Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik kevésbé erkölcstelen,...

Melyik kevésbé erkölcstelen, ha a férfinak vagy a nőnek van szeretője?

Figyelt kérdés
Nem vagyok érintett, pusztán véleménykutatás miatt írok. Mivel több kérdésből és válaszból azt szűrtem le, mintha szélesebb körben bocsánatosabb bűn lenne az, hogyha egy pár női tagja lép félre, mintha a férfi. Lehetséges ez?
2011. márc. 14. 20:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én meg pont úgy látom, a férfiaknak jobban elnézik a megcsalást. Gondolom azért, mert nekik megy (megy?) érzelmek nélkül is a dolog, meg mert ha a nő lép félre, a férfi (tudtán kívül) más gyerekét nevelheti...
2011. márc. 14. 21:12
 12/16 anonim ***** válasza:
(re20:20: úgy tudom kivételesen: Tibetben volt- többférjűség átmenetileg, mert kevés volt a nő. Kizárt, hogy Kínában lesz.Nem volt máshol,nem lesz, szerintem.)
2011. márc. 14. 21:32
 13/16 anonim ***** válasza:
mindkettő ugyanannyira erkölcstelen! nincs különbség!
2011. márc. 15. 06:43
 14/16 anonim ***** válasza:
Mindkettő erkölcstelen, az ilyesmire tényleg nincs mentség. Ha szar egy kapcsolat ki lehet lépni.
2011. márc. 15. 09:15
 15/16 anonim ***** válasza:

"A többférjűség vagy más néven poliandria elfogadott családformának számított egykor a bretonoknál, az araboknál, a Kanári-szigetek őslakóinál, egyes indián törzsekben, valamint Tibetben, Indiában, Új-Zélandon.

Ezekben a közösségekben természetesen monogám és poligám házasságok is köttettek, de a többférjűséget is tolerálták. Olyan esetekben fordult elő, ha sokkal több férfi volt, mint nő. A poliandria létrejöttét okozó körülmények szerint több típusba is sorolhatóak a többférjes házasságok: a leggyakoribb változat, amikor a több fiútestvér vett el egy nőt.

A legidősebb testvér volt a főférj, a fiatalabbak pedig az ő halála után „megörökölték” a nőt. Ritkábban, de előfordult, hogy több rokoni kapcsolatban nem álló férfi közös megegyezés alapján vett feleségül egy nőt, illetve a poliandria haramdik formája, amikor egy nő úgy döntött, hogy egy férfi nem elég a háztartás, a család fenntartására, és „férjül vett” annyit, amennyit elegendőnek talált erre a célra. " /Európa magazin, Wikipedia/

2011. márc. 15. 09:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Bármelyiknek van, ugyanúgy undorító dolog.
2011. márc. 15. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!