Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan ember aki mostanában...

Van olyan ember aki mostanában mer gyermeket vállalni?

Figyelt kérdés
A kíváncsiságom miatt tettem fel ezt a kérdést. Mert érdekelne, hogy vannak-e olyan emberek akik tudnak gyermeket vállalni mostanság. Ugyanis én nem tudom elképzelni, azt hogy az én munkabérem kiessen a családi kasszából és még egy gyermeket is tudjunk nevelni. Igaz a párom 2 gyermeke is velünk él. De ez nélkül is nehezen tudom elképzelni. Tényleg ilyen kilátástalan a helyzetünk ha családot szeretnénk?? L/24
2011. márc. 18. 13:03
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:
Persze. Beszéltünk róla. És tudja hogy én szeretnék saját gyermeket. Mielött összeköltöztünk tisztáztuk hogy ha az anyagiak engedik, akkor lesz egy közös gyermekünk. Mindenki azt mondja hogy ne siessek, de a párom 35 éves... Nagyon szeretjük egymást. De ha az anyagiakon múlik akkor ő bizony kifut az időből... :( Ettől félek!
2011. márc. 18. 14:15
 22/49 anonim ***** válasza:
26%
Én nem az anyagiak miatt nem akarok szülni,hanem egyszerűen megőrülnék ha itthon kéne ülnöm egy gyerekkel. Persze ez majd biztos változik.
2011. márc. 18. 14:17
 23/49 A kérdező kommentje:

14.13-as kommentre annyit, hogy tudom mennyibe kerül egy gyermek nevelése mivel 2-t nevelünk. Ettől is olyan necces a dolog.

Viszont nem abból áll egy gyermek vállalása hg babakocsi + babaétel. Hanem a késöbbiekre is gondolni kell. Pl.: Tankönyv. Sejted hg mennyi babakocsit lehet venni 3 gyerek tankönyvének árából??

2011. márc. 18. 14:19
 24/49 anonim ***** válasza:
100%

Én tisztában vagyok a tankönyvárakkal, de nálunk (és gondolom máshol is) a rosszabb anyagi helyzetben lévők vagy az egyedül nevelő szülők kaptak tankönyv támogatást, ami gyakorlatilag azt jelentette, hogy ingyen jutottak hozzá a gyerekek.

Mellesleg ki mondta, hogy szülés után 10 évig otthon kell ülnöd? Ahogy kicsit nagyobbak a gyerekek, be lehet őket adni bölcsibe, utána oviba, te meg mehetsz vissza dolgozni és nem esik ki a fizetésed. Mások is így csinálják.

2011. márc. 18. 14:45
 25/49 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom.Ha ezt nézzük akkor sose vállal az ember családot.Valóban önzőek vagyunk mi emberek de ez az élet rendje.Én lemondok sok mindenről hogy a gyereknek legyen mindene.Én baba börzékre járok és így is megvan mindene a gyereknek és vállaljuk a következőt.Nekünk is van fizetni valónk és a munkahelyek bizonytalanok de akkor sem élhetek így mi lesz ha ez meg az történik??Ez olyan ha tudod hogy elesel előtte leülsz.A poén az hogy amióta itthon vagyok több a pénzem mint az a fizu amit kaptam.
2011. márc. 18. 14:46
 26/49 A kérdező kommentje:

14:45

Én sem szándékozok otthon ülni 10 évet.

Mondjuk a tankönyvtámogatásban igazad van mert 3 gyerek után az már ingyenes.

2011. márc. 18. 14:51
 27/49 anonim ***** válasza:

Igazából gyereket vállani akkor lehet, ha kicsit félreteszed az aggodalmakat. Én pl nem számoltam azzal, hogy az én keresetem feleannyi lesz, mint a szülés előtt volt, és épphogy elég hó végére. A fiam egy éves lesz, úgy néz ki, jön a tesó, de nem érek rá sírni, hogy jaj mi lesz velünk...valami lesz, eddigis volt. Mire a gyereknek tankönyv kell, én is dolgozni fogok, 2,5 éves koruktól mehetnek oviba, addig megleszünk így is.

Én csak amiatt aggódom, nehogy a párom veszítse el az állását, de ilyen alapon akkor sosem lesz gyerekünk, mert mi van, ha...

2011. márc. 18. 14:51
 28/49 A kérdező kommentje:

14:46

Nálunk az a baj hg én többet keresek mint a párom... :(

Szóval nálunk elég sok minden összejött.

2011. márc. 18. 14:53
 29/49 A kérdező kommentje:
De mi már most is két iskolás gyermeket nevelünk. Egy 14 évest aki nemsokára középiskolás lesz. Gyakorlati oktatás stb. A másik pedig 7 éves. Szóval egy kisbaba mellett két iskolás gyerek 1 fizuból. És a párom a járműiparban dolgozik.
2011. márc. 18. 14:56
 30/49 A kérdező kommentje:
Érted már az aggodalmam?
2011. márc. 18. 14:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!