Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnál a helyembe? El...

Mit csinálnál a helyembe? El akarok költözni, viszont elég fiatal vagyok ahhoz.

Figyelt kérdés
Elszeretnék költözni. Barátom 20éves. Ő tudna házat bíztosítani nekem. Elég komoly felfogású vagyok, nem vagyok egy mai tini. Utálok itthon lakni, egy panel lakásba, 7 ember mellet akit utálok, vagy egyszerűen nem vagyok rájuk kíváncsi. Van egy alkoholista is itt velünk, és ha iszik, olyankor általába menekülnöm kell. Anyámmal a kapcsolatom semmilyen, néha beszélünk, de 5-6 fele már itthon sincs. 8évig mamámnál laktam 8.kerületben. azóta már eltelt sok év, és most 16évesen arra a döntésre jutottam hogy jó lenne elköltözni. Ugyanúgy budapesten lennék,csak nem itt. Szerintetek rá tudnám venni anyámat? vagy sehogyse ? ... tényleg el akarok menni innen, és nem bírok még több évekig itt lakni. :(
2011. márc. 18. 16:42
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A gyereket úgy értettem, hogy én is gondoltam már rá,de nem úgy hogy 16 évesen, hanem majd idők múlva, 25évesen mikor már leérettségíztem, szakmámat és nyelvvizsgámat megszereztem,és lesz 1 jó fizettségem...-.-
2011. márc. 19. 12:24
 12/13 anonim ***** válasza:

16 évesen a szüleid engedélye nélkül is elköltözhetsz, nem kell a belegyezésük, erőszakkal nem vihetnek haza. Ami viszont kell ilyenkor, az a gyámhatóság engedélye. Kell olyasvalaki is, aki vállalja, hogy ott lakhass.

[link]

Azt nem tudom, hogy lehet-e az, hogy rögtön észrevétlen elköltözöl, és a gyámhatóságot is csak a költözés napján értesíted, immár az új helyedről, vagy pedig muszáj-e otthon kivárnod azt a kb. egy hónapot, amíg a gyámhatóság dönt. Nyilván ha veréstől, erőszaktól kell félni, akkor szívesebben költözne el az ember észrevétlenül. Persze ha erőszak van a dologban, akkor amiatt amúgy is érdemes a gyámhatósághoz fordulni.

,,Van egy alkoholista is itt velünk, és ha iszik, olyankor általába menekülnöm kell.,,

Ha ez azt jelenti, hogy erőszak, akkor arra külön érdemes gondolni, mert az erőszakos emberek sokszor még erőszakosabbá válnak akkor, amikor megtudják, hogy az áldozat költözni akar. Mert hát akkor ,,úgyis mindegy'' alapon sokfajta erőszakos ember még erőszakosabbá válik. Nohát ekkor nyilván jobb lenne észrevétlenül, bejelentés nélkül költözni. Hogy ez lehet-e azt nem tudom (szerintem igen), de a gyámhatóság ezt majd elmondja, nyugodtan kérdezz rá. A helyi önkormányzat honlapján általában meg lehet találni a címüket, sőt, sokszor még email cím is van, oda akár névtelenül is írhatsz, ha előzetesen egy kicsit érdeklődni szeretnél kiváncsiságból.

2011. márc. 21. 08:11
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg először inkább általában szeretnél érdeklődni, mielőtt a gyámhatóságra írnál, akkor itt van néhány szervezet, akik ilyesmikhez értenek, és ide is lehet név nélkül írni vagy telefonálni:

[link]

[link]

2011. márc. 21. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!