Mit csinálnál a helyembe? El akarok költözni, viszont elég fiatal vagyok ahhoz.
16 évesen a szüleid engedélye nélkül is elköltözhetsz, nem kell a belegyezésük, erőszakkal nem vihetnek haza. Ami viszont kell ilyenkor, az a gyámhatóság engedélye. Kell olyasvalaki is, aki vállalja, hogy ott lakhass.
Azt nem tudom, hogy lehet-e az, hogy rögtön észrevétlen elköltözöl, és a gyámhatóságot is csak a költözés napján értesíted, immár az új helyedről, vagy pedig muszáj-e otthon kivárnod azt a kb. egy hónapot, amíg a gyámhatóság dönt. Nyilván ha veréstől, erőszaktól kell félni, akkor szívesebben költözne el az ember észrevétlenül. Persze ha erőszak van a dologban, akkor amiatt amúgy is érdemes a gyámhatósághoz fordulni.
,,Van egy alkoholista is itt velünk, és ha iszik, olyankor általába menekülnöm kell.,,
Ha ez azt jelenti, hogy erőszak, akkor arra külön érdemes gondolni, mert az erőszakos emberek sokszor még erőszakosabbá válnak akkor, amikor megtudják, hogy az áldozat költözni akar. Mert hát akkor ,,úgyis mindegy'' alapon sokfajta erőszakos ember még erőszakosabbá válik. Nohát ekkor nyilván jobb lenne észrevétlenül, bejelentés nélkül költözni. Hogy ez lehet-e azt nem tudom (szerintem igen), de a gyámhatóság ezt majd elmondja, nyugodtan kérdezz rá. A helyi önkormányzat honlapján általában meg lehet találni a címüket, sőt, sokszor még email cím is van, oda akár névtelenül is írhatsz, ha előzetesen egy kicsit érdeklődni szeretnél kiváncsiságból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!