Van olyan ember aki mostanában mer gyermeket vállalni?
Értem azt hogy az elsőn nem kéne annyit gondolkodni.
Csak azért mocorognak a gondolataim amik elég baljósak, mert a gyermek nekem az első lenne, de a páromnak a 3. És az ő két gyermeke is velünk él. Hála Istennek nekünk nincs lakáshitel, mert önkormányzati lakásban lakunk, de kocsi + motorhitel az van. És a két gyerek mellé egy harmadik elég húzósnak tűnik. De én belehalnék ha nem lehetne saját gyermekem. Imádom a párom két gyerkőcét is, de nem tudnám elképzelni hg ne ismerhessem meg a terhesség és az anyaság csodálatos érzését. De a jelenlegi gazdasági helyzetbe úgy tűnik, hogy nincs sok esélyem. Pláne úgy hg én keresek többet. Bár nem tudhatom hogy mit hoz a jövő. Ezért is érdekel mások véleménye is.
13.31-es kommentjével értek egyet... :(
Sajnos a mai világ ilyen. Lehetetlenné tesz sok mindent ha az ember családot szeretne.
13:31-es. Nem igen értem a kérdésed.
Semmit nem írtam arról, hogy mihez kellene kötni a gyerekvállalást. Azt, ogy nekem kitolódott, rátok nézve nem kötelező. Előbb megteremtettem az alapokat, tartalékoltunk, hogy legyen miből finanszírozni a kieső keresetemet.
Nem szültem huszonévesen, éppen ezért. Dolgoztam látástól vakulásig, és igen, megfizettek érte. Voltam olyan szerencsés (de tettem is le az asztalra).
Hogy vissza tudok-e majd menni? Majd kiderül 1,5 év múlva.
És igen, járok boltba, ismerem az árakat, és megnézem mit veszek. A lányaimank több turis cucca van, mint rendes bolti, de nem látszik meg rajtuk. Sőt nekem is.
Racionálisan gondolkodom, lehet azért, mert mindig is a "számok" területén dolgoztam, és költségvetések jöttek-mentek a kezem alatt.
Ennyi!
Mert mindenki úgy van vele h a gyerek ha nem luxusban nő fel szar lesz az élete! És valljuk be ma sok ember túl önző is egy gyerekhez!
Nagyanyáink is felnőttek pedig akkor elég szar világ volt! Annál sztem a lakosság 99%-a tud jobbat biztosítani, szal ez az anyagiakra hivatkozás röhej.
Szerintem nem röhej az ha valaki az anyagiakon gondolkodik.
Nálunk így is eléggé ki van számítva az hogy a párom két gyermekét eltartsuk. És sajnos eltartás alatt nem luxust értek. Hanem hogy a rezsi be legyen fizetve, rendesen egyenek és ha kilyukad a cipője tudjunk neki másikat venni. Persze nem a plázába... :(
Szóval ha az én bérem kiszállna jelenleg, akkor nem hogy saját gyermekemet nem tudnánk bevállalni, de a párom 2 gyermekét sem biztos hogy el tudnánk tartani. Szóval lehet álmodozni, hogy nem a pénztől függ az hogy valakinek lehet-e gyermeke... Csak nem fog valóra válni.
Megértelek Kedves Kérdezö! Ha 1 gyerek lenne, azt simán be lehetne vállalni, de mivel a párodnak már van 2, így picit húzósabb lenne három gyerekkel:((
Mi vállaltunk, most 6 hónapos a baba. Gazdasági végzettségem van, de nem dolgoztam mielött babát vállaltunk. Mindketten nagyon szerettük volna a férjemmel. Fiatal szülök szerettünk volna lenni, ezért férjem vállalta, hogy az elsö 3 évben csak az ö fizetésére támaszkodjunk, egyelöre sikerrel, mert 160 ezer nettót keres, a rezsi felezödik mert édesanyámékkal élünk úgy, hogy mindenkinek van külön szobája, a babának is. Mindent meg tudunk adni neki, és amíg pici jól jön, hogy együtt élünk, sok a segítség.
Szóval nem kell feltétlenül fullon lenni anyagilag, attól még van vagy 30-40 váltóruhája a babának, minden méretben, nem éhezik, pelenkára, gyógyszerre mindig van pénz...gyes után meg megyek szépen dolgozni én is, így a késöbbiekkel sem lesz gond.
Egyébként párod szeretne gyereket? Beszéltétek hogy beleférne-e még egy?
Persze, hogy vannak akik mernek ilyenkor is gyereket vállalni. Ha nem lennének, kihalna az emberiség.
És mindig is voltak, meg lesznek rosszabb körülmények között élő és tehetősebb emberek, bizonytalan és biztos munkahelyek stb.
Egyébként meg nem olyan rengeteg pénz gyereket nevelni, mint ahogy azt sokan hiszik. Nem muszáj 10 ezer Ft-os rugdalózót venni, amit úgyis hamar kinő a gyerek, méregdrága játékokat vagy 300 ezres babakocsit venni. Persze, vannak kiadások, de meg lehet oldani. Amikor én születtem, elég rosszul állt anyukám anyagilag, mégis megoldotta. Nem vett nekem drága bébiételt, hanem házilag készítette el, megtanult varrni és kötni, így ruhákat sem kellett vennünk, babakocsit használtan vett stb.
A suliban is mindenem megvolt, pedig akkor sem vetett fel minket a pénz. Úgyhogy én azt gondolom, mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!