Mit csináljak? Már nem szeret a férjem.
12 éve vagyunk együtt,5 éve házasok.Építkezés közepén állunk,van egy 15 hónapos fiunk.A férjem folyton bánt(szóval,nem tettel),most is közölte,hogy ő egy tehénpásztor,én meg a tehén.És már megígértem neki 2x,hogy lefogyok és mégsem.Szerinte 10-20 kg-ot leadni nagyon könnyű.De persze ő olyan izmos,mint mikor megismerkedtünk,ugyanolyan jól néz ki.Mondtam,ő miért nem ad magára,akkor mondta,hogy tehénpásztornak jó így is.Állandóan azt nézi,mibe köthet bele.Szerinte mennem kellene az építkezésre nekem is pakolni,meg csinálni a dolgokat,de a kicsit nincs kire hagyni.Szerinte csak nevelnem kell a gyereket és rendben tartani a háztartást.Mindent megteszek,hogy ne legyen kosz,retek,de a gyerek mellett nem egyszerű.Meg soha nem is voltam egy rendmániás pedáns lány.Igaz,ő ugyanúgy széthagyja a dolgait,mint én,de nekem az a dolgom,hogy utána is összeszedjem.Egyszerűen gyomoridegem van,ha hazajön.Tegnap elmondtam neki,hogy ablakpucolás volt,reakciója:minek.
Tény,mostanában én is állandóan ugrok arra,amit mond,de nem bírom elviselni,hogy szerinte ő tökéletes,én pedig egy szar alak vagyok.Mondtam neki,menjünk külön,erre gúnyosan közölte,ugyan miből élnék meg.De lehet,hogy egyszerűbb lenne,és találnék egy olyan férfit,aki megbecsül és társként néz rám.A férjem szerint rossz példa van előttem,az apukáméké.Ott apu ugyanúgy kiveszi a részét a házimunkából,mint a rendes munkából.És ezt nem is vártam el a férjemtől addig,míg napi 14 órát dolgozott.De most itthon meresztette a valagát 3 hónapig és ugyanúgy nem csinált semmit.Elérakom a reggelit,a kávét,van főtt ebéd.Van mosott,vasalt ruhája.Van minden nap főtt étel,fel van mosva,le van törölve a por és mégsem jó semmi.Mondtam neki,nekem is jól esne egy reggeli 1 hónapban 1x úgy,hogy elém van rakva.Erre közölte,hogy megkérdezte ma is,mit ennék,mondott 2 félét és nem kellett.Akkor leszarja és csináljak magamnak.Mondta a lekváros kenyeret,amit nem szeretek.De hogy egy omlettet vagy melegszendvicset csináljon,amit szeretek,ez nem jön le.
Mikor a kicsiről mesélek,miket csinált aznap,akkor úgy néz rám,mintha a szomszéd Józsikáról beszélnék.A gyerek körül sem segít,mert őt én akartam nagyon,akkor viseljem mosolyogva.Ne panaszkodjak,hogy 2 napja 3/4 4-kor kelek a gyerek miatt és 15 hónapja 1 éjjelt aludtam át.
Az,hogy csak úgy megsimogasson,megpusziljon,megcsókoljon,netán az emberek előtt megfogja a kezem,hát csak egy álom.Ha este az ágyban vagyunk,akkor fekszik mellettem,hozzám nem érne.Ha én bújok,akkor vagy finnyásan a hajam lökdösi,vagy ficereg.De általában este netezik,vagy beül egy kád vízbe,én pedig elalszom,mire előkeveredik.Úgy érzem,csak élünk egymás mellett.Meddig lehet ezt így húzni,nem akarom,hogy apa nélkül nőjön fel a gyerek?
15.22vok.
