Tesóm hazaköltözött az ovodáskorú gyerekével, és mikor el megy kakilni az unokaöcsém, nem akarja neki kitörölni. Mit csináljak vele, megverjem?
Mármint a tesómat.
Legtöbbször én vagyok itthon,mert anya sokat dolgozik. Olyankor nem csinálja ezt a tesóm amikor anya is itthon van. most is már egy csomószór kiabált a gyerek h végzett,szóltam tesómnak,de csak nézte tovább a tv-t. A gyerek meg csak volt a wc-n. mondom neki h más akar ám menni a wc-re,nem törlöd ki? Akkor nagy nehezen feltápászkodott,de beszólt h legközelebb ha annyira akarok menni akkor majd kitörlöm neki én.
De nem az én gyerekem,h a kakis fenekét én törölgessem. Sztem ez tök pofátlanság. Örüljön h egyáltalán hazaköltözhetett. De vannak neki még egy csomó iylen hülye dolgai. Én úgy felhúztam magam,h legszívesebben megtéptem volna!
Ha el akarok menni pisilni,akkor töröljem ki az ő gyerekének a fenekét,mert ő nem képes felállni a tv elöl :@
Ha anyának meg szólok akkor meg neki ad igazat h ezt én is megtanulhatom mert majd egyszer lesz nekem is gyerekem. De majd csak lesz. Még a saját kaki szagomtól is rosszul vagyok nem h másétól.
Pfff, lehet, h lepontoztok, de az ilyennek minek gyerek?
Ha arra nem képes, h a saját gyereke fenekét kitörölje, mi lesz, mikor tanulni kéne vele, vagy készíteni neki egy szendvicset az iskolába? Akkor is izgalmasabb lesz a tv, meg minden egyéb.
Az igaz, h te is megtehetnéd néha, dehát az ő gyereke, neki kéne gondoskodnia róla. És nem az a gond, h addig nem tud más wcre menni, míg ez nincs elintézve, hanem, h addig míg oda nem vonszolja magát, addig a gyerek fenekét csípi a kaki.
A második hozzászólót mért pontoztátok le? Szerintem teljesen igaza van. Előbb-utóbb úgyis meg kell a gyereket tanítani, hogy kitörölje a popsiját egyedül. Esetleg megtaníthatnád neki, ha a testvéred nem foglalkozik a gyerekkel.
De megverni ne verd meg, mert semmit sem érsz el vele. (Pláne ha ő lány, te meg fiú, akkor meg teljesen hülyén veszi majd ki magát a dolog.)
Amit tehetsz, hogy normálisan megpróbálsz a tesóddal beszélni, hogy törődjön többet a gyerekével. Hiszen az övé, ő akarta, nem te. És 1 gyerek felelősséggel jár, és gondoskodni is kell róla. És ha megkér, segítesz neki, de csak akkor, ha normális, kulturált módon képes veled beszélni.
Van egy bizonyos kor, amikor még fizikailag nem képes kitörölni a saját fenekét a gyerek, mert nem elég hosszú még a karja - a gyakorló anyukák biztos jobban tudják, hogy ez hány éves kor.
Ha végképp nincs más megoldás, akkor a saját példámat tudom mondani. Ritka finnyás gyomrom van, imádkozom, hogy ha saját gyerekem lesz, ne öklendezzek a kakis dolgoktól.
De egyszer egy barátnőm fiára vigyáztam - arra senki nem készített fel, hogy ilyennel is járhat. Amikor a kissrác kiabált, hogy végzett és menjek törölni... némi tanácstalankodás után vettem egy mély levegőt, pólót az orromra húzta, kezemre gumikesztyű, aztán kitörölgettem neki. A gumikesztyű jó ötlet volt, mert annyira béna voltam, hogy csuklóig barna lettem...
Jól sült el, mert a kissrác vigyorogva mondta az anyjának, hogy de vicces voltam, beöltöztem szuperhősnek (??) a kakitörléshez.
Anyuka elég laza volt, ő is röhögött, meg elnézést kért, hogy nem készített fel az ilyen helyzetekre :)
Ez életem első gyerekre vigyázása volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!