Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az örök kérdés? Fiúk és lány...

Az örök kérdés? Fiúk és lány barátság? Érvek? Ellenérvek? Vélemények?

Figyelt kérdés
2011. márc. 19. 08:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

11:49

Hogy ez milyen nagyon igaz...!

2011. márc. 19. 12:25
 22/31 anonim ***** válasza:

Szerintem is létezik.

Négy évig volt egy csaj a legjobb barátnőm, vele kerültem be egy új társaságba amibe szinte csak fiúk voltak. Ez nyáron volt. Azóta a barátnőmmel megromlott a kapcsolatunk, átvert, kibeszélt stb. Azóta az én legjobb barátaim fiúk. Komolyan velük jobban megtudok beszélni akármit. Jó, persze sohasem lesz olyan mint egy csajos beszélgetés, de szerintem igenis van ilyen barátság.

2011. márc. 19. 17:14
 23/31 anonim ***** válasza:

Én azt hittem létezhet barátság ellenkező neművel, még fiatalon persze.

Az első ilyen barátságból hamar az lett, hogy teljesen beleestem a nőbe, de sajnos nem tudott rám úgy tekinteni, mint férfire, mellette voltak az életemben nők, bármelyiket levettem a lábáról, csak őt nem. A szívem már neki dedikáltam. Sajnos többször is megszakítottuk a barátságot és újrakezdtük, mígnem nem 6 éve végleg elváltak útjaink és nem találkoztunk többé, ő hozzáment valakihez én pedig nem sokat tudtam róla.

Van egy másik nő, akivel barátság alakult ki, ő idősebb nálam, de ha belegondolok, tudnék vele mit kezdeni :) Másrészt egyre inkább olyan lett a stílusa, amit én már kevésbé toleráltam, ezért most inkább már tartom tőle a távolságot, mint hogy felidegesítsen.

2011. márc. 19. 19:06
 24/31 anonim válasza:

Én csak azt szeretném megkérdezni azoktól akik szerint létezik, hogy mi történik ha teljesen kitárulkoznak a másik neműnek? Teljes valójukba, mindenestül? Mert egy barátnak ezt teszed.

A másik, meg szerintem ha a barátság nem múlik el, nm múlik el nyomtalan....

Ezen érdemes elgondolkozni szerintem, ezen a két dolgon.

2011. júl. 22. 23:08
 25/31 anonim ***** válasza:

ma 23:08

Így van. Mintha egy testvérnek tárulkozna ki az ember.

2011. júl. 22. 23:11
 26/31 anonim válasza:

Hát szerintem nem mint egy testvérnek.

A barátnak való kitárulkozás még annál is több... a barátod ismer a legjobban és senki más (talán még házastárs) még a szüleid se tudnak annyit rólad, a szüleidnek se tárulkozol ki. (kivéve ha a testvéred, szüleid a barátaid, de ez más kérdés)

Ha barátnak kitárulkozol, abba van a legtöbb.

Ő az aki mindenkinél jobban ismer, többet tud rólad, mert te adtad át magad neki... A legféltettebb titkaid is tudja, szavak nélkül is megért...

Na ezt egy ellenkező neműnek teszed, ott ne mond nekem, hogy tisztán úgy is marad és nem lesz semmi...

2011. júl. 23. 07:32
 27/31 anonim ***** válasza:

ma 07:32

Ez viszont nem így van. Elég nagy baj az, ha a legjobb barát jobban ismer, mint a házastársunk. Ez azt jelenti, hogy a házastársunk nem tartozik a legjobb barátaink közé.

Az én életemben vannak haverok, akikkel jó szórakozni, beszélgetni. Barátok (ide tartozik egy másik nemű barát is), akikkel ezen felül a lelki gondjaimat is megoszthatom, bármikor számíthatok rájuk és ők is rám. Legjobb barátok: egy barátnő és a férjem. Ők igazi lelki társak, akikkel tényleg mindent megoszthatok, bár közülük is inkább a férjem talán a "jobb" barát, hiszen vele az életemet is megosztom.

Úgyhogy nem feltétlenül élvez elsőbbséget a másik nemű barát, sem a legjobb barát, sem a nem a legjobb, de jó barátok a házastársunkkal szemben. Én úgy nem is tudnék élni valakivel, hogy nem a legjobb barátom is egyben.

De emellett lehetnek még jó barátok, akik többek, mint haver.

2011. júl. 23. 12:25
 28/31 anonim válasza:

Ez igaz... A házastársnak barátnak kell lennie.

"Úgyhogy nem feltétlenül élvez elsőbbséget a másik nemű barát, sem a legjobb barát, sem a nem a legjobb, de jó barátok a házastársunkkal szemben." Nem hogy nem feltétlen, nem élvez egyáltalán...már ha ő is (normál eset) a barátod.

A barátság két irányú... még ha házas is vagy a másik nemű érezhet többet, mert a lelki gondjait is ismeritek egymásnak, kitárulkoztatott egymásnak, LEHET a másik érez többet..... így meg nem barátság, még ha te annak is gondolod....

2011. júl. 24. 09:05
 29/31 anonim ***** válasza:

ma 09:05

Igen, ebben igazad van, érezhet bárki többet, ezért is van, hogy nem minden barátság működik, sokszor egyik beleszeret a másikba, stb.

De azért ha mindkét fél másba szerelmes, boldog kapcsolatban élnek több éve, vagy évtizede és kb. annyi ideje barátai is egymásnak, nem feltétlenül törvényszerű, hogy ez bekövetkezik. Azért gondolj bele: fizikai vonzalom egyik részről sincs. Lelkileg jól megvannak, meg tudnak mindent beszélni. De van valaki mindkettőnek, a párjuk, akihez fizikai vonzalom is fűzi őket, sőt lelkileg is még közelebb állnak hozzá annyira, hogy még az életüket is megosztják vele, minden apró rezdülésüket, minden döntést, stb. Ilyenkor, ha ez a kapcsolat tartós marad mindkét félnek, inkább stabilizálódik a barátság a barátság szintjén.

Nem azt mondtam, hogy két ellenkező nemű barát semmiképpen nem szerethet bele egymásba, sőt igenis van rá komoly esély, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy ez meg is történik. Ezért válaszoltam a kérdésre, hogy van olyan, hogy férfi-nő barátság, még ha ritka is.

2011. júl. 24. 12:13
 30/31 anonim válasza:

Létezik.:DD

Érv: Lány vagyok, és van fiú barátom. És nem, egyikünk sem érez többet. Ez 10000000%

2011. júl. 24. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!