Mennyit tűrtök el a másik féltől?
rosszul közelíted meg.
nem a tűrésen van a hangsúly, hanem a jó kommunikáción. ha valami bánt, akkor szóvá teszem, nem pedig hallgatok és rágom magam miatta.
ha normális, értelmes párja van az embernek, akkor meg lehet beszélni a problémákat.
a jó házassága titka a tisztelet. szerintem.
Mi egészen fiatal korunk óta vagyunk együtt, 16 éve házasok vagyunk, és mondhatom, hogy annyira szeretjük egymást, mint a legelején.A jó házasságunk titka szerintem a jó szex, az anyagi biztonság, és nem utolsó sorban, hogy egy hónapban egy hosszú hétvége csak a miénk, ilyenkor elutazunk, telefont kikapcsoljuk, és csak egymásra figyelünk.Hogy mit tűrök?Igazából csak a munkamániával van bajom, de tudom, hogy értünk dolgozik, hajt annyit, így ezt sem sérelmezem annyira.Jó férj, jó apa, jó szerető, szerintem szerencsés vagyok:)
34/N
Jó hßazaság titka, hogy olyanhoz menj hozzá akit igazán szeretsz, aki az álom pár a számodra, akire már az elején felnézel, akit az elején már imádsz, akivel a sex egy álom az elején. Vagy is minden szuper jó legyen már az elején.
ha az elején már megalkuvásba mész bele, pl jó ember de hiányzik belöle valami stb... akkor a házaság vagy keserves lesz vagy elváltok.
Igen, tényleg rosszul közelíted meg a dolgot. Én 11 éve vagyok házas, és "nem kell eltűrnünk egymást", mert a másikat úgy fogadtuk el ahogy. Erre nem azt értem, hogy az ég-világon mindenben azonnal egyetértünk, de elfogadjuk, ha a másiknak más a véleménye, és megbeszéljük a dolgokat.
Lehet, hogy elcsépelt dolognak tűnik, de minden a párbeszéden alapul. Szerintem egy jó kapcsolatban mindig van közös út, közös döntés.
Nem is tudom... nekem úgy érzem, nagyon jó a házasságom, de amit előttem leírtak, az nem mind passzol.
A szex az jó, az igaz, de voltak már olyan időszakok, amikor háttérbe szorult valami miatt és akkor is ugyanolyan jó volt a kapcsolatunk.
Az anyagi biztonságról csak annyit, hogy hónap végén nem biztos, hogy jut valami normális kajára pénz, ettől függetlenül is jó a kapcsolatunk.
Ami az én receptem: szerelem-szeretet, megértés, tolerancia, egymás igényeinek a figyelembe vétele úgy, hogy azért a sajátunkkal is összehangoljuk. Megteszünk a másikért olyan dolgokat, ami nekünk nem fontos, vagy egy kicsit éppen fáradtak vagyunk hozzá, csak azért, hogy a másiknak örömet szerezzünk, törődünk egymással. Nem mulasztjuk el mindennap valahogy kimutatni, kimondani, mennyire szeretjük a másikat, bár tudjuk ezt enélkül is, de azt is tudjuk, milyen jó hallani, tapasztalni.
köszönöm a válaszokat!
Hát,nálunk az a baj én hiába próbálom megbeszélni a dolgokat nemnagyon figyel rá.és szeret,de ha valamit kigondol annak úgy kell lennie:(
Szerintem a mai világba egy nőnek már nem az a dolga,hogy mindíg úgy tegyen ahogy a férje akarja.Nemtudom,mivel érhetném el,hogy figyeljen rám.Talán ha hazaköltöznék édesanyámhoz,egy darabig,akkor talán elgondolkoza
Szia!
Én hazaköltöztem,már egy hónapja, hidd el, nem megoldás.
Azóta én is beláttam.
Nem tudok okosat, mondani, de az én hibámat legalább te ne kövesd el.
Csak a beszélgetés tudja megoldani a gondjaitokat.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!