Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi az ideális zsebpénz és...

Mennyi az ideális zsebpénz és hány éves kortól érdemes adni?

Figyelt kérdés
Zsebpénz alatt azt a pénzt értem, amit magára fordíthat a gyerek, tehát reggelire, buszjegyre, stb nem kell belőle költenie.
2011. márc. 14. 09:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
62%

Nálunk sem volt zsebpénz, ha kellett valamire (pl. mozi, színház, kirándulás) kaptam + néha egy egy nem szokványos házimunkáért (pl. ablakok pucolása).

Kérdezték egyszer a szüleim akarok-e inkább zsebpénzt, mondtam, hogy nem, nem tudom a saját gyerekmnél bevezetem-e, de nem valószínű legfeljebb ha ő szerezté majd.

2011. márc. 14. 09:59
 12/22 anonim ***** válasza:
58%
Hmmm... Én 16 évesen nem kapok zsebpénzt, és ha meg akarok valamit venni (legyen az bármi) úgyse veszik meg nekem... pedig apám folyton azzal dicsekszik hogy milyen sokat spórol és milyen gazdagok vagyunk...
2011. márc. 14. 10:01
 13/22 anonim ***** válasza:
50%

én 4-5 ezer körül szoktam kapni havonta, 3000 a rendes zsebpénz, minden nap 200 Ft kajára, és ha nem vagyok éhes, elteszem. 7.-es korom óta kapom ezt az összeget, előtte hetente kaptam 500 Ft-ot. meg persze ünnepekre is szoktam pénzt kapni.

szerintem teljesen jó dolog ez, lehet vele gazdálkodni is.

15/L

2011. márc. 14. 10:11
 14/22 anonim ***** válasza:
50%

én kiskoromtól (ezalatt értem a 5-6-7 éves kort) kaptam pénzt, mivel a utca végében volt egy kis mix üzlet..mindig csak az aprót kaptam, a barátnőkkel összepótoltunk és vettünk belőle valamit. Most keveset kapok, mert nem járok bulizni(nem szeretem a nagy társaságot) és inkább gyűjteni szoktam és valamivel abból a pénzből feldobom a szobám, vagy elmegyek a szűk baráti körrel valahova. Gyűjteni azért is szoktam, mert hogyha olyan helyzetbe kerülök hogy a szüleim épp elutaznak vagy hasonló, akkor jól jön ha van "tartalék"

13/L

2011. márc. 14. 10:12
 15/22 anonim ***** válasza:
37%

Nálunk úgy van, hogy egy ötösért kapok 100ft-ot, ha karót kapok vissza egy százast, de szerencsére idén ilyen még csak egyszer volt:D Kajapénzre heti 3-400forintot szoktam kapni, ha van anyukámnak több pénze akkor többet(6-800-at), de e mellett a pénz mellett viszek szendvicset meg innivalót a suliba. Nem azt mondom hogy nem lenne jó egy kicsit több pénz, de ami kell nekem azt megtudom venni ennyiből is, max fel kell állítani egy fontossági sorrendet.

16/L

2011. márc. 14. 10:14
 16/22 anonim ***** válasza:
62%

09:48 vagyok, nem azt mondom, hogy ne kapjon a gyerek pénzt, hanem valamihez tényleg lehet kötni.

Például nekem nem volt zsebpénzem 14 éves koromig, akkor is csak azért, mert más városba jártam gimibe, és ott muszáj volt, hogy legyen vésztartalékom.

Előtte ilyenek voltak, hogy pl. már 8-9 éves koromtól segítettem a nagypapámnak az egyesületében. Pl. rendszeresen jöttek cikkmásolatok az observertől, azokat én pecsételtem és oldalszámoztam. Persze visszagondolva sz*r meló, de akkor nagyon élveztem, mert felnőttnek éreztem magam tőle. Meg hasonló feladatokat megcsináltam, pl. amikor konferenciát szerveztek, hajtogattam és borítékoltam a meghívókat. Ezekért kaptam pénzt. Persze amúgy is megcsináltam volna, nem kényszerítettek, mert ettől felnőttnek éreztem magam, de így összeállt, hogy azért van pénzem, mert ezeket megcsináltam. Ráadásul nem is kerestem rosszul vele :)

2011. márc. 14. 10:19
 17/22 anonim ***** válasza:
68%

mi sem kaptunk zsebpénzt. Születésnapomra kaptam pénzt 6 éves koromtól. Azóta sem költöttem belőle semennyit. Szóval a kb. 90.000 Ft azóta is megvan, ami az évek során összegyűlt :)

15/L

2011. márc. 14. 10:24
 18/22 anonim ***** válasza:
52%

Én sosem kaptam zsebpénzt. Mivel táplálékallergiám van, így kaját nem kellett máshol vennem hanem itthon csináltam, suli meg 5 percre volt. Ettől függetlenül nagyon rossz volt, hogy mindenki kap egy rakat lóvét a suliba, így meggoftam magam és 14évesen elmentem diákmunkára..

Abban az egyben biztos vagyok, hogy a pénzt kezelni úgy tanulja meg legjobban a kamasz ha ő keresi.. ennyi

2011. márc. 14. 11:22
 19/22 anonim ***** válasza:
37%
Mi sose kaptunk pénzt. Karácsonyra meg húsvétra szoktunk kapni mamától ,meg keresztszülöktől pénzt. Ezekből szoktunk gatyát meg cipőt venni. Késöbb meg el kellett mennünk diákmunkázni ha kellett vmi
2011. márc. 14. 12:11
 20/22 anonim ***** válasza:
37%

szerintem alsós korban még csak akkor érdemes pénzt adni, ha konkrétan kell valamire.

10 éves kortól már érdemes neki uzsipénzt adni, amiből vehet kaját is, de félre is teheti új bringára vagy ruhára.

összeg? általánosba járó gyereknek még bőven elég a heti 500, gimiben már indokolt a heti 1000, mert nőnek az igények is.

2011. márc. 14. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!