Van olyan ember aki mostanában mer gyermeket vállalni?
14.13-as kommentre annyit, hogy tudom mennyibe kerül egy gyermek nevelése mivel 2-t nevelünk. Ettől is olyan necces a dolog.
Viszont nem abból áll egy gyermek vállalása hg babakocsi + babaétel. Hanem a késöbbiekre is gondolni kell. Pl.: Tankönyv. Sejted hg mennyi babakocsit lehet venni 3 gyerek tankönyvének árából??
Én tisztában vagyok a tankönyvárakkal, de nálunk (és gondolom máshol is) a rosszabb anyagi helyzetben lévők vagy az egyedül nevelő szülők kaptak tankönyv támogatást, ami gyakorlatilag azt jelentette, hogy ingyen jutottak hozzá a gyerekek.
Mellesleg ki mondta, hogy szülés után 10 évig otthon kell ülnöd? Ahogy kicsit nagyobbak a gyerekek, be lehet őket adni bölcsibe, utána oviba, te meg mehetsz vissza dolgozni és nem esik ki a fizetésed. Mások is így csinálják.
14:45
Én sem szándékozok otthon ülni 10 évet.
Mondjuk a tankönyvtámogatásban igazad van mert 3 gyerek után az már ingyenes.
Igazából gyereket vállani akkor lehet, ha kicsit félreteszed az aggodalmakat. Én pl nem számoltam azzal, hogy az én keresetem feleannyi lesz, mint a szülés előtt volt, és épphogy elég hó végére. A fiam egy éves lesz, úgy néz ki, jön a tesó, de nem érek rá sírni, hogy jaj mi lesz velünk...valami lesz, eddigis volt. Mire a gyereknek tankönyv kell, én is dolgozni fogok, 2,5 éves koruktól mehetnek oviba, addig megleszünk így is.
Én csak amiatt aggódom, nehogy a párom veszítse el az állását, de ilyen alapon akkor sosem lesz gyerekünk, mert mi van, ha...
14:46
Nálunk az a baj hg én többet keresek mint a párom... :(
Szóval nálunk elég sok minden összejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!