Ilyenek a faszik.Tojnak arra h a nőnek mi a jó.Még mi odafigyelünk rájuk addig ők nem elég hogy nem értékelik,de még viszonyozni sem tudják.Nagyon figyelmetlen a legtöbb és tényleg több év együttélés után sem képesek venni arra a fáradtságot hogy megfigyeljék az ember mit szeret.Képesek hazaállitani avval a virággal vagy csokival(ha egyáltalán vesznek)amit pont utál az ember.Sajnos ezért is csalódik bennük az ember mert a kapcsolat elején mutatják a jó oldalukat utána meg éles ellentét mutatkozik az évek során.Az szép és jó h nem akarod h apa nélkül nöjjön fel,de az sem jo ha rossz családban nől fel a gyerek,Ülj le vele és beszéld meg,ha kell szólj rá erélyesebben.Amíg nem csapsz az asztalra nem fog komolyan venni.
Nos azt megmondani, hogy mit tegyél lehetetlen! Hiszen 12 év alatt kialakult valami, minek eredménye ez lett. Kevés esély van arra, hogy majd változni fog valami. Ahogy a leveled olvastam, már te se igazán szeretnél tenni annak érdekében, hogy ez jobb legyen csak nem tudod mi van a szakítás után. 12 éve van párod ki mindennap veled van. Már nem tudod milyen egyedül. Továbbá a nőnek kell a biztonság, biztonságérzet! A jelen rossz de biztos, a jövő valószínűleg jobb lenne de bizonytalan. Nehéz lépés, mit kevesen lépnek meg.
No....de...
Férjed bánt mert van rajtad pár +kg. Ha hiszed, ha nem ő addig érzi jól magát míg ez az állapot így van. Amint elkezdenél fogyni, egy kicsit adni magadra, ő már gyanakodna. Ha ő észre veszi, akkor más is. Továbbá miért kezdtél el foglalkozni a külsőddel /kérdezné magától/?
Fenyegetitek egymást a válással, de mind a ketten tudjátok hogy ezek csak szavak. Mivel te elhanyagolod magad, a párodban ez az érzés sokkal erősebb. Azaz mondhatod neki hogy elköltözöl ide és ide, tudja hogy nem mész. Meg ha mennél, akkor is te lennél ki vissza sírja magát. Sajnos a férfi ilyen téren bolond. Nem tudja hogy mit veszít, addig míg el nem veszítette! Ha te megcsinálsz mindent a 7 napból 6 nap és a hetedik megkéred arra, hogy csinálja ő, arra az lesz a válasz hogy NEM! Miért? Mert a nem után te majd morogsz magadba fél órát és megcsinálod a hetedik napi teendőt. Azt nem mondom hogy mit tegyél, de azt le írhatom hogy én mit tennék.
1, kezdj el magaddal foglalkozni! Ne akarj hirtelen fogyni és ne várj sokat mert tőle, csak mindig csökkentsd az adagot. Pl. eddig egy tányér spagettit ettél, most csak egyél fél tányérral. Ha fokozatosan csökkented az adagot, akkor a gyomrod is szűkülni fog és egy idő után már meg se tudod enni a régi adag spagettit.
2, kezdj el magaddal foglalkozni! Legyen egy kicsit bizonytalan, de ne legyen féltékeny. Nem kell dicséretet várni tőle, sőt! Ne is mond neki hogy voltál fodrásznál, szoliba, stb... Egy idő után észre fogja venni és rá fog kérdezni. Ilyenkor mindenki azt válaszolná. hogy ha neked nem kellek akkor majd másnak kelleni fogok. De ez genyóság!! Egyszerűen csak azt kell mondani, hogy változni szeretnék. Ő majd úgyis mondani fogja, hogy felesleges, meg minek, meg megmemem.... De ez lesz az ami!!!! Innen fogod tudni, hogy hupsszzz észre vette!!!
3, Házimunka! Nos kérdezd meg tőle hogy tudna e holnap főzni, mert neked ide oda kell menned és nem lesz rá időd. Azt fogja mondani hogy nem. Hát te mikor éppen itt és ott vagy akkor közben iktass be egy fincsi ebédet, persze gondolj a gyerekre is. Majd menj haza és pihenj! /Ezt érdemes kipróbálni !/
Összegezve! Új életet kezdeni nagyon nehéz, érdemes a jelenen javítani, változtatni. Néha lehetetlennek tűnik, de meg kell próbálni. Nyeregbe érzi magát, magas lón ül és cowboyként lovagol. Ülj fel te is egy lóra és előbb utóbb te is lovagolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!