Melyik kevésbé erkölcstelen, ha a férfinak vagy a nőnek van szeretője?
Szerintem ez indokfüggő. Meg tudom érteni mindkét felet, ha értelmes indoka van a megcsalásra. pl. egy olyan esetben, ahol a gyerek születése után az apa nem alhat az ágyban, mert ott anya meg a gyerek van,hát bűntudat nélkül lépnék félre. Nőként is van ilyen helyzet, ha a párom teljesen elhanyagolna,nem értékelné az erőfeszítéseimet, a lelkem kitenném, hogy boldog legyen,de ő soha semmit nem tesz,akkor is megbocsátható a megcsalás.
Szóval ez nem nemtől, hanem indoktól függ.
szerintem a nőnek hűségesenek kell lennie
az elemi tisztaság ezt kívánja meg
de a ffi részéről is erkölcstelen, ha hazudik
De az sem véletlen, hogy míg a többnejűség sok helyen volt, a többférjűség SOHA nem volt legitim-
már csak azért sem, mert nem tudni, ki a gyermek apja?
-anna
Mindkét esetben helytelen. De abban igazad van,hogy a nőknek megbocsájtják, a férfiaknak nem.
Ha egy nő tart szeretőt,akkor őt a férj elhanyagolja,és neki is joga van a boldogsághoz.
Ha egy férj érzi elhanyagolva magát,és tart szeretőt,akkor egy szemét állat.
Csak olvasni és hallgatni kell véleményeket.
voltak társadalmak, ahol a többférjűség volt a rendszer! és még ezután is eljöhet ez, ha máshol nem, hát Kínában, ahol 1-2 gyereket vállalhatnak a párok, és ha lány, akkor elvetetik. Olyan kevés lesz a nők száma, hogy vagy csak a gazdagoknak lesz felesége, vagy többférjűség lesz!
nézz utána a történelemben!
Kérdező: mindkét nemnek egyformán megbocsájthatatlan.
Szerintem egyformán erkölcstelen, ha az egyik fél megcsalja a másikat. Nemtől függetlenül.
Mondjuk én nőként szintén azt szűröm le a hallottakból, mintha az "megszokottabb" lenne, hogy a férfi lép félre, mert ugyebár hajtják az ösztönök, kell neki a változatosság stb. Férfitársaságokban biztos másmilyen sztorik vannak. De én megdöbbentem, mikor hány intelligens, idősebb barátnőm mondja, hogy "belement", hogy a férje megcsalja, mert annyira ácsingózott a kaland után, hogy nehogy azt higgye lemaradt valamiről.
Szerintem mindkét esetben akkor erkölcstelen, ha semmi oka nincs rá, csupán a szórakozás, az ösztön hajtja, illetve meg sem próbálja megoldani a kapcsolat problémáit. Vagy nincs is probléma, csak jómóka félrelépni....
Azért, mert valaki nem tudja elképzelni, biztos, hogy van olyan helyzet, amikor egy kapcsolatból, együttélésből, házasságból nem lehet kilépni, de elmúlt a szerelem, nincs egyetértés, nincs tisztelet..... Ha valaki jön, győzhet a szerelem. De ez nem férfi/nő kérdés, inkább helyzet kérdés.
Az első válaszolóval egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!