Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Baratom apja fenyeget. Mit...

Baratom apja fenyeget. Mit kene tennem?

Figyelt kérdés
Parommal tobb mint 2eve vagyunk egyutt.Az apja maniakus...allandoan keresi ,hogy vitatkozzon es engem okol mindenert.Szerinte azert nem akar kimenni a fia hozza kulfoldre mert en nem engedem,azert nincs penze mert en elkoltom magamra..es ehez hasonlo dolgok.Tegnap azt mondta ,hogy kossek egy kovet a nyakamba es oljem meg magam ,mert o meg fogja keseriteni az eletem.Tanacstalan vagyok mar.Kerlek segitsetek!:(
2011. márc. 21. 07:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen utolsó, nagyjából én is így gondolom, de Anglia szerintem ma már szóba se jöhetne, annyira telített. Inkább akkor már egy hotelmunka nyáron, még a nyelv is fejlődik, persze nem fog meggazdagodni az ember, sőt, feléli a pénzét, de onnan már könnyebb tovább lépni. Meg persze először jobb olyan helyre menni ahol nem méregdrágák a lakások(mint Angliában). És tényleg akár több száz ezres tőke kell hogy elmenjen az ember, pláne ha itthon nem hogy átlagon felül, de átlagon alul keres, vagy akár nem si keres. Én azért megyek el mert a havi fizetésem fodrászként a belvárosban(!!) 40 ezer körül mozgott. Szánalom. Pedig jó szakma. Szóval kérdező, szerintem ha még a szerelmedben sem vagy biztos, szakíts, mindenkinek jobb lesz, aztán gondolkozz el, neked mi lenne a legjobb!
2011. márc. 21. 09:11
 12/22 A kérdező kommentje:
A paromnak megcsak erettsegije sincs es nem fogja fel hogy igy nem veszik majd fel sehova.Nekem van erettsegim,vizsgaztam angolnal...megkaptam a legmagasabb szintu oklevelet.Ugyhogy nekem a nyelvtudassal nem lenne problema.De nem bizom ra az eletem.Ot max komuvesnek vennek fel.De nem erti meg.Megy a sajat feje utan es ez okozza vesztet.
2011. márc. 21. 09:13
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
09:04-es jól írta szerintem is. Azért a párodat és családját illetően kellene elsősorban elgondolkoznod, hogy érdemes-e vele ezt a kapcsolatot tovább folytatnod. Ha már most nem áll ki melletted 100%-osan mindenben, lekezelően bánik veled és anyagi ügyekben is megbízhatatlan, az valószínűleg később csak rosszabb lesz.
2011. márc. 21. 09:15
 14/22 anonim ***** válasza:
74%
Érettségivel és jó angol nyelvtudással, ha bírod a fizikai terhelést is, érdemes lenne a párod nélkül is tengerjáró hajón munkát keresni. Esetleg egy gyorstalpaló pincér tanfolyam elvégzése után még egyszerűbb lenne. Van ismerősöm, aki így tett, és már fiatalon, néhány év alatt megszerzett mindent, amit más egy élet munkájával sem képes
2011. márc. 21. 09:23
 15/22 A kérdező kommentje:
Koszonom a tanacsokat!Sokat segitettetek.Szerintem ma este leulok a parommal beszelgetni es elmondom neki ,hogy ha egyutt nem lehet akkor egyedul valositsa meg almat.Menjen ki dolgozni az apjahoz,mert nem akarom ,hogy evek mulva ezt is fejemhez vagja.Azt akarom ,hogy boldog legyen.A boldogsaga erdekeben szakitok vele.En majd elleszek.Egy lanynak valamivel konnyebb az eletben.Elvegzek valamilyen tanfojamot es irany a nagyvilag.Akarmennyire nehez is...
2011. márc. 21. 09:45
 16/22 anonim ***** válasza:
2011. márc. 21. 10:03
 17/22 anonim ***** válasza:
Ez nehéz kérdés. De elsődleges megfontolás szerintem a párodda valo viszonyod. Ér annyit az a férfi neked,hogy alázzon az apja? És ha kell még ő is? Holott te vagy az ügyesebb,okosabb,megfontoltabb? Nem akarok rosszat mondani a párodról de miért kell magadután vontatnod egy ilyen buta,illetve nem reális,esetenként lekezelő férfit? Szerintem simán kapnál mást is,és ő is hadd keressen olyat,aki igazán hozzávaló!!!! 34/N
2011. márc. 21. 17:21
 18/22 anonim ***** válasza:

Külföldön magyar diplomások közül az orvosokat, informatikusokat keresik.

Ha még érettségije sincs a párodnak, akkor tanuljon 1 szakmunkát. Pl. asztalos, bádogos, szakács, lakatos, stb. Azzal sokkal könnyebben el tud külföldön helyezkedni, ráadásul nagyon jól meg is fizetik. Ugyanis hiány van szakmunkásokból, mert mindenki érettségire és diplomára hajt.

2011. márc. 21. 20:10
 19/22 anonim ***** válasza:

Kőművesként több esélye van a párodnak az elhelyezkedésre, mint neked érettségevel, semmi gyakorlattal, semmi végzettséggel. Amit megpróbálhatnál, az pincérnő, takarítónő, mosogatólány, konyhai kisegítő. Ha szerencséd van, akkor eladó, de ahhoz már jó nyelvtudás, és általában gyakorlat és/vagy szakirányú végzettség kell hozzá.

Nekem felsőfokú német, középfokú angol nyelvvizsgám van, diplomám, emellett 4 OKJ végzettségem, ECDL vizsgám, stb.

Szóval papírból van elég, de munkát nem könnyű így sem találnom. Pl. az álítólagos nemzetközileg elismert OKJ papírt abszolút nem tudtam hasznosítani.

Úgyhogy mielőtt 1 tanolyamot kiválasztasz, nézz utána, hogy milyen végzettséggel tudnál külföldön elhelyezkedni. És melyik országban? (Angol nyelvtudással Anglia, USA az, ami szóba jöhet. Illetve esetleg Ausztrália és Kanada.)

Sok sikert, én drukkolok neked.

2011. márc. 21. 20:24
 20/22 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat es a tanacsokat.Eldontottem,hogy meg kivarom azt,hogy az apja keresse es tegyuk fel ha ismet engem kezd alazni,akkor lepek en es kettojukkel kozlom ,hogy ezentul csinaljanak amit akarnak,mert nekem erre nincs szuksegem.

Amugy is mindenki aki ismer csodalkozik ,hogy miert vagyok meg mellette,mivel tobbszor megcsalason kaptam,illetve novemberben azert is szakitottam,mert a hatam mogott talalkozott mas lannyal.Amint en elgondolkoztam ezen rajottem,hogy csak huzzuk a dolgokat igy,mert aki 2ev alatt tobbszor is megcsalt,az az ido soran meg tobbszor is megfog,es hulyenek fog nezni.Es en nem vagyok egy buta lany,mert eddig mindenre magamtol jottem ra,mert nyitva tartom a szemem.Ugyhogy nem fog ez sokaig tartani ,illetve elrontani sem akarom az eletem.

2011. márc. 22. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!