Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi az ideális zsebpénz és...

Mennyi az ideális zsebpénz és hány éves kortól érdemes adni?

Figyelt kérdés
Zsebpénz alatt azt a pénzt értem, amit magára fordíthat a gyerek, tehát reggelire, buszjegyre, stb nem kell belőle költenie.
2011. márc. 14. 09:20
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
52%

Mi sem kaptunk soha zsebpénzt, csak ha kellett valamire.

Valamelyik újságban azt olvastam, hogy egy szülő úgy ad zsebpénzt, hogy a természetes házimunkái mellett (saját szobája takarítása) mást is megcsinál. Az, ami az ő feladata, azért nem jár pénz, viszont a pluszmunkáért igen.

2011. márc. 15. 12:08
 22/22 anonim válasza:
Ez vicc vagy komoly? 14-16 evesek 2-4 ezer ft kapnak havonta? Mi nem voltunk gazdagok soha, de a szuleim szivesen adtak penzt, amit gyujtottem es mindig koltottem belole, ha szuksegem volt valamire. Vagy ti a ruha/kaja/kolto penzen felul kapjatok gyujtonek? Ez valami vicc, ha nem, mar elnezest.. nekunk volt, hogy 3an eltunt havi 300 ezer forintbol (ami manapsag lofutykos), megis havi 20-40e ft-t kaptam legalabb. Nyilvan, ha tobb penzunk volt, minel tobbet es sokszor kerni sem kellett. Ennyire nem szeretnek a szulok penzt adni vagy csak nalunk ennyire rendesek? Nalunk nem elvertek minden vacakra es hasztalan dologra, inkabb nekem adtak es volt "gyujtos" meg "sima" penzem, ami koltheto volt. De egyik sem volt szabalyozva, en donthettem rola mikor mire koltom, csak be kellett szamolnom rola. Minel kisebb voltam, annal inkabb adtak, sajnos 17 eves korom utan csokkent es kesobb szunt ez meg.
2018. márc. 10. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